Róże do identyfikacji
- gosia07
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże do identyfikacji
Przejrzałam parę polecanych wątków i pomyślałam sobie ze ta róża to Sissi a wy jak myślicie?
ona jest lekko fioletowa zdjęcia tego nie oddają
ona jest lekko fioletowa zdjęcia tego nie oddają
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co to znaczy zamiera , ja mam ją 4 lata ma się dobrze,zimę znosi okey i zawsze kwitnie.jackB6 pisze:Wygląda na Sisi - inna nazwa "Mainzer Fastnacht"-
Bardzo piękna ale niestety ma krótkie życie - zwykle zamiera po 2-3 latach
- gosia07
Jacek dziękuje fajna stronka ale mojej róży nie znalazłam Chodzi mi o tą przed Sissi
- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- gosia07
Ale ja chcę zidentyfikować tą Sissi juz zidentyfikowanagosia07 pisze:Proszę o dalszą identyfikację
- Isia
o przepraszam Gosiu nie zauważyłam że wkleiłam się na Twoim wątku może poproszę Mederatora o wstawienie moich postów do wątku z identyfikacja róż.
co do rózyczki którą pokazałas to nie wiem zmylił mnie trochę ten rozwinięty cały żółty kwiat ale poszukam
co do rózyczki którą pokazałas to nie wiem zmylił mnie trochę ten rozwinięty cały żółty kwiat ale poszukam
Mainzer Fastnacht /Sissi to bardzo wrażliwa róża na mróz (USDA 7 ,czyli max do -17 C) i w naszych warunkach wymaga bardzo dobrego okrywania krzewu,samo kopczykowanie to jest za mało i może przemarznąć.
gosia07 - czy liście tej róży są rzeczywiście takie ciemnozielone,matowe jak np u Barkarole,czy może tak tylko na zdjęciu tak wypadły ? i czy ta róża pachnie?
Pozdrawiam,Piotr
gosia07 - czy liście tej róży są rzeczywiście takie ciemnozielone,matowe jak np u Barkarole,czy może tak tylko na zdjęciu tak wypadły ? i czy ta róża pachnie?
Pozdrawiam,Piotr
- gosia07
Isiu wklejaj ile dusza zapragnie Każdy pisał o Sissi a mnie chodziło o tą drugą stąd ten nerw
- gosia07
Piotrze liście są troszkę większe jak u innych które mam rzeczywiście są chyba ciut ciemniejsze.Według mnie ta róża specjalnie nie pachnie ale ja mam wiecznie zatkany nos
No i w tej chwili jest ciut wyższa od innych posadzonych w jej sąsiedztwie.
No i w tej chwili jest ciut wyższa od innych posadzonych w jej sąsiedztwie.
- Isia
Gosiu twoja różyczka przypomina mi nie co Speelwark Kordesa sprawdź czy Ci pasuje opis
Pawełku niestety to nie Apricot Nectar moja jest jaśniutka i bardziej ma brzoskwiniowy środek z ciemnymi pręcikami ale dzięki pomyslałam że to może White Gold
Pawełku niestety to nie Apricot Nectar moja jest jaśniutka i bardziej ma brzoskwiniowy środek z ciemnymi pręcikami ale dzięki pomyslałam że to może White Gold