W moim ogrodzie - reniazt cz.2
- roza333
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogrodzie - reniazt cz.2
Witam śliczny masz ogród
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- reniazt
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Adaś a co ci się tak naprawdę podoba z moich roślin?
Przecież one takie przeciętne.
- reniazt
Bernadetko a kiedy tą tojeść rozdzielić? Pewnie, że chętnie się z toba podzielę.
Moje ismeny rosły na balkonie, a kiedy zaczęły wypuszczać pąki do kwitnienia - postawiłam je w ogrodzie.
roza333 witam w moim ogrodzie, bardzo mi miło, że się podoba.
Moje ismeny rosły na balkonie, a kiedy zaczęły wypuszczać pąki do kwitnienia - postawiłam je w ogrodzie.
roza333 witam w moim ogrodzie, bardzo mi miło, że się podoba.
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Reniu ja też mam żółty pełnik , on na razie jest młody , ale mam nadzieję , że będzie taki jak Twój . Idę dalej szukać dzwonka .Pa na razie , jutro zobaczysz mój .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- reniazt
Reniu Ty pytasz co mi się podoba u Ciebie , a chociażby pełnik chiński - czyż nie jest piękny ?reniazt pisze:Adaś a co ci się tak naprawdę podoba z moich roślin?
Cała kępa obsypana kwieciem , powojniki , albo szałwie pięknie wyglądają na rabatce . Nie wiem czemu , ale bardzo podobają mi
się kwiaty w postaci kłosów .
Reniu przetacznik wspaniale wygląda na Twojej rabacie , a w połączeniu z wiesiołkiem to już będzie "cud - miód "
A powiedz czy nie pokłada się u Ciebie przetacznik ?
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Reniu śliczna rozrośnięta kępa przetacznika, mój to jeszcze maluszek z kilkoma kwitnącymi badylkami, ale mam nadzieję, że osiągnie podobne rozmiary jak Twój
Miejsce przed domkiem aż zaprasza do odpoczynku, piękny stolik i krzesełka
Miejsce przed domkiem aż zaprasza do odpoczynku, piękny stolik i krzesełka
- reniazt
Adaś w innym miejscu faktycznie w czasie tych deszczów się położył, ale nie zależalo mi bardzo na nim, to go zaraz przycięłam prawie do ziemi. Teraz ma już młodziutkie pędy - takie chyba na 20 cm. Myślę, że wygrałam na tym, bo w przerwie kwitnienia tej dużej kępy co jest na fotce - zakwitnie mi ten przypadkowo odmłodzony.
A co do kwiatostanów kłosowych - to masz zupełną rację - ja też do tego dojrzewałam i teraz nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu.
Zapisałam sobie w kalendarzu pod koniec sierpnia o sadzonkach - co by nie uleciało z pamięci.
Agnieszko przetacznik naprawdę szybko się rozrasta - tylko po kwitnieniu trzeba go przyciąć i wtedy rośnie taka coraz większa kępa. Na pewno niedługo i u ciebie będzie sporych rozmiarów i zaczniesz się rozglądać, gdzie go rozsadzić.
A z tym odpoczynkiem to różnie bywa - jak wyjdę do ogrodu, to ciągle jest coś do zrobienia. Najprędzej to odpoczywa w tym miejscu listonosz - zwłaszcza w te upały.
A co do kwiatostanów kłosowych - to masz zupełną rację - ja też do tego dojrzewałam i teraz nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu.
Zapisałam sobie w kalendarzu pod koniec sierpnia o sadzonkach - co by nie uleciało z pamięci.
Agnieszko przetacznik naprawdę szybko się rozrasta - tylko po kwitnieniu trzeba go przyciąć i wtedy rośnie taka coraz większa kępa. Na pewno niedługo i u ciebie będzie sporych rozmiarów i zaczniesz się rozglądać, gdzie go rozsadzić.
A z tym odpoczynkiem to różnie bywa - jak wyjdę do ogrodu, to ciągle jest coś do zrobienia. Najprędzej to odpoczywa w tym miejscu listonosz - zwłaszcza w te upały.
- reniazt
Igor - witam serdecznie w moim ogrodzie.
Tak, masz rację - u mnie różowy przetacznik też jest niski i teraz właśnie zaczyna kwitnienie, ale niebieski - to zupełnie inna odmiana - zakwita wcześniej i jest wyższy. Ja go mam trzeci rok - czyli chyba stary nie jest. A im starszy to jest jego większa kępa. W tym miejscu u mnie coś mu strasznie spasowało, bo w innym miejscu na bardziej piaszczystej glebie jest troszkę niższy, ale i kwiaty mniejsze. Jak mi się wydaje jego wysokość to bardziej zależy od podłoża w którym rośnie.
Tak, masz rację - u mnie różowy przetacznik też jest niski i teraz właśnie zaczyna kwitnienie, ale niebieski - to zupełnie inna odmiana - zakwita wcześniej i jest wyższy. Ja go mam trzeci rok - czyli chyba stary nie jest. A im starszy to jest jego większa kępa. W tym miejscu u mnie coś mu strasznie spasowało, bo w innym miejscu na bardziej piaszczystej glebie jest troszkę niższy, ale i kwiaty mniejsze. Jak mi się wydaje jego wysokość to bardziej zależy od podłoża w którym rośnie.
- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Reniu bardzo ładna ta kompozycja z przetacznikiem z tyłu zauważyłam śliczny biały clematis
- reniazt