Początek mini ogródka
Re: Początek mini ogródka
Witajcie Grażko i Inggo
Grażko możliwe z tymi różami, ciekawe jak moje przezimują. Miałam nadzieję, że biała pnąca zakwitnie mi chociaż jednym kwiatem a ona daleko w polu. Powinnam ją chyba nawozić
Inggo ja od Ciebie też kiedyś dostałam fuksję i ją zakatrupiłam teraz się bardziej postaram, tą uformuję na drzewko jak przeżyje to pnącze z pomarańczowymi kwiatkami kupilam za 5 zł, jest takie marne, też zimuje w cieplejszym pomieszczeniu. Muszę męża poprosić o półkę w schowku na kwiatki bo jeszcze zamieszkają tam kłujki Juli. Zapewne się ucieszy
pokażę Wam przód mojego domu, to wieloletnie okazy
pączek lilli wodnej
Grażko możliwe z tymi różami, ciekawe jak moje przezimują. Miałam nadzieję, że biała pnąca zakwitnie mi chociaż jednym kwiatem a ona daleko w polu. Powinnam ją chyba nawozić
Inggo ja od Ciebie też kiedyś dostałam fuksję i ją zakatrupiłam teraz się bardziej postaram, tą uformuję na drzewko jak przeżyje to pnącze z pomarańczowymi kwiatkami kupilam za 5 zł, jest takie marne, też zimuje w cieplejszym pomieszczeniu. Muszę męża poprosić o półkę w schowku na kwiatki bo jeszcze zamieszkają tam kłujki Juli. Zapewne się ucieszy
pokażę Wam przód mojego domu, to wieloletnie okazy
pączek lilli wodnej
- leosta
- 500p
- Od: 29 sty 2008, o 08:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam. Piękne obrazki pokazujesz. Te iglaki płożące super.
Pozdrawiam Leszek.
Pozdrawiam Leszek.
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Witaj Moniczko, ale rozpędziliście się z oczkiem, super Mi się takie marzy, ale może kiedyś. Z kamieni wyszło Wam taniej, u nas taniej byłoby z ziemią, bo z kamorami problemy i ceny kosmiczne.
Przegladałam dzisiaj wątek o oczkach wodnych - porady i wyczytałam, że takie grzybkowe fontanny, nie rozpryskowe są lepsze dla roślin wodnych Tak mi sie przypomniało, sorry za dygresję
Zazdroszczę zakończonych prac i szmeru wody
Przegladałam dzisiaj wątek o oczkach wodnych - porady i wyczytałam, że takie grzybkowe fontanny, nie rozpryskowe są lepsze dla roślin wodnych Tak mi sie przypomniało, sorry za dygresję
Zazdroszczę zakończonych prac i szmeru wody
Witajcie
Leszku dziękuję, te tuje płożące mają ok 7 lat. A ten świerk górski (mam nadzieję, że to dobra nazwa) chciałam przesadzić koło oczka ale on juz jest chyba za stary? Boję się że tego nie przeżyje
Jolu każda porada się przydaje też gdzies o tym czytałam. Pompka na tą chwilę nie pracuje bo zatkana a kamienie dlatego taniej bo zebrane z pola a nie kupione i do tego woda ucieka musimy rozbierać i szukać przyczyny Pogoda okropna, nawet nie miałam kiedy posiedzieć nad tym oczkiem ale teraz nie odpuszczę tylko czekam na
Leszku dziękuję, te tuje płożące mają ok 7 lat. A ten świerk górski (mam nadzieję, że to dobra nazwa) chciałam przesadzić koło oczka ale on juz jest chyba za stary? Boję się że tego nie przeżyje
Jolu każda porada się przydaje też gdzies o tym czytałam. Pompka na tą chwilę nie pracuje bo zatkana a kamienie dlatego taniej bo zebrane z pola a nie kupione i do tego woda ucieka musimy rozbierać i szukać przyczyny Pogoda okropna, nawet nie miałam kiedy posiedzieć nad tym oczkiem ale teraz nie odpuszczę tylko czekam na
-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
oczko powstało w rekordowym czasie, gratuluje!
wszystko prezentuje się wspaniale, szybki postęp prac
wszystko prezentuje się wspaniale, szybki postęp prac
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Witam
Fajna para z tych zwierzaków Najgorsze to szukanie dziury w foli, jak sie znajdzie to łatka i już
Fajna para z tych zwierzaków Najgorsze to szukanie dziury w foli, jak sie znajdzie to łatka i już
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
dziękuję za odwiedziny
Danusiu oczko jest małe więc i prace szybko poszły ale czeka nas poprawka bo jakaś dziura się zrobiła
Grażko oby tak szybko poszło zwierzaki fajne, mam jeszcze pekińczyczkę i rybki
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Rybki to i ja mam , a pekińczyk to teraz bardzo unikatowa rasa, kiedyś moja teściowa miała
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
-
- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Kontakt:
Wpadłam z rewizytą
Fajnie wyszła aranżacja oczka .
Fajnie wyszła aranżacja oczka .
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniko pięknie!!! masz tak cudne kwiaty i oczko, nawet lilia puściła pączka, ciekawe jak zakwitła. ja na wiosnę zajmę się urządzaniem ogrodu, od końca czerwca kupiłam sobie domek z małym ogródkiem, większość już mam zagospodarowaną. czy Moniko Twoja magnolia na takie poniszczone kwiatki na wiosnę czy tylko przy drugim kwitnieniu? a co robisz z rybkami w oczku?
pozdrawiam.
Aśka
pozdrawiam.
Aśka
Witaj Moniko-masz już sporo okazałych roślin teraz tylko dosadzać i uzupełniać,do oczka koniecznie dosadź roślin bo ciągle pompka będzie zapchana-przechodziłam to a rybki to dodatkowa tego przyczyna...myślę że na takie oczko to i tak ich za wiele tam pływa.
Może coś posadź obok oczka by dało cień i woda się tak nie nagrzewała
Czy psiak nie wskakuje do wody?
Może coś posadź obok oczka by dało cień i woda się tak nie nagrzewała
Czy psiak nie wskakuje do wody?
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Bardzo ładna para zwierzaczków ,ale jak się doczytałam jeszcze nie wszystkie Ślicznie zrobiliście oczko Piękne iglaki z frontu