Wężowy ogród FRAGOLI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wężowy ogród FRAGOLI

Post »

Karinko miała bym się obrażac,no co ty.Jestem wdzięczna za wszystkie rady i sugestie,a w tym wypadku to sama wiem że ta dachówka jest szpetna,ale nie mam pomysłu czym ją zastąpic,mam tyle wydatków że na razie nie mogę pozwolic sobie na kupno kostki czy czegoś w tym rodzaju.Więc może Ty masz pomysł co mogłabym zastosowac w celu zapobiegnięcia wrastania trawy w rabatkę za oczkiem i rozsypywania żwirku koło oczka :?: :?: :?: Była bym wdzięczna za podsunięcie pomysłu ;:180
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Oczko wyszło Ci całkiem ładnie ;:180 lecz widzę tu "głębszy" problem. Użyłaś do jego budowy zwykłej czarnej folii. Ona ma niewielką wytrzymałość i po dwóch trzech latach zacznie Ci się rozpadać.
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00

Post »

:wit Fragolu ;:196 nie mam pojęcia :roll: ja to bym ten prostokąt tak całkiem zlikwidowała lubię naturalne połączenia a tym bardzie że wszystko kosztuje :roll:,można by w koło oczka zryć pas trawy(w kształcie oczka) o jakiejś szerokości 30,40cm,i tam już trawa nie będzie rosła a na jej miejsce możesz posadzić skalniaki lub inne roślinki to ładnie i szybko zagęszczą się i zasłonią ziemię wtedy będziesz miała ładne tło dla oczka wodnego,albo może jak macie dostęp do drzewa to tak jak my mamy pod huśtawką (w naszym pierwszej części można zobaczyć)takie placki wkopane w ziemię jeden koło drugiego,teraz będziemy robić z nich ścieżkę tylko mąż pożyczy piłę spalinową :wink: ,oj ciężko tak komuś doradzić bo każdy ma inny styl :roll: ,a ja to tak mam siedzę a tu nagle jakaś wena twórcza ;:224 we mnie się odzywa ,pomysł i ja w akcji no i tak to wszystko powstaje :;230 bez żadnych projektów ;:33 jestem z tego dumna że tak sami potrafiliśmy stworzyć nasz zakątek ;:7 dużą inspiracją były czasopisma ogrodnicze czytałam i oglądałam z wielką przyjemnością a jak już coś się spodobało to "przenosiło" się do naszego ogrodu :wink: Fragolu myślę że troszkę Ci pomogłam ale to musi być twoja decyzja i musi się tobie podobać ;:196
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

A jednak jesteś projektantka niezła oczko wyszło super a już myślę że jak skończysz przyjdę posiedzieć ;:32 ;:79 przy nim :;230
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Witam...wcześniej nie wspominałaś o oczku ... wyszło super,tylko tak jak mówi Krzysztof może być problem z folią zwłaszcza po zimie...ogólnie bardzo mi się podoba,jak dopracujesz otoczenie oczka będzie super...ja bym połączyła oczko z tym skalniaczkiem...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
kindziek
200p
200p
Od: 22 maja 2010, o 11:28

Post »

Właśnie zapomniałam napisać.. u mnie gdy była jedna warstwa folii w oczku było wiele problemów m.in. że się ciągle dziurawiła i wody w oczku brakowało więc wszystko czekało na wymianę. Teraz są z 3 warstwy folii i jest wszystko ok.
''Ludzie są jak kwiaty, stworzeni do tego, aby się rozwijać'' - André Liége
Pozdrawiam, Kinga.
Moje kwiatuszki.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Krzysztofie masz rację to zwykła folia ,jest jej 2 warstwy.Mówisz że wytrzyma tylko 3 lata,to nic bo sama nie wiem czy do tego czasu będę chciała tu oczko ;:224 Jak wspominałam to tylko eksperyment,nic wielkiego.Gdybym była pewna że tam ma byc oczko już na zawsze bardziej bym się przyłożyła i przygotowała.Po prostu poprawiłam szpetny dołek a póżniej się zobaczy,teraz mam ważniejsze sprawy na głowie :D
Kingo,Marylu dziękuję za rady ;:108
Stasiu jak nie boisz się komarów to już możesz przyjśc posiedziec przy oczku,bo dziś mam zamiar go skończyc,już 2 żaby się wprowadziły i jest na co popatrzec :;230
Karinko dziękuję ;:180 ;:180 ;:180 już wiem co zrobię z tymi dachówkami,dzięki Twoim radom wróciła mi wena twórcza :tan
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To czekam na końcowy efekt a żabki będą Ci wodę czyściły ;:1
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p

Post »

;:196 cieszę się ,że mogłam Ci jakoś pomóc :wit miłej pracy tylko za dużo się nie przemęczaj,nie wszystko na raz (i kto to mówi :;230 )
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Tak jak mówiłam zabrałam się dziś za "dokończenie" oczka.Kupiłam pistię i hiacynta wodnego,posadziłam pałki i irysa,wywaliłam dachówki,dolałam 20 wiader wody i tak teraz wygląda ;:224 .Jak myślicie lepiej :?: Obrazek

a to reszta moich lili których kwitnienia nie mogłam się doczekac.Ale mi niespodziankę zrobiły :roll: :shock:

ObrazekObrazek
Jedna zółta i 6 białych :;230 niezła niespodzianka :;230 Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p

Post »

:wit No grzeczna dziewczynka :uszy super bez tych dachówek ;:63 no i jak już ładnie się zazielenia :lol:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Teraz to oczko prezentuje się wyśmienicie. :shock: ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No pięknie to zrobiłaś oczko wodne proszę siadać ,a Grażynko czy rybki tez wpuścisz :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”