Kolekcja Arlety cz.1
- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolekcja Arlety
Arletko zajrzałam, obejrzałam , poczytałam i widzę, że Twoja kolekcja storczyków jest piękne i różnorodna tak trzymaj Wsiąkłaś chyba na dobre ale my storczykomaniacy tak mamy. Żółtasek powalił mnie na kolana - okazały, dostojny i tak obficie obsypany kwieciem.
Sama się przekonałam o tym, że jeśli ze stożkiem wzrostu coś się stało to roślina idzie w basal keik , mam takiego jednego, który wydał 3 basal keiki.
Domek foliowy - fajny pomysł Jak często rozchylasz zamek, by się przewietrzyli domownicy
Sama się przekonałam o tym, że jeśli ze stożkiem wzrostu coś się stało to roślina idzie w basal keik , mam takiego jednego, który wydał 3 basal keiki.
Domek foliowy - fajny pomysł Jak często rozchylasz zamek, by się przewietrzyli domownicy
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Arletko, fajny pomysł z tą mini szklarenką foliową
Tylko ja miałabym dzień i noc ją otwartą, żeby storczyki się nie zaparzyły.
Wilgotność i tak mają większą, bo ścianki folii skraplają się pod wpływem ciepła, ale musi tez być cyrkulacja powietrza, która występuje również w naturze.
Dlatego póki są upały, ja trzymałabym tą szklarenkę lekko rozchyloną w dzień i w nocy, różnica temperatur też swoje zrobi.
Dodatkowo polecam kupić na all nawóz z dużą zawartością fosforu Blossom Booster i nawozić dolistnie niekwitnące storczyki.
Pozdrawiam
Tylko ja miałabym dzień i noc ją otwartą, żeby storczyki się nie zaparzyły.
Wilgotność i tak mają większą, bo ścianki folii skraplają się pod wpływem ciepła, ale musi tez być cyrkulacja powietrza, która występuje również w naturze.
Dlatego póki są upały, ja trzymałabym tą szklarenkę lekko rozchyloną w dzień i w nocy, różnica temperatur też swoje zrobi.
Dodatkowo polecam kupić na all nawóz z dużą zawartością fosforu Blossom Booster i nawozić dolistnie niekwitnące storczyki.
Pozdrawiam
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Aniu dziękuję za poświęconą uwagę i cenne rady , domek foliowy zrobiłam dopiero wczoraj i był uchylony przez wieczór, zamknęłam go niezupełnie na noc a rano znów otworzyłam.
Asiu Tobie także dziękuję za dobre rady teraz będą miały otwarte cały czas
Asiu Tobie także dziękuję za dobre rady teraz będą miały otwarte cały czas
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Arlet świetny pomysł z tą szklarenką.A Ludisja wymaga wysokiej wilgotności powietrza!!!!Świetnie sie czuje w odchidariach i szklarenkach.Własnie to jest podstawą jej prawidłowego rozwoju.Zajrzyj do Joane,ona ma Ludisje dorodną.
- arlet3
Asiu poczytałam jeszcze raz uważniej Twój wątek i Ty chwalisz moje pomysły u Ciebie to mi szczęka opadła na ziemięJoane pisze:Arletko podziwiam Cię za Twoje pomysły.
Na pewno będzie im tam dobrze i zobaczysz jak ładnie będą rosły.
Co do Twojej Ludisy to możesz pousuwać uschnięte kwiatki a keiki zostawić. Jak sporo urosną to możesz oddzielić.
Powodzenia w dalszej uprawie.
A co do Ludisi to mam jeszcze jedno pytanie ta duża to już nie zakwitnie? Ma pęd ze środka
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Arleta, ja moje pomysły biorę od Was. Lub kupuję gotowe, a ty sama wpadasz na genialne rozwiązania.
Ludisa kwitnie normalnie na każdym nowym przyroście. Często wypuszcza je na klączach rośliny. A więc twoja normalnie powinna kwitnąć.
Ludisa kwitnie normalnie na każdym nowym przyroście. Często wypuszcza je na klączach rośliny. A więc twoja normalnie powinna kwitnąć.
- arlet3
Asiu byłam dziś w LM w Krakowie i widziałam tam też podobną belkę jak Twoja tylko duża, pięknie to wyglądało
I oczywiście była przecena tylko Miltonii i oczywiście wpadła jedna w moje łapki cena 5,20 zł.
Czy myślicie że ta resztka kwiatków rozwinie się? Strasznie przesuszona była ale mam nadzieję, że warto było za tą cenę?
I oczywiście była przecena tylko Miltonii i oczywiście wpadła jedna w moje łapki cena 5,20 zł.
Czy myślicie że ta resztka kwiatków rozwinie się? Strasznie przesuszona była ale mam nadzieję, że warto było za tą cenę?
- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moim zdaniem super inwestycja w Miltosie!!!
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
- Edyta 74
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
Arletko,miltonia w super cenie Trzymam kciuki za rozwiniecie pączków
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Arletko powiem Ci szczerze, że cena bardzo przystępna Jednak czy kwiatki się rozwiną to ciężko powiedzieć... na zdjęciach wyglądają na "przesuszone , usychające"... nie wiem jak to nazwać.... chyba, że fotka mnie myli , ponieważ jest nieco naświetlona Ale życzę Ci by kwitła w najlepsze
- arlet3
Patrycjo, Jagodo, Edytko dziękuję
Moniś co do kwiatków to chyba masz rację listki nabrały wigoru po podlaniu niestety kwiatki nie Trudno będę czekać do następnego razu
Zawsze to jakaś odmiana w mojej małej kolekcji
Moniś co do kwiatków to chyba masz rację listki nabrały wigoru po podlaniu niestety kwiatki nie Trudno będę czekać do następnego razu
Zawsze to jakaś odmiana w mojej małej kolekcji