Roślinki Ani cz. 7
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Roślinki Ani cz. 7
Dziękuję Kochani za tyle pochwał względem koleusków Niektóre odmiany mam od Dobrych wróżek za co niezmiernie dziękuję a pozostałe odmiany mam od miłego Pana który ma dość sporą kolekcję koleusków....ja mam może garstkę
Jeśli chodzi o tą odmianę o której wspominasz to rzeczywiście jako jedyny ma największe liście
Ale muszę przyznać jestem z nich zadowolona na maxa tym bardziej że na początku miałam problemy bo za bardzo je podlałam i gniły im korzonki a teraz jest gorąco i dwa/trzy razy w tygodniu muszę je podlewać....
Tylko teraz nie da rady ale za jakiś czas chętnie się nimi podzielę
Oj Kasieńko jest ich trochę i powiem Ci że mnie też do głowy nie przychodziło że może ich być aż tyleKasia86 pisze:Nie wiedziałam, że jest tyle odmian Koleusów
Aguś nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę że te ode mnie tyle radości Ci sprawiająagaM pisze: koleusowy zawrót głowy
nawet nie wiesz ile radochy mi sprawiają koleusiki od Ciebie.
ten z pierwszego zdjęcia jest rewelacyjny jego liście to giganty rosną w porównaniu do pozostałych
Jeśli chodzi o tą odmianę o której wspominasz to rzeczywiście jako jedyny ma największe liście
Celinko u mnie też trafiają się maluchy.....jeden to ma centymetrowe listki i nie rośnie za specialnie ale jak widać na fotkach - jeden jest mniejszy drugi większy trzeci bardziej rozrośnięty inny mniej po prostu rosną jakby chciały a nie mogły albo jak im pasujetrzynastka pisze:Koleusy masz wspaniałe moje to dopiero maluchy przy twoich
Ale muszę przyznać jestem z nich zadowolona na maxa tym bardziej że na początku miałam problemy bo za bardzo je podlałam i gniły im korzonki a teraz jest gorąco i dwa/trzy razy w tygodniu muszę je podlewać....
Iwonko nie martw się na ból głowy na pewno coś zaradzimy....iwosia88 pisze:Aniu, cuda po prostu To teraz będzie mnie bolała głowa, bo mam dopiero dwa rodzaje Co to forum z ludźmi robi
Tylko teraz nie da rady ale za jakiś czas chętnie się nimi podzielę
- ogrodniczka01
- 1000p
- Od: 18 lip 2009, o 11:45
Aniu bardzo ładne kompozycje z koleusów wybarwione listeczka i różnorodność kolorów
- iwosia88
- 1000p
- Od: 1 maja 2010, o 15:17
Aniu, dziękuję za propozycję Jeżeli będziesz kiedyś ciąć, chętnie zaadoptuję
Moje kwiatowe wątki i nie tylko ;) Zapraszam
Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"...
Iwona
Iwona
Przyłączam się Aniu do pochwał. Koleuski są rewelacyjne .
Ja też kręcę się już od dłuższego czasu wokół nich i przymierzam się by kupić, ale jak na razie wystarczy mi samo ich oglądanie na szczęście . Jest ich tyle odmian, że nigdy się nie mogłam zdecydować, którą wziąć jako pierwszą. Może któregoś razu wezmę hurtem kilka odmian, to nie będzie problemu z wyborem .
Ja też kręcę się już od dłuższego czasu wokół nich i przymierzam się by kupić, ale jak na razie wystarczy mi samo ich oglądanie na szczęście . Jest ich tyle odmian, że nigdy się nie mogłam zdecydować, którą wziąć jako pierwszą. Może któregoś razu wezmę hurtem kilka odmian, to nie będzie problemu z wyborem .
- chan-dzia
- Od: 4 maja 2010, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I ja też dołączam się do moich poprzedniczek , koleusiki są przepiękne,nawet nie wiedziałam,że jest aż tak dużo odmian
- Andziax007
- Kontakt:
Dziękuję Kochani za komplementy względem koleusków
Uwielbiam te roślinki bo mają przepięknie wybarwione listki no i fajnie się prezentują na chodniku wzdłuż domu
Zaczęliśmy znowu remont akurat wtedy gdy jest taki gorąc Mam już dość tego bałaganu
Jak dobrze pójdzie za dwa góra trzy tygodnie będę mieć kolejne pomieszczenie z głowy Także jeszcze trochę i pokarzę fotki jak będą wyglądać okna zastawione kwiatami
Uwielbiam te roślinki bo mają przepięknie wybarwione listki no i fajnie się prezentują na chodniku wzdłuż domu
Iwonko jak tylko będę je ciąć oczywiście będę pamiętać o Tobieiwosia88 pisze:Aniu, dziękuję za propozycję Jeżeli będziesz kiedyś ciąć, chętnie zaadoptuję
Zaczęliśmy znowu remont akurat wtedy gdy jest taki gorąc Mam już dość tego bałaganu
Jak dobrze pójdzie za dwa góra trzy tygodnie będę mieć kolejne pomieszczenie z głowy Także jeszcze trochę i pokarzę fotki jak będą wyglądać okna zastawione kwiatami
Oj piękne te koleusy, prześliczne i jak zwykle kolekcja godna pozazdroszczenia
- Andziax007
- Kontakt:
Alinko dziękuję za odwiedzinki i milutkie słowa
Coś tu cicho się zrobiło......
Coś tu cicho się zrobiło......
- miluck
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
Aniu bardzo piękne są Twoje koleusy.
Moja kolekcja też się powiększyła, bo z tych które mi przysłałaś 3 się przyjęły i chociaż jeszcze malutkie to szybko odbiją (Nie )dziękuję
Czekam za fotki okien w pomieszczeniach po remoncie
Moja kolekcja też się powiększyła, bo z tych które mi przysłałaś 3 się przyjęły i chociaż jeszcze malutkie to szybko odbiją (Nie )dziękuję
Czekam za fotki okien w pomieszczeniach po remoncie
- iwosia88
- 1000p
- Od: 1 maja 2010, o 15:17
Aniu, już robię głośniej Melduję się
Moje kwiatowe wątki i nie tylko ;) Zapraszam
Iwona
Iwona
No to ja potańczę... ale na kwiaty będę uważała