Ali uśmiechnięty ogród cz. 3
- riane
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 lut 2008, o 12:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ali uśmiechnięty ogród cz. 3
A ja zazdroszczę goździków. Robisz im coś specjalnego, że takie piękne?
Agata
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Nieustannie zachwyca mnie Twój ogród, Alusiu. Daj więcej fotek, wszyscy czekają
- Grzesik
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Alu, ślicznie kwitły mi w tym roku goździki od ciebie
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aluś, ale pieknie i kolorowo. Kępa irysów w tym kolorze super i gożdziki też im nie ustepują
Czy Patricia bardzo się rozrasta?
Czy Patricia bardzo się rozrasta?
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Alu cudnie u Ciebie i kolorowo ,ładnie irysy i goździki w takich kępach wyglądają
Porządeczek wszędzie,aż miło popatrzeć
Porządeczek wszędzie,aż miło popatrzeć
Alu, Twoje widoczki super
A kolekcja irysków i goździków imponująca
Bardzo też podobają mi się Twoje kompozycje doniczkowe...Alu, stanowczo za rzadko pokazujesz nam fotki z Twojego ślicznego ogrodu
A kolekcja irysków i goździków imponująca
Bardzo też podobają mi się Twoje kompozycje doniczkowe...Alu, stanowczo za rzadko pokazujesz nam fotki z Twojego ślicznego ogrodu
Patryk, miło, że podobają Ci się moje roślinki, co do szałwii... to ona jest byliną... nie ma opcji żeby przemarzła... może roślina którą masz to nie szałwia, albo inna szałwia... podobna jest szałwia omączona-ona jest jednoroczna.
Tess, dzięki...to że kolorowo to nie wiem czy plus Zalana jako taka nie byłam... po prostu tył ogrodu mam lekko obniżony i obfite deszcze spowodowały że stała kilka dni woda...
Agato, z goździkami nic specjalnego nie robię... rosną sobie na słoneczku i zasilane są jak wszystko uniwersalnym nawozem na wiosnę...
Monia, uwierz, nie ma w nic nic zachwycającego... a z tymi fotkami nie wyrabiam się, za duże mam zaległości... niby już wakacje a jakoś znów na nic nie mam czasu
Grześ bardzo się ciesze one bardzo szybko się rozrastają, bardzo je lubię
Wiesiu, dziękuję :)Ten bodziszek jest spory, tzn na szerokość się nie rozrasta bo wszystkie liście i kwiaty wyrastają z jednego miejsca, ale ma masę kwiatów na dość długich łodyżkach więc trzeba go trochę podwiązywać.. u mnie rośnie przy pniu także prezentuje się pięknie.. i cały czas kwitnie i jeszcze ma bardzo dużo pąków... na prawdę wart jest uwagi
Halinko, miło, że zajrzałaś dziękuję za pochwały... a co do porządeczku... gdybym teraz wam pokazała rabaty to przez zielsko kwiatów nie widać ale wzięłam się za plewienie i od razu piękniej się robi
Dalo, tyle pochwał....dziękuję, ale mój ogródeczek nie zasługuje na taka dużą ich ilość ;) A z tymi zdjęciami... brak mi systematyczności i jakoś ostatnio rzadko przez komputerem siedzę ...
Jakoś nie mogę nadrobić zaległości z tymi zdjęciami by przejść do bardziej aktualnych... ale przyjemniej sobie poprzypominacie jak to było kilka tygodni temu ;) np. w taki piękny dzień jakim był 12 czerwiec
Tunbergia:
Czosnki olbrzymie... ale jakieś późniejsze... dopiero teraz po mału przekwitają i lawenda z tawułką:
Lepnica wschodnia... szkoda, że jest dwuletnia bo bardzo mi się spodobała i bodziszek:
Przetacznik łąkowy i na drugim zdjęciu rabatka-szałwie omszone, krwawnik wiązówkowaty i inne :
Przywrotnik i łubin siany rok temu... nie spodziewałam się, że tak szybko urośnie i zakwitnie...:
Dzwonek brzoskwiniolistny chyba i ubiorek jednoroczny:
Róża NN... o strasznej plamistości i piwonie... jakieś nieudane zdjęcie, ale tyle robiłam im co roku zdjęć, że w tym poświeciłam im mniej uwagi...
Bardzo fajna trawka od Grzesia i ostróżka letnia:
Tess, dzięki...to że kolorowo to nie wiem czy plus Zalana jako taka nie byłam... po prostu tył ogrodu mam lekko obniżony i obfite deszcze spowodowały że stała kilka dni woda...
Agato, z goździkami nic specjalnego nie robię... rosną sobie na słoneczku i zasilane są jak wszystko uniwersalnym nawozem na wiosnę...
Monia, uwierz, nie ma w nic nic zachwycającego... a z tymi fotkami nie wyrabiam się, za duże mam zaległości... niby już wakacje a jakoś znów na nic nie mam czasu
Grześ bardzo się ciesze one bardzo szybko się rozrastają, bardzo je lubię
Wiesiu, dziękuję :)Ten bodziszek jest spory, tzn na szerokość się nie rozrasta bo wszystkie liście i kwiaty wyrastają z jednego miejsca, ale ma masę kwiatów na dość długich łodyżkach więc trzeba go trochę podwiązywać.. u mnie rośnie przy pniu także prezentuje się pięknie.. i cały czas kwitnie i jeszcze ma bardzo dużo pąków... na prawdę wart jest uwagi
Halinko, miło, że zajrzałaś dziękuję za pochwały... a co do porządeczku... gdybym teraz wam pokazała rabaty to przez zielsko kwiatów nie widać ale wzięłam się za plewienie i od razu piękniej się robi
Dalo, tyle pochwał....dziękuję, ale mój ogródeczek nie zasługuje na taka dużą ich ilość ;) A z tymi zdjęciami... brak mi systematyczności i jakoś ostatnio rzadko przez komputerem siedzę ...
Jakoś nie mogę nadrobić zaległości z tymi zdjęciami by przejść do bardziej aktualnych... ale przyjemniej sobie poprzypominacie jak to było kilka tygodni temu ;) np. w taki piękny dzień jakim był 12 czerwiec
Tunbergia:
Czosnki olbrzymie... ale jakieś późniejsze... dopiero teraz po mału przekwitają i lawenda z tawułką:
Lepnica wschodnia... szkoda, że jest dwuletnia bo bardzo mi się spodobała i bodziszek:
Przetacznik łąkowy i na drugim zdjęciu rabatka-szałwie omszone, krwawnik wiązówkowaty i inne :
Przywrotnik i łubin siany rok temu... nie spodziewałam się, że tak szybko urośnie i zakwitnie...:
Dzwonek brzoskwiniolistny chyba i ubiorek jednoroczny:
Róża NN... o strasznej plamistości i piwonie... jakieś nieudane zdjęcie, ale tyle robiłam im co roku zdjęć, że w tym poświeciłam im mniej uwagi...
Bardzo fajna trawka od Grzesia i ostróżka letnia:
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Jak się nazywa bylinka na 6 zdjęciu?
Dokładnie nie powiem... na pewno jest to przetacznik, chyba taki zwykły - łąkowy ... przywiozłam go z działki mojego chłopaka bo tam rośnie wszędzie na polach ;)
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Aluś bardzo ładny i dorodny czosnek .
I jest porządeczek,trawka skoszona .
Ta biała na pniu przypomina mi moją Ice Lady,która mi padła po zimie
To może być ona
I jest porządeczek,trawka skoszona .
Ta biała na pniu przypomina mi moją Ice Lady,która mi padła po zimie
To może być ona
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ALUSIU piękne zdjęcia piwonii ,wiec nie narzekaj a reszta kwiatów również . Przetacznik fajnie wygladają w grupie każdy inny
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Alu- ładne masz rośliny ,rozrośnięte ,bujne ,a lepnicę jak raz wprowadziłaś do ogrodu to będzie już zawsze...to bardzo wdzięczna roślinka i bardzo dekoracyjna.Mam ją od lat, w ubiegłym roku
kwitła bardzo obficie a w tym tylko marne pojedyncze sadzoneczki ale są ,to i w przyszłym roku jej nie zabraknie
kwitła bardzo obficie a w tym tylko marne pojedyncze sadzoneczki ale są ,to i w przyszłym roku jej nie zabraknie
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Alu Piękne widoki serwujesz. Twoja szałwia omszona rzeczywiście inna. Moja się rozłazi i rozkłada na boki. Natomiast odmiana różowa rośnie wolno i musiałem ją przesadzić, bo jej w ogóle nie było widać w gąszczu bylin.
Trawka też super! U mnie ostnica przemarzła ale chyba się rozsiała, bo są jakieś nitkowate siewki
Trawka też super! U mnie ostnica przemarzła ale chyba się rozsiała, bo są jakieś nitkowate siewki