Kompost,kompostownik,pryzma,preparaty itd.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oczywiście może być wykorzystany jako kompostownik. Ja jednak krąg wykorzystałem po zacementowaniu dna jako zbiornik wody.wronek89 pisze:Mam krąg (kręg?:P) w dosc zacienionym miejscu, ale przewiewnym, dlatego nie jest to podmokłe miejsce ani wilgotne. Suche ale pod drzewem. I tak raczej z nim nic nie zrobie, więc chcialbym odmalowac i zrobic w nim kompost. Czy uwazacie ze to dobre miejsce?
Pozdrawiam Andrzej.
- wronek89
- Przyjaciel Forum
- Od: 12 mar 2006, o 13:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krowi placek jak najbardziej, ja bym dał rozcienczony.
Dzisiaj pomalowałem krąg, ale jeszcze nie jest gotowy, bo brakuje na nim małych detali
Odwiedzilem OBI w poszukiwaniu czegoś do kompostowania. Miałen nadzieje ze znajdę preparat Neudorfu i znalazłem. Obok było małe wiadereczko preparatu ekompost (ekompostownik), był dwa razy tanszy niz Neudorff, który kosztował az 20zł.
Są to m.in. bakterie, które przyspieszają rozkład, temperatura moze wtedy miec nawet 70 stopni.
Wygląda ciekawie. Zobacze czy działa dobrze. Więcej informacji wkrótce
pozdrawiam
Dzisiaj pomalowałem krąg, ale jeszcze nie jest gotowy, bo brakuje na nim małych detali

Odwiedzilem OBI w poszukiwaniu czegoś do kompostowania. Miałen nadzieje ze znajdę preparat Neudorfu i znalazłem. Obok było małe wiadereczko preparatu ekompost (ekompostownik), był dwa razy tanszy niz Neudorff, który kosztował az 20zł.
Są to m.in. bakterie, które przyspieszają rozkład, temperatura moze wtedy miec nawet 70 stopni.
Wygląda ciekawie. Zobacze czy działa dobrze. Więcej informacji wkrótce
pozdrawiam
- Aska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Re: Kompost - 2cz.(06.05-...)
Kłącza perzu, podobnie jak ostrożeń i mniszek palę. Ta plaga odrasta nawet z małego kawałka.Zosia098 pisze: A czy klącze perzu też można dodawać czy lepiej wysuszyć i spalić?
Pozdrawiam Zosia