chan-dzia w buszu
Re: chan-dzia w buszu
Wow...a cio to? A ja się powstrzymałam i nie kupiłam begonki w biedronce
- katrina26
- 1000p
- Od: 14 sie 2008, o 12:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu ogródek sukulentowy bardzo ładny, ale ja bym ci jednak radziła za jakiś czas jak ci się znudzi salaterka ;) Przesadzić do pojemnika z odpływem, kaktusy bardzo źle reagują na nadmiar wilgoci w podłożu. Ziemię do kaktusów dobrze też zmieszać z żwirkiem takim jak dla rybek A i uważaj na roślinkę na środku i na godzinie 7 ;) Mają inne zapotrzebowanie na wodę niż kaktusy (większe ) i w zimie też trzeba je ok raz w miesiącu podlać. Natomiast kaktusy powinny być o suchym pysku do wiosny
Piękny storczyk
Piękny storczyk
- iwosia88
- 1000p
- Od: 1 maja 2010, o 15:17
chan-dzia pisze:Edytko ,Damianie,Anik ,Iwonko,Izko,Dzięki za odwiedziny i miłe słowa
Arletko
Doti,no własnie czegoś mi tu jeszcze brakujeSwoje kupiłam w castoramie ale widziałam przy kasie w carfurze(pewnie żle napisałam )facetka miała jakies małe kamyczki w opakowaniu dla kota,ciekawe,ćzy takie też by się nadawały?milkicja pisze:A gdzie można kupić takie białe kamyczki??
Dzisiaj kupiłam coś takiego ,nie mogłam się oprzeć ,na dodatek pachnie
Piękny i w dodatku pachnie To coś dla mnie, jak się nazywa?
Moje kwiatowe wątki i nie tylko ;) Zapraszam
Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"...
Iwona
Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"...
Iwona
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Piękne, też na podobne dziś patrzyłam w obi, ale nie chcieli przecenić wiec nie kupiłam
- chan-dzia
- Od: 4 maja 2010, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie wczoraj jeszcze nie było żadnych kwiatów w biedronce ,a dzisiaj tak się nałaziłam,że już nie miałam siły przejść na drugą stronę (kto nie ma w głowie ,ten ma w nogach-ktoś wymyślił to powiedzenie specjalnie dla mnie )Popierniczyło mi się coś i rondo dookała obeszłam,nim zorientowałam się ,że nie w tą stronę skręciłam
U mnie w Cast...21,98pln
Zadajesz takie pytanie jakbym się na tym znała Na paragonie jest napisane roślina doniczkowa ,nie wiem czy nie zmyślam ale chyba podpisane był cambriaiwosia88 pisze:To coś dla mnie, jak się nazywa?
U mnie w Cast...21,98pln
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Aniu śliczną miltonię sobie sprawiłaś a historia z żabą świetna
- chan-dzia
Celinka ,mówi,że to miltonia
Kasiu ogromnie Ci dziękuję za rady co do kłujaczków.Jak znajdę coś ciekawego ,to na pewno przesadzę,zostawie same kaktusy(na razie mam ich mało,dlatego upchałam wszystko razem)
Dorotko ,tak.Na przywieszce jest nazwa orchidea.
Kasiu ogromnie Ci dziękuję za rady co do kłujaczków.Jak znajdę coś ciekawego ,to na pewno przesadzę,zostawie same kaktusy(na razie mam ich mało,dlatego upchałam wszystko razem)
Dorotko ,tak.Na przywieszce jest nazwa orchidea.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Aniu cambrie raczej nie pachną , miltonie za to cudnie pachną nazywane są storczykowymi bratkami, porównaj tu czy podobne http://www.swiatkwiatow.pl/miltonia-821 ... id501.html choć pokrój kwiatka rzeczywiście cambriowaty porównałam z moją tylko inny kolor mam..
Ps, sprawdziłam to jednak cambria
Ps, sprawdziłam to jednak cambria
- chan-dzia
Do tej pory ,aż tak dokładnie nie interesowałam się storczykami ale chyba czas zacząć.Mam już kilka sztuk ale wszystkie to falki ,jeden z nich nie kwitnie mi już od dwóch lat i na dodatek w niedzielę wyszedł z doniczki(leżał obok)Wypuszcza listki ,korzonki ,dostał świeże podłoże ...może zakwitnie.