Ranczo rusza
Dzięki serdeczne, za wyczerpującą wypowiedź. No cóż wiedziałam, że piękne okazy wymagają pracy i pamięci. Myślę, że skuszę się w przyszłym roku na chryzantemy bo jak widzę je w ogrodach forumowiczów to trochę mi żal, że nie mam ich u siebie. A może jednak są jakieś odmiany, które zimują .
Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Chryzantemy
Witam Agnieszko co roku robiłem w ten sam sposób ze po zmarznięciu kwiatków i łodyg wykopywałem je z całą karpą i przechowywałem w chłodnej piwnicy aż do wiosny lekko podlewając je.Wypuszczały takie dzikie jasne pędy ale tym się nie przejmowałem.Na wiosnę w końcu kwietnia wkopywałem całe karpy nie dzieląc je,początek pażdziernika dostają pąki i piękne kwiatki.W tym roku wsadziłem w odległości 1,5m ale to za mało i wiosną wsadzę w odległości 2,5m. Pozdrawiam Ryszard
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Ryszardzie !Spacer po Twoim ogrodzie sprawił mi dużą przyjemność . Widać ,że kochasz swoje roślinki ,bo one mówią za Ciebie . Podoba mi się bardzo . Interesuje mnie krzewinka na 14 str. o różowych owocach . Ja też mam taką ,ale w tym roku nie ma owoców . nie wiem nawet jak ona się nazywa .W zeszłym roku jak ją kupowałam to miała owoce. Może ona potrzebuje szczególnych warunków glebowych . Czy w 2-m roku mieczyki zmieniły Ci kolor, bo ja nie miałam tych ciemnych a też mam . Dużo mam krzewów takich jak Ty masz ,tylko że jeszcze małe.
Pozdrawiam Zosia
Pozdrawiam Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
Witam serdecznie na ranczo w jesienny dzionek.Oto kilka już ostatnich fotek bez białego puchu bo w powietrzu już widać snieżne chmury. Pąki rododendrona czekają bidulki na wiosenne słoneczko Magnolia też nie chce być w tyle i też szuka słoneczka wierzba Hakuro czeka na podstrzyżyny Wierzba mandzurska i Iwa mają szczęście bo strzyżenie będzie dopiero wiosną to już chyba ostatnie fotki bez białego puchu. Pozdrawiam Ryszard