Wężowy ogród FRAGOLI
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wężowy ogród FRAGOLI
Karinko miała bym się obrażac,no co ty.Jestem wdzięczna za wszystkie rady i sugestie,a w tym wypadku to sama wiem że ta dachówka jest szpetna,ale nie mam pomysłu czym ją zastąpic,mam tyle wydatków że na razie nie mogę pozwolic sobie na kupno kostki czy czegoś w tym rodzaju.Więc może Ty masz pomysł co mogłabym zastosowac w celu zapobiegnięcia wrastania trawy w rabatkę za oczkiem i rozsypywania żwirku koło oczka Była bym wdzięczna za podsunięcie pomysłu
-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Oczko wyszło Ci całkiem ładnie lecz widzę tu "głębszy" problem. Użyłaś do jego budowy zwykłej czarnej folii. Ona ma niewielką wytrzymałość i po dwóch trzech latach zacznie Ci się rozpadać.
- karina1
- 1000p
- Od: 19 sty 2010, o 12:00
Fragolu nie mam pojęcia ja to bym ten prostokąt tak całkiem zlikwidowała lubię naturalne połączenia a tym bardzie że wszystko kosztuje ,można by w koło oczka zryć pas trawy(w kształcie oczka) o jakiejś szerokości 30,40cm,i tam już trawa nie będzie rosła a na jej miejsce możesz posadzić skalniaki lub inne roślinki to ładnie i szybko zagęszczą się i zasłonią ziemię wtedy będziesz miała ładne tło dla oczka wodnego,albo może jak macie dostęp do drzewa to tak jak my mamy pod huśtawką (w naszym pierwszej części można zobaczyć)takie placki wkopane w ziemię jeden koło drugiego,teraz będziemy robić z nich ścieżkę tylko mąż pożyczy piłę spalinową ,oj ciężko tak komuś doradzić bo każdy ma inny styl ,a ja to tak mam siedzę a tu nagle jakaś wena twórcza we mnie się odzywa ,pomysł i ja w akcji no i tak to wszystko powstaje bez żadnych projektów jestem z tego dumna że tak sami potrafiliśmy stworzyć nasz zakątek dużą inspiracją były czasopisma ogrodnicze czytałam i oglądałam z wielką przyjemnością a jak już coś się spodobało to "przenosiło" się do naszego ogrodu Fragolu myślę że troszkę Ci pomogłam ale to musi być twoja decyzja i musi się tobie podobać
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
- skorpion811-51
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
A jednak jesteś projektantka niezła oczko wyszło super a już myślę że jak skończysz przyjdę posiedzieć przy nim
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Witam...wcześniej nie wspominałaś o oczku ... wyszło super,tylko tak jak mówi Krzysztof może być problem z folią zwłaszcza po zimie...ogólnie bardzo mi się podoba,jak dopracujesz otoczenie oczka będzie super...ja bym połączyła oczko z tym skalniaczkiem...
- kindziek
- 200p
- Od: 22 maja 2010, o 11:28
Właśnie zapomniałam napisać.. u mnie gdy była jedna warstwa folii w oczku było wiele problemów m.in. że się ciągle dziurawiła i wody w oczku brakowało więc wszystko czekało na wymianę. Teraz są z 3 warstwy folii i jest wszystko ok.
''Ludzie są jak kwiaty, stworzeni do tego, aby się rozwijać'' - André Liége
Pozdrawiam, Kinga.
Moje kwiatuszki.
Pozdrawiam, Kinga.
Moje kwiatuszki.
- FRAGOLA
- 1000p
Krzysztofie masz rację to zwykła folia ,jest jej 2 warstwy.Mówisz że wytrzyma tylko 3 lata,to nic bo sama nie wiem czy do tego czasu będę chciała tu oczko Jak wspominałam to tylko eksperyment,nic wielkiego.Gdybym była pewna że tam ma byc oczko już na zawsze bardziej bym się przyłożyła i przygotowała.Po prostu poprawiłam szpetny dołek a póżniej się zobaczy,teraz mam ważniejsze sprawy na głowie
Kingo,Marylu dziękuję za rady
Stasiu jak nie boisz się komarów to już możesz przyjśc posiedziec przy oczku,bo dziś mam zamiar go skończyc,już 2 żaby się wprowadziły i jest na co popatrzec
Karinko dziękuję już wiem co zrobię z tymi dachówkami,dzięki Twoim radom wróciła mi wena twórcza
Kingo,Marylu dziękuję za rady
Stasiu jak nie boisz się komarów to już możesz przyjśc posiedziec przy oczku,bo dziś mam zamiar go skończyc,już 2 żaby się wprowadziły i jest na co popatrzec
Karinko dziękuję już wiem co zrobię z tymi dachówkami,dzięki Twoim radom wróciła mi wena twórcza
- skorpion811-51
To czekam na końcowy efekt a żabki będą Ci wodę czyściły
- karina1
- 1000p
cieszę się ,że mogłam Ci jakoś pomóc miłej pracy tylko za dużo się nie przemęczaj,nie wszystko na raz (i kto to mówi )
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
- FRAGOLA
- 1000p
Tak jak mówiłam zabrałam się dziś za "dokończenie" oczka.Kupiłam pistię i hiacynta wodnego,posadziłam pałki i irysa,wywaliłam dachówki,dolałam 20 wiader wody i tak teraz wygląda .Jak myślicie lepiej
a to reszta moich lili których kwitnienia nie mogłam się doczekac.Ale mi niespodziankę zrobiły
Jedna zółta i 6 białych niezła niespodzianka
a to reszta moich lili których kwitnienia nie mogłam się doczekac.Ale mi niespodziankę zrobiły
Jedna zółta i 6 białych niezła niespodzianka
- karina1
- 1000p
No grzeczna dziewczynka super bez tych dachówek no i jak już ładnie się zazielenia
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Teraz to oczko prezentuje się wyśmienicie.
- skorpion811-51
No pięknie to zrobiłaś oczko wodne proszę siadać ,a Grażynko czy rybki tez wpuścisz