Ranczo rusza
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Długo Cię nie było, a tak pięknie u Ciebie
Ja także jestem pod wrażeniem ilości posadzonych cebul. Chyba tylko eMZet sadzi takie rekordowe ilości! Wiosną efekt będzie murowany
Wpadł mi w oko taki żółty iglaczek, na zdjęciu ze srebrnym swierkiem. Co to jest i czy ma taki kulisty kształt z natury, czy też przycinasz go w ten sposób? Ciekawa też jestem, co to za "krzaczek" na kolejnym zdjęciu? No i bardzo chciałabym się dowiedzieć, jakiego środka uzywasz przeciw drutowcom?!
Ja także jestem pod wrażeniem ilości posadzonych cebul. Chyba tylko eMZet sadzi takie rekordowe ilości! Wiosną efekt będzie murowany
Wpadł mi w oko taki żółty iglaczek, na zdjęciu ze srebrnym swierkiem. Co to jest i czy ma taki kulisty kształt z natury, czy też przycinasz go w ten sposób? Ciekawa też jestem, co to za "krzaczek" na kolejnym zdjęciu? No i bardzo chciałabym się dowiedzieć, jakiego środka uzywasz przeciw drutowcom?!
Witam serdecznie Karolinko L ponownie jestem i będę a wiosna zasypie forum cebulakami.Witam rowniez Izo co do tej kuli to jest Tuja Global werigata kupilem ja w 2004 za 40 zł w doniczce pieknie ukorzeniona o srednicy ok. 40 cm dzisiaj ma juz 1,20 m nic ja sie nie przycina sama tak rosnie,sa tez takie same lecz duzo mniejsze .Dzisiaj zrobie fotki i wkleje na forum.
te fotki to 1. z 03.04.2007 2. z 18.06.2006 3. z 23.06.2006 4. z 08.07.2007
Pozdrawiam Ryszard
te fotki to 1. z 03.04.2007 2. z 18.06.2006 3. z 23.06.2006 4. z 08.07.2007
Pozdrawiam Ryszard
Witam ponownie Chatte.Izo ten "krzaczek"to jałowiec "Horstman" zwany tez straszydłem bo w mroku wyglada jak czarownica z opuszczona peleryna,jezeli chodzi o preparat na drutowce to stosuje PYRINEX 480 EC nabywam go w Składzie rolnym pojemnik 1 litr a cena 35 zł.Wydajnosc to z 1 litra na 20arów.Niszczy to rowniez wszelkie pedraki.Co prawda w XXI wieku bez czesciowej chemi zyc sie nie da chcac miec cos pieknego dla oka,pod warzywa niestety nie dokonuje zadnych opryskow z wyjatkiem gnojowicy z mleczu i pokrzywy.Pozdrawiam Ryszard
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ryszardzie. Powiem tylko - przepięknie !!!!
Czy chryzantemy zimują u Ciebie ? Są śliczne.
Czy chryzantemy zimują u Ciebie ? Są śliczne.
Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Niestety Ewo co rok po pierwszych mocniejszych przymrozkach jak zostanie kwiat i listki zmrozone wykopuje cala bryle korzeniowa wsadzam ko duzych donic i przetrzymuje przez cala zime w chlodnym miejscu ok. +5 +7 stopni tam tez przetrzymuje kloncza dali.canny i mieczyki a w kwietniu wkopuje do ziemi.W zimie lekko co jakis czas podlewam,nie nalezy sie przejmowac ze chryzantamy zaczna lekko puszczac lodyszki wiosna i tak je sie scina przed wsadzeniem. Pozdrawiam Ryszard