Kwiatki Grazki2211

Zablokowany
kalifornia26
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 19 lut 2010, o 01:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiatki Grazki2211

Post »

Dzięki za linka ;:196 ,patrzylam tam ,ale wszystko z malezji jest,ty tez czekasz po 20 dni na dostawe? ;:129 wyjezdzam do PL na caly miesiac w piatek rano,jak będę miala dostep do kompa to powstawiam swoje kwiatowe zdobycze, :wink: moze cos przywioze ze soba,bo autkiem jedziemy,oczywiscie jak chlop niebedzie sie sprzeciwial :wink:a zreszta jak bedzie to ;:14
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Nie ma za co . Z Malezji tez chyba kupowalismy ale nie pamiętam. Na pewno przyszła do Nas jedna z Stanow .Szła dość długo -doszła nawet w dobrym stanie. Zazwyczaj kupujemy z Niemiec.Paczka wysyłana jest kurierem , dochodzi zazwyczaj w ciagu tygodnia mimo ze z Dublina dochodzi poczta .Z Polski tez przywozilam w samochodzie. :D
Miłego i słonecznego pobytu w Polsce.
Dusiu mam taka nadzieje ze ponownie zakwitnie .
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
fragolotta
100p
100p
Od: 17 cze 2010, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, poogladałam sobie zdjęcia Twojej przepięknej kolekcji orchidei i jestem pod wielkim wrażeniem! Naprawdę gratulacje!
Ja dopiero jestem na etapie początkowym a w moich zbiorach na razie są tylko falki. mieszkam w Londynie i również myślę o zakupie kilku roślinek z ebay. te które mi się podobają przysłane by były z Malezji lub Tajlandii. waham się jednak, gdyż nie wiem co by było gdyby paczka dotarła pod moja nieobecność w domu, czy oni ją wtedy odeślą? czy zdarzyło Ci się kiedyś, że paczka nie dotarła w ogóle lub roślinka dotarła w złym stanie?
Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Fragolotta w moim wątku.Cieszę się bardzo że się Tobie tutaj podoba.Paczki zazwyczaj dochodzą.Ostatnio nawet dodarła paczusia Z Tajlandii-2 orchidee.Stan dobry,jeszcze nie zdążyłam namoczyć,mimo że tego wymagają.Z Malezji też coś kiedyś zamawialiśmy.Jeżeli paczka "idzie"pocztą nie będzie Ciebie w domu to powinnaś dostać awizo.Kurier w razie problemów powinien się jakoś z Tobą skontaktować.Zawsze w tym przypadku możesz poprosić o dostarczenie przesyłki w określonym czasie -przez e-mail sprzedającego.
Jeżeli paczka nie dojdzie masz czas na zgłoszenie reklamacji.Wszystko opisane jest na stronie e -bayu.Mieliśmy taką sytuacje-pieniążki wróciły chociaż kwiatów było szkoda.
Zdjęcia wrzucę jak będę miała chwile więcej czasu.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko właśnie odwiedziłam Twój wątek i dech mi zaparło gdy zobaczyłam Twoje vandowate okno ;:180 ;:63
Z pewnością wiedziesz prym wśród forumowiczów posiadających te cudowne storczyki ;:108
Mam do Ciebie pytanie czysto techniczne jeśli chodzi o ich podwieszanie. Wyczytałam wcześniej, że zawieszone są na karniszach. Mogłabyś coś więcej o tym napisać :?: Będę się przeprowadzać i chciałabym skorzystać z Twojego karniszowego pomysłu :oops: ;:138
fragolotta
100p
100p
Od: 17 cze 2010, o 18:18

Post »

Dzięki za odpowiedź w sprawie paczek! ;:196
Teraz na pewno się skuszę i coś zakupię na aukcji...Chociaż chyba przez jakiś czas powinnam się powstrzymać :( :oops: , ale w przyszłym miesiącu czemu nie?! :heja
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Grażynko, Twoje Vandy cudne są ;:138
Phal. i skrzynka z zawartością też rewelacyjne, ale masz fajne okazje, żeby takie skrzyneczki kupować ;)
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

:wit Grażynko chciałam zapytać jak tam Twoja Ludisia? Moja jakieś dziwne listeczki wypuszcza na końcu pędu kwiatowego :? Czy Twoja też tak miała? Będę wdzięczna za odpowiedź. :wit
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

O Ludisii to i ja chętnie poczytam. Uczę się jej uprawy ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale wstyd tyle gości a ja ich zaniedbałam.Przepraszam.
kasiunieczka_32 pisze:Grażynko właśnie odwiedziłam Twój wątek i dech mi zaparło gdy zobaczyłam Twoje vandowate okno
Z pewnością wiedziesz prym wśród forumowiczów posiadających te cudowne storczyki ;:108
Mam do Ciebie pytanie czysto techniczne jeśli chodzi o ich podwieszanie. Wyczytałam wcześniej, że zawieszone są na karniszach. Mogłabyś coś więcej o tym napisać :?: Będę się przeprowadzać i chciałabym skorzystać z Twojego karniszowego pomysłu
Kasiu raczej prymu nie wiodę wśród storczykowców bo może ilości trochę mam ale podchodzę do nich jak do innych zielonych.
Jeżeli chodzi o podwieszanie na karniszach to zawieszam doniczki (koszyczki na specjalnych drucianych zawieszkach)bezpośrednio do "pałąka "albo kółka które służy do zawieszenia zasłonki lub firanki.Drugi karnisz zawiesiłam trochę dalej od okna na końcu wnęki.Ot i cała tajemnica.Jeżeli chcesz to postaram się zrobić zdjęcia.
fragolotta pisze:Dzięki za odpowiedź w sprawie paczek! ;:196
Teraz na pewno się skuszę i coś zakupię na aukcji...Chociaż chyba przez jakiś czas powinnam się powstrzymać :( :oops: , ale w przyszłym miesiącu czemu nie?! :heja
Nie ma za co .Życzę szczęścia w udanych zakupach.A aukcje są czasami jak hazart-na zasadzie oby cena była jak najniższa i się udało.
Haim pisze:Grażynko, Twoje Vandy cudne są ;:138
Phal. i skrzynka z zawartością też rewelacyjne, ale masz fajne okazje, żeby takie skrzyneczki kupować ;)
To tylko fart-znajomy nie chciał czekać na ponowne kwitnienia.Wolał ją opylić niż wyrzucać do kosza więc skorzystaliśmy z okazji.Tak szczerze to zawartość doniczek była raczej darmowa bo koszt samych doniczek i karmazytu byłby dużo droższy.
Sylki3 pisze:Grażynko u Ciebie jak zwykle cuda od których oczu oderwać nie mogę i znów poł dnia mi schodzi na oglądaniu Twoich storczyków :D dojdzie do tego że obiadu w domu nie będzie bo nie zdążę ugotować :D
Sylwio przejmujesz się obiadem.Nie lepsza uczta dla oczu :D
arlet3 pisze::wit Grażynko chciałam zapytać jak tam Twoja Ludisia? Moja jakieś dziwne listeczki wypuszcza na końcu pędu kwiatowego :? Czy Twoja też tak miała? Będę wdzięczna za odpowiedź. :wit
justus27 pisze:O Ludisii to i ja chętnie poczytam. Uczę się jej uprawy ;)
Z Ludisią postępuje tak samo jak z innymi storczykami-staram podlewać ją jak ma sucho,stoi na wschodnim oknie wśród innych storczyków oraz staram się utrzymywać wilgotność ok.50 %.To mój błąd bo nie rośnie tak jak powinna ale coś tam wypuszcza więc też nie jest źle.O Ludisi sporo poczytacie tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=6880
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam .
U mnie skończyło się lato i przez ostatni tydzień pada.Pogoda do bani.Ale ja nie o tym.W nocy pozmniejszałam kilka zdjęć.
Na pierwszy rzut kwiat Vandy-wcześniej już też pokazywałam
Obrazek nie podobają mi się te czarne plamki-żadnych robaczków nie widać.

Obrazek

Maluszki u Dendorbium
Obrazek
Moje kwitnienia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jak nie połamię to będą kwiatki(2 pędy zdążyłam już złamać ;:223 )
Obrazek
I nowości
Obrazek mam nadzieje że ta paprotka nie będzie przeszkadzać-dodatek do kwiatka

Obrazek

Obrazek-miltonia nie wiem czemu przecenili w dobrym stanie.Ale cóż mój zysk ich strata
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

Grażynko, przepiękne kwitnienia ! Wszystkie ;:138
Czarne plamki na liściach Vandy mam i ja - takie dostałam, mija kolejny miesiąc i nic im nie jest ...
Życzę, aby u Ciebie było podobnie.

Pozdrawiam,
Ewelina
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Piękne storczyki! A plamkami na vandzie się nie przejmuj, moja z wystawy też takie ma i nic się jej nie dzieje, może taka ich uroda.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”