Pieczarki - uprawa amatorska
Re: Pieczarki jak uprawiać
nie ma takiej możliwości , żeby w warunkach domowych równo przerastało , niestety
ale nie masz się co przejmować. W sumie to się ciesz, bo jeśliby wszystko równo wyszło to w pierwszym rzucie i z 15 kg mógłbyś mieć , a wtedy to miałbyś problem co z tym nagle zrobić hihihi
ale nie masz się co przejmować. W sumie to się ciesz, bo jeśliby wszystko równo wyszło to w pierwszym rzucie i z 15 kg mógłbyś mieć , a wtedy to miałbyś problem co z tym nagle zrobić hihihi
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
-
- 50p
- Od: 30 maja 2010, o 23:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
no może i tak ja już nawet załatwiłem zbyta na małą ilość w warzywniaku u mnie. To co robić przyszłościowo aby równo przerastało bo coś myślę aby teraz więcej kostek kupić tak z 50 no i z 15 już przerośniętych ?
szczerze ??? ??? 
ok , nie będę wstręciuch, kup klime będziesz miał warunki do równego przerastania
i to nie żart

ok , nie będę wstręciuch, kup klime będziesz miał warunki do równego przerastania

Paweł _____________________________________________________________________________
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 25 cze 2010, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Weteran
, nie jestem w stanie napisać Ci jak dokładnie zostało zrobione podłoże pod pieczarki ponieważ robił je mój Mężczyzna. Z tego co wiem to w skład wchodzi obornik koński, torf, woda. Proporcji nie znam. Jakis czas sie to fermentowało (ok 10-14dni). No i później było użyte. Co z tego wyjdzie to nie wiem ale kto nie próbuje ten sie nie dowie :P

Witam
Pieczarki zacząłem hodować jak sąsiad posadził swoje i zobaczyłem jak to fajnie rosie to zakupiłem swoja grzybnie w ogrodniczym ja swoje posadziłem 3 tygodnie temu i już się pojawiły pierwsze grzybki
pieczarki trzymam w piwnicy w starym kufrze za 3dni powinny być pierwsze zbiory mam już zakupioną drugą grzybnie tylko czekam na zamówioną skrzynkę u stolarza
Pieczarki zacząłem hodować jak sąsiad posadził swoje i zobaczyłem jak to fajnie rosie to zakupiłem swoja grzybnie w ogrodniczym ja swoje posadziłem 3 tygodnie temu i już się pojawiły pierwsze grzybki

pieczarki trzymam w piwnicy w starym kufrze za 3dni powinny być pierwsze zbiory mam już zakupioną drugą grzybnie tylko czekam na zamówioną skrzynkę u stolarza

arq
______________________________________________________________________________________
Z przeznaczeniem nie wygrasz
______________________________________________________________________________________
na pewno będą rosły 
Z tego co pamiętam , to właśnie trzeba obornik koński , do tego kredę się dodaje , pryzmuje się właśnie koło 14 dni , mieszając to 3 razy i polewając wodą , żeby się obornik nie spalił w środku.
Jakoś tak się to robi
, ale nie pamiętam dokładnie 

Z tego co pamiętam , to właśnie trzeba obornik koński , do tego kredę się dodaje , pryzmuje się właśnie koło 14 dni , mieszając to 3 razy i polewając wodą , żeby się obornik nie spalił w środku.
Jakoś tak się to robi

-
- 50p
witam arek ja moją grzybnie zakupiłem dokładnie 29 maja więc troszke chyba dłużej od ciebie tylko, że ja trafiłem na złą pogodę bo zimno było tak koło 16 a co do ilości to mam z 5 pieczarek więcej od ciebie tylko, że na 10 kostkach (wcale sie nie chwale)
to co myślisz, że jeszcze z 3 dni i zbiory ? jak poznasz, że już pora zrywać ?

Jak kupiłem grzybnie to już była pod pleśniała w piwnicy mam około 15-18C a poznam ze już do zbioru jak ładnie już podrosną ale nie za duże bo potem się psuja i się otwierają i czarnieją czekam by posadzić drugi worek na razie pleśnieje w piwnicy dam zdjęcia jak będę zbierał pierwszy raz myślę ze gdzieś w niedziele lub poniedziałek zależny jak będą szybko rosły sąsiad zebrał około 10kg i ma teraz przerwę w zbiorah 

arq
-
- 50p
10 kg z jakiej ilości w m2 ? przy pierwszym rzucie ?
Sąsiad zasadził dwa worki do jednej skrzynki ale mówił ze złe zrobił z tych dwóch worków zebrał gdzieś kolo 10kg i od 4 dni nie rosną.W ogrodniczym mówili żeby teraz odwrócił grzybnie w skrzyńce i drugi worek zacznie rosnąć.
arq
-
- 50p
a Wy sie bawicie w workach ja kupiłem gotowe kostki jakos ok 30 na 40 cm mają 10 sztuk ale już myśle więcej teraz kupić
arq
-
- 50p
w jakich odstępach czasowych robiłeś te dwa zdjęcia ?
Chodzi ci już o zasadzone odstęp miedzy tymi zdjęciami to 2 dni
dzisiaj posadziłem drugą grzybnie była ładnie spleśniała ale zapomniałem zrobić zdjęcia tu już posadzona grzybnia

dzisiaj posadziłem drugą grzybnie była ładnie spleśniała ale zapomniałem zrobić zdjęcia tu już posadzona grzybnia

arq
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 25 cze 2010, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy gazety które zraszam wodą mogą dotykać podłoża? Czy to nie szkodzi i nie przeszkadza zapleśnieniu?