Madzia - kompletna "klapa" z piennymi różami - nacieszyłam się nimi tylko trzy miesiące - dwie dosadziłam jesienią - a wszystkie osiem wywaliłam wiosną. Wszystkie niestety padły.Karolcia pisze:Reniu i bardzo dobrze,że pokazałaś swoje różyce.
Piękne są
Przecież teraz jest ich czas,to jak ich nie pokazywać?
A jak to po zimie z piennymi?
U mnie po tej zimie dwadzieścia na pniu padło
W moim ogrodzie - reniazt cz.2
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W moim ogrodzie - reniazt cz.2
- reniazt
Adaś ale mnie miło zaskoczyłeś tą propozycją. Jeśli masz na zbyciu - baaardzo chętnie wymienie się z tobą na coś innego - bo jako takich róż podwójnych nie mam.
A jeśli chodzi o przesadzanie róż - to oczywiście można tylko jesienią. Swoje kiedyś tak przenosiłam z jednego miejsca w ogrodzie na inne.
Adaś - ta nowa pelargonia to nie bluszczolistna tylko taka normalna, chociaż w tym kwietniku rosną we dwie z bluszczolistną.
Może na tej fotce będzie lepiej widać.
A jeśli chodzi o przesadzanie róż - to oczywiście można tylko jesienią. Swoje kiedyś tak przenosiłam z jednego miejsca w ogrodzie na inne.
Adaś - ta nowa pelargonia to nie bluszczolistna tylko taka normalna, chociaż w tym kwietniku rosną we dwie z bluszczolistną.
Może na tej fotce będzie lepiej widać.
Reniu , więc jesienią wyślę Ci razem ze świecznicą , a ja dalej będę polował na herbacianą .
Pelargonia Fajnie wygląda w połączeniu z bluszczolistną .
Pelargonia Fajnie wygląda w połączeniu z bluszczolistną .
- reniazt
Tylko nie wiem dlaczego u mnie ta bluszczolistna taka licha - jak widzę u innych to już całe kaskady kwiatów.
Pilnuję zasilania i staram się ich nie przelewać - ale coś mnie te bluszczolistne nie wychodzą.
Nie wiem po prostu, gdzie tkwi tajemnica obfitego ich kwitnienia.
Pilnuję zasilania i staram się ich nie przelewać - ale coś mnie te bluszczolistne nie wychodzą.
Nie wiem po prostu, gdzie tkwi tajemnica obfitego ich kwitnienia.
Reniazt czy możesz powiedzieć mi coś na temat roślinki, która stoi na parapecie?:)
Tydzień temu kupiłam ją (zupełnie w ciemno, bo cudna jest ) w OBI, ale w dziale ogród. Dopiero później wyczytałam z nielicznych informacji, że w zasadzie to roślina domowa. Może masz jakieś doświadczenia ?:)
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
- reniazt
Lidka
nie znam nazwy tej roślinki - dostałam ją w ubiegłym roku od Zosi (andriu53).
Na zimę zabrałam ją do domu - do chłodniejszego ale widnego pokoju - ona by zimy na dworze nie przeżyła.
Wiosną poprzycinałam jej pędy i teraz jest taka gęsta.
Ale zamierzam ją teraz jeszcze raz poprzycinać.
Nawożę ją od czasu do czasu nawozem do roślin zielonych.
Dość często jej młode pędy atakują mszyce.
Widziałam ją w ubiegłym roku będąc w Zakopanem - przed sklepem - wyglądała w wiszącym koszyku jak jedna, wielka - zielona kula.
nie znam nazwy tej roślinki - dostałam ją w ubiegłym roku od Zosi (andriu53).
Na zimę zabrałam ją do domu - do chłodniejszego ale widnego pokoju - ona by zimy na dworze nie przeżyła.
Wiosną poprzycinałam jej pędy i teraz jest taka gęsta.
Ale zamierzam ją teraz jeszcze raz poprzycinać.
Nawożę ją od czasu do czasu nawozem do roślin zielonych.
Dość często jej młode pędy atakują mszyce.
Widziałam ją w ubiegłym roku będąc w Zakopanem - przed sklepem - wyglądała w wiszącym koszyku jak jedna, wielka - zielona kula.
Reniazt to MULENBEKIA, ale nawet tego nie wiedziałam, gdy dokonywałam zakupu. Nie wspomnę o fakcie, że to raczej roślina domowa. Skoro wzięłam ją w OBI z działu ogród nie sądziłam, że powinnam posadzić ją raczej na balkonie Cóż, od tygodnia rośnie więc na działce
a ja dumam co teraz
a ja dumam co teraz
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
- reniazt
Lidka - faktycznie to "mulenbekia" i faktycznie kwitła mi wczesną wiosną drobniutkimi białymi kwiatuszkami.
Fajnie ją sobie wsadziłaś, ale nic straconego - ja to bym zaraz jutro ją wsadziła ponownie do doniczki - tylko ciut większej niż rosła i wkopała ją na razie do ziemi. Jesienią weźmiesz do domu i na wiosnę masz znów do wsadzenia w ogrodzie tylko znacznie większą.
A teraz nieciepki
Fajnie ją sobie wsadziłaś, ale nic straconego - ja to bym zaraz jutro ją wsadziła ponownie do doniczki - tylko ciut większej niż rosła i wkopała ją na razie do ziemi. Jesienią weźmiesz do domu i na wiosnę masz znów do wsadzenia w ogrodzie tylko znacznie większą.
A teraz nieciepki
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Reniu u mnie lilie w zeszłym sezonie miały prześliczne kolory , nie wiem dlaczego w tym roku są tylko pomarańczowe i różowe .Czy lilie co rok kwitną inaczej ?
całuski
całuski
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- reniazt
Zosia a może nie wszystkie cebulki lilii w tym roku u ciebie zakwitły.
W ubiegłym roku nie kwitła u mnie różowa - myślałam, że ją coś zeżarło a w tym roku kwitnie.
W ubiegłym roku nie kwitła u mnie różowa - myślałam, że ją coś zeżarło a w tym roku kwitnie.
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Reniu zobacz Twojego guzikowca , którego mi przywiozłaś . Jest cudny , bardzo mi się podoba. Winogron też wyrósł nieżle . Lilie pewnie zgniły , bo było bardzo mokro . Nic nie widać , żeby coś je zjadało . Zobacz jaką mam ładną hortensję , może zechcesz taką .Dzwonek w doniczce już kwitnie , a na polu dopiero się zbiera .
Całuski od nas
Całuski od nas
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- reniazt
Zosia - guzikowiec, to nie mój tylko twój - ale faktycznie ci wyrósł - zobaczysz jak fajnie wygląda po przekwitnięciu.
Tak, winogrono wam ślicznie urosło. Ale będzie czad jak zarośnie całą tę pergolę - super pomysł .
Hortensja śliczna - pewnie, że chcę, to się wymienimy - ja ci pokażę swoją jak tylko zakwitnie.
Pozdrawiam - pa...pa...
Tak, winogrono wam ślicznie urosło. Ale będzie czad jak zarośnie całą tę pergolę - super pomysł .
Hortensja śliczna - pewnie, że chcę, to się wymienimy - ja ci pokażę swoją jak tylko zakwitnie.
Pozdrawiam - pa...pa...