Zielony zakątek - Katki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SoniaJ
200p
200p
Od: 15 wrz 2007, o 22:19

Post »

Katko,cudowny ten Twój zielony zakątek!
Zazdroszczę Ci własnych grzybów,zwierzątek,które Cię odwiedzają,tych pięknie obsadzonych starych kamieni....i wielu innych rzeczy.Masz szczęście,że posiadasz tak piękną leśną działkę i śliczny domek.Chętnie Cię będę odwiedzać. :)
Pozdrawiam. Sonia.
Moje chwastowisko
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

Witaj Katka :D
Rzeczywiście piękna jesień u Ciebie. Widoczki z taką nutką melancholii ...no cóż jesień oprócz niezwykłych barw ma coś ze smutku...i przypomina nam o przemijaniu. Ale, aby nie było tak bardzo smutno...to przecież wiosna ....tuż....tuż. :wink: A za m-c :?: będziemy już rozmyślać o świętach. Jeśli spędzisz je u siebie w domku leśnym, to będą jeszcze bardziej urokliwe.

Serdecznie Cię Katko pozdrawiam
Katka
200p
200p
Od: 29 cze 2007, o 17:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

SoniaJ pisze:Katko,cudowny ten Twój zielony zakątek!
Zazdroszczę Ci własnych grzybów,zwierzątek,które Cię odwiedzają,tych pięknie obsadzonych starych kamieni....i wielu innych rzeczy.Masz szczęście,że posiadasz tak piękną leśną działkę i śliczny domek.Chętnie Cię będę odwiedzać. :)
Witaj Soniu, cieszę się, że zajrzałaś do mnie i zapraszam częściej.
Bardzo mi miło, za wszystkie pochwalne słowa dziękuje :D .
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Katka
200p
200p

Post »

Maria_F pisze:Witaj Katka :D
Rzeczywiście piękna jesień u Ciebie. Widoczki z taką nutką melancholii ...no cóż jesień oprócz niezwykłych barw ma coś ze smutku...i przypomina nam o przemijaniu. Ale, aby nie było tak bardzo smutno...to przecież wiosna ....tuż....tuż. :wink: A za m-c :?: będziemy już rozmyślać o świętach. Jeśli spędzisz je u siebie w domku leśnym, to będą jeszcze bardziej urokliwe.

Serdecznie Cię Katko pozdrawiam
Marysiu witam serdecznie :D .
Oj nie wiem ciężko będzie dotrwać do wiosny, coraz gorzej jest na zewnątrz, mam nadzieje, że to chwilowa depresja po prostu nie lubię listopada :evil: . Masz racje trzeba myśleć już o świętach a spędzam je troszkę u siebie na działce a troszkę u rodziny.
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Grzegorz B

Post »

Katka jak przyjemnie znowu przechadzać sobie po Twoich urokliwych zakątkach, które są tak odległe od codzienności i roztaczają niesamowitą aurę, takiej oazy spokoju w której można naprawdę odnaleźć siebie a nasze myśli przestają być na "usługach bezwzględnej pogoni" i wreszcie odnajdują ukojenie wśród ozłoconych pejzaży, liściennych dywanów, przepięknych roślin, szelestu liści połączonego z unoszącym się aromatem czystej, niczym nieskrępowanej natury, która potrafi się odwdzięczyć za troskę jaką jej ofiarujemy.
U Ciebie się odwdzięczyła podwójnie, wystarczy zerknąć a już widać niezwykłą harmonię jaka się wytworzyła między Tobą a ogrodem. Gratuluję to jest naprawdę piękne i pouczające ... ;:31

PS. Katka roślina którą pomyliłem ze skimią ;:171 , to ta zaprezentowana m.in na stronie 12 z tymi czerwonymi koralikami. Wydawało mi się, że właśnie taką roślinkę widziałem w ogrodniczym pod nazwą skimia :roll:
Katka
200p
200p

Post »

Grzegorzu jak miło, że znowu odwiedziłeś mój zielony zakątek :D .
Zawsze z podziwem czytam Twoje wypowiedzi są takie... no właśnie mnie czasem brakuje słów a Tobie nigdy. Pięknie piszesz i bardzo miło się to czyta.

A co do roślinki, którą pomyliłeś ze Skimią to pewnie chodzi o Gaultheria procumbens (Golteria rozesłana).
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Katko ,Twój zakątek jest uroczy w barwach jesieni :D
Masz ciekawą kolekcję berberysów i kloników :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Katko, pięknie ,ale jak może być inaczej w takim cudnym terenie.Najbardziej zazdroszczę Ci(naturalnie pozytywnie)starych drzew . One same już stwarzają nastrój a do tego jeszcze Twoje pomysły . Wrzosowisko i skalniak wyszły super.
Katka
200p
200p

Post »

goni@k pisze:Katko ,Twój zakątek jest uroczy w barwach jesieni :D
Masz ciekawą kolekcję berberysów i kloników :shock: :shock: :shock:
Miło mi Goniak, że znowu mnie odwiedziłaś :D .
Kloniki mam na razie tylko dwa, ale berberysów już uzbierałam sześć różnych gatunków.
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Katka
200p
200p

Post »

inag1 pisze:Katko, pięknie ,ale jak może być inaczej w takim cudnym terenie.Najbardziej zazdroszczę Ci(naturalnie pozytywnie)starych drzew . One same już stwarzają nastrój a do tego jeszcze Twoje pomysły . Wrzosowisko i skalniak wyszły super.
Witam Cię serdecznie :D .
Fakt, działkę jak kupowałam była lekko zaniedbana, ale urzekły mnie te stare drzewa.
Zapraszam ponownie.
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Katka
200p
200p

Post »

I tak u mnie już zima zagościła (dziś pewnie stopniał śnieg :roll: ) i tylko róża jakaś "wariatka" jeszcze kwitnie :shock: . Może to jakaś syberyjska odmiana, bo ani mróz ani śnieg jej nie przeszkadza :wink: .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Katko ta róża jest wprost wspaniała :P i tak pięknie wygląda w tej białej sukni :shock: .
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czas usypać wokół róż kopczyki. :lol:
Pozdrawiam Andrzej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”