Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
A ja nie miałam pojęcia że ligustr pachnie
Koło mnie ma kilka kwiatów, koniecznie muszę powąchać.
Koło mnie ma kilka kwiatów, koniecznie muszę powąchać.
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zachwyciło mnie to zdjęcie ściezki Człowiek czuje się w takich miejscach tak bezpiecznie i przytulnie, jak pod kocem w chłodną noc...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Zapach kwitnącego ligustra ma swoich fanów... i przeciwników
Jedno jest pewne, nie da się go nie odnotować...
Ach... jak się cieszę, że chodziłam po tych ścieżkach... od razu inaczej ogląda się zdjęcia
Jedno jest pewne, nie da się go nie odnotować...
Ach... jak się cieszę, że chodziłam po tych ścieżkach... od razu inaczej ogląda się zdjęcia
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Daluniu fajnie, że pozwoliliście zakwitnąć ligustrowi, jest śliczny, a jeszcze w dodatku pachnie.
Bardzo ciekawa odmiana pęcherznicy Aurea, ma śliczne kwiaty i owocostany, taki mocny kolor na tle jasnych liści wygląda uroczo.
Cedr jest pięknym drzewem, ale u mnie to wiadomo, długo bym się nim nie nacieszyła.
Pozdrawiam serdecznie.
Bardzo ciekawa odmiana pęcherznicy Aurea, ma śliczne kwiaty i owocostany, taki mocny kolor na tle jasnych liści wygląda uroczo.
Cedr jest pięknym drzewem, ale u mnie to wiadomo, długo bym się nim nie nacieszyła.
Pozdrawiam serdecznie.
Tajeczko, teraz po kwitnieniu żywopłoty czekają postrzyżyny, bo już strasznie wybujały...
Gosiu, największym fanem zapachu ligustru jest mój M., któremu kojarzy się on z ...latem :P
A co do pobytu w ogrodach, to słyszałam, ze wybierasz się do Krysi
100krotko, ta ścieżka nabierze jeszcze uroku jak powojniki w pełni rozkwitną :P
Mariolko, ligustr pachnie i to jeszcze jak Specyficznie, ale może się podobać...
Geniu, powojniki jeszcze nie pokazały w pełni na co je stać, bo u mnie większość to późno kwitnące
Aszko, bardzo trafne wyodrębnienie "kwiatookresów" w ogrodzie Teraz cieszmy się więc okresem różano-liliowo-powojnikowym.
Jeszcze raz moje lilie - na razie kwitną tylko te dwie, choć Kentucky już prawie, prawie... Ta żółta z piegami zadziwia mnie jednak swoją żywotnością - w tej chwili na jednym pędzie kwitnie jednocześnie 10(!) kwiatów, a jeszcze trzy pąki się otwierają
Tojeść, firletki i jeden z pierwszych liliowców
Fragment ogródka ziołowego za płotkiem z bukszpanu i hortensja dębolistna szykująca się do kwitnienia
Gosiu, największym fanem zapachu ligustru jest mój M., któremu kojarzy się on z ...latem :P
A co do pobytu w ogrodach, to słyszałam, ze wybierasz się do Krysi
100krotko, ta ścieżka nabierze jeszcze uroku jak powojniki w pełni rozkwitną :P
Mariolko, ligustr pachnie i to jeszcze jak Specyficznie, ale może się podobać...
Geniu, powojniki jeszcze nie pokazały w pełni na co je stać, bo u mnie większość to późno kwitnące
Aszko, bardzo trafne wyodrębnienie "kwiatookresów" w ogrodzie Teraz cieszmy się więc okresem różano-liliowo-powojnikowym.
Jeszcze raz moje lilie - na razie kwitną tylko te dwie, choć Kentucky już prawie, prawie... Ta żółta z piegami zadziwia mnie jednak swoją żywotnością - w tej chwili na jednym pędzie kwitnie jednocześnie 10(!) kwiatów, a jeszcze trzy pąki się otwierają
Tojeść, firletki i jeden z pierwszych liliowców
Fragment ogródka ziołowego za płotkiem z bukszpanu i hortensja dębolistna szykująca się do kwitnienia
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Daluś lilie prześliczne, czy znasz może nazwę tej ciemnoczerwonej, mam takie, ale niestety są bezimienne.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Dalu ślicznie u Ciebie u mnie też bezimienne lilie w większości .
Genia
Genia
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dalu żółta lilia nakrapiana jest prześliczna
Będę na nią jesienią polowała.
Będę na nią jesienią polowała.
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Patrząc na Wasze ogrody ,chodząc po moim zastanawiam się co ja robiłam jak mieszkałam w mieście i nawet balkonu nie miałam i tak sobie myślę Dalu,ze jesteśmy szczęściary
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Witaj Daluś
ale musiałam się nabiegać po Twoim ogródku, żeby nadrobić zaległości, nie wiem jak mogą znudzić się róże masz ich tyle i takie piękne, szkoda , że nie można przesłać zapachu, u mnie dopiero zaczynają kwitnienie, mając kilka dni urlopu codziennie- nawet kilka razy dziennie chodziłam i je podziwiałam ,ale najbardziej upajałam się ich zapachem . lilie też masz cudne z resztą jak cały ogród, musisz się nieźle napracować ,aby to wszystko utrzymać w takim stanie
pozdrawiam serdecznie
ale musiałam się nabiegać po Twoim ogródku, żeby nadrobić zaległości, nie wiem jak mogą znudzić się róże masz ich tyle i takie piękne, szkoda , że nie można przesłać zapachu, u mnie dopiero zaczynają kwitnienie, mając kilka dni urlopu codziennie- nawet kilka razy dziennie chodziłam i je podziwiałam ,ale najbardziej upajałam się ich zapachem . lilie też masz cudne z resztą jak cały ogród, musisz się nieźle napracować ,aby to wszystko utrzymać w takim stanie
pozdrawiam serdecznie
Bożenko, dziękuję Ci bardzo za wizytę w moim ogrodzie Ja też uwielbiam róże i lilie - biegam kilka razy dziennie po ogrodzie i je podziwiam :P
A żeby utrzymać ogród w jako takim stanie ja poświęcam mu średnio dziennie ok. 2 godzin; czy to dużo, czy mało? trudno mi powiedzieć...
Aszko, ja całe swoje życie spędziłam w kamienicy w wielkim mieście; ogród mam od 8 lat, a mieszkam "na wsi" od dwóch lat. I w tym czasie nie było dnia, żebym nie wznosiła modłów dziękczynnych, że dane mi było przeprowadzić się w takie ładne miejsce...
Tak, masz świętą rację - jesteśmy szczęściary
Tajeczko, też mi się bardzo podoba ta żółta, piegowata lilia, ale-niestety- nie mogę znaleźć jej nazwy
Geniu, staram się zapisywać nazwy kupowanych lilii, ale zawsze jakaś mi się zawieruszy, albo zapomnę ją zanotować...
Agnieszko, ta bordowa lilia to prawdopodobnie Diabora (?).
Pierwsze kwiatuszki tunbergii w duecie z petuniami
Ozdobna kapusta, którą sama wyhodowałam z nasionka
A żeby utrzymać ogród w jako takim stanie ja poświęcam mu średnio dziennie ok. 2 godzin; czy to dużo, czy mało? trudno mi powiedzieć...
Aszko, ja całe swoje życie spędziłam w kamienicy w wielkim mieście; ogród mam od 8 lat, a mieszkam "na wsi" od dwóch lat. I w tym czasie nie było dnia, żebym nie wznosiła modłów dziękczynnych, że dane mi było przeprowadzić się w takie ładne miejsce...
Tak, masz świętą rację - jesteśmy szczęściary
Tajeczko, też mi się bardzo podoba ta żółta, piegowata lilia, ale-niestety- nie mogę znaleźć jej nazwy
Geniu, staram się zapisywać nazwy kupowanych lilii, ale zawsze jakaś mi się zawieruszy, albo zapomnę ją zanotować...
Agnieszko, ta bordowa lilia to prawdopodobnie Diabora (?).
Pierwsze kwiatuszki tunbergii w duecie z petuniami
Ozdobna kapusta, którą sama wyhodowałam z nasionka
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Dalu ja mam tak samo .
Genia
Genia
- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Daluś piękne zestawienie Thunbergii i Wilca....
kapusta...hmm....ja mam pół warzywnika w ozdobnych kapustach z nasionek.....
zaczynają się wybarwiać....ciekaw jestem co z tego wyjdzie
kapusta...hmm....ja mam pół warzywnika w ozdobnych kapustach z nasionek.....
zaczynają się wybarwiać....ciekaw jestem co z tego wyjdzie