Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

kogra pisze:
Karolku - nie wiedziałam, że tego grzyba się je. W atlasie figuruje jako niejadalny.Nigdy go nie próbowałam i chyba przyjdzie mi spróbować. :?: )
Grażynko, wydaje mi się, że Ty i Karol mówicie o różnych grzybach. Ty pokazałaś goździeńczyka grzebieniastego i w atlasie podają, że jest niejadalny. Karol zapewne miał na myśli szmaciaka gałęzistego / u nas też nazywają kozią brodą/ , ten jest jadalny i bardzo smaczny. Tak, że lepiej nie próbuj tego pierwszego.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

Witaj Grażynko :D

Dawno u Ciebie nie byłam...a tutaj jak zwykle ciekawie i miło. :D Piękne zdjęcia z gór...no i ta figurka. :shock: Super. Też lubię angielski styl ogrodu. Grażynko, co do umieszczenia w ciekawym otoczeniu Twojej panienki...moim zdaniem niekoniecznie musi stać ciągle w tym samym miejscu. Może będziesz dla niej znajdować różne miejsca w ogrodzie ...w zależności od pory roku...zmieniających się barw w ogrodzie...itd.itp. Rzeczywiście jakiś postumencik dla niej by się przydał.

Pozdrawiam cieplutko :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolku - mówimy o dwóch różnych grzybach. Ten mój jest niejadalny, chociaż nie trujący. Dorosły okaz jest całkiem inny od twojego. A swoją drogą , to muszę sprawdzić czy ten twój to szmaciak bo całkiem podobnie wygląda.

Basiu - cieszę się że synusiowi podobały się ybki :wink: :) . Też muszę zajrzeć do twojego ogródka bo już trochę mnie tam nie było. A u ćiebie to pewno jeszcze jesiennie i kolorowo.

Krysiu - tak, masz rację, mówimy z Karolem o dwóch różnych grzybach. U mnie też rosną szmaciaki, ale jakoś nie mogę się zmobilizować żeby go skosztować. Pachnie mi zatęchłą, wilgotną szmatą. Ale może w smaku rzeczywiście jest dobry. :wink: :)
Dzięki za paczuszkę - spójrz na pw.

Marysiu - Cieszę się że znów mnie odwiedziłaś. Ciekawy pomysł z tym przestawianiem figurki - pewno jak w jednym miejscu się opatrzy, to całkiem możliwe, że potem przestawię ją gdzie indziej. Dzięki za zaangażowanie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kogra pisze:Karolku - mówimy o dwóch różnych grzybach. Ten mój jest niejadalny, chociaż nie trujący. Dorosły okaz jest całkiem inny od twojego. A swoją drogą , to muszę sprawdzić czy ten twój to szmaciak bo całkiem podobnie wygląda.
tak myslałem - ale w sttadium początkowym sa do siebie podobne

a te które Ci pokazałem to są zdjęcia znalezione w necie - i te jadalne szmaciaki u nas tak wyglądają
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj Grażynko
Dziś również urządziłam, sobie wypad do twojego ogrodu. Doszłam już za połowę. Ależ ty mnie zaskakujesz! Do niesamowitych kwiatów już zdążyłam się przyzwyczaić, a tu patrzę........grzyby. Ciebie to kocha cała przyroda! Masz tyle roślin, że można dostać zawrotu głowy. A wszystkie takie zadbane, zdrowe. Jak ty to robisz?
Twój ogród jest dla mnie niedoścignionym wzorem i na pewno zaczerpnę z niego mnóstwo inspiracji.Uwielbiam klimat takiego buszu i marzę o takim efekcie u mnie.
;:114
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grazynce gratulujemy setnej strony w temacie :) ;:1 ;:11 ;:80

;:114 ;:114 ;:114
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Takuma
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 10 paź 2007, o 10:13

Post »

Przyłączam się do gratulacji z okazji z okazji setnej strony Kogrobuszu.
;:114 :D :D :D
Piotr
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Ja też gratuluję. ;:215 ;:215 ;:215 ;:215 ;:215
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
krysp50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2007, o 12:05

Post »

Gratuluję Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

SERDECZNIE DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA GRATULACJE

Jestem tu od niedawna a już setna strona została otwarta. Jak ten czas leci. No i nie byłoby tej setnej strony bez Was i waszego zainteresowania moim ogrodem.Jestem Wam wdzięczna za te wszystkie chwile spędzone ze mną w moim kogrobuszu.

Karolku - a zatem sytuacja się wyjaśniła i dobrze, bo mogły z tego wyjść jakieś niejasne sytuacje. A szmaciaków podobno jest więcej odmian. Więc może ten którego jesz jest inny od tego, który ja znalazłam u siebie. Spróbuję to sprawdzić w necie i atlasach.

Tulipanko - w tym roku przyroda rzeczywiście mnie kocha. Obdarza mnie tyloma dobrami i jak się dalej przekonasz robi niespodzianki. A ja nic nie robię - uprawiam mój ogródek ekologicznie, bez stosowania chemii. Robię już tak od trzech czy czterech lat i zaczynam zbierać pierwsze naturalne plony. Efekt sama widzisz.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Grażynko, ja też Ci gratuluję setnej strony! ;:138 ;:74 ;:33
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Właśnie zakończyłam wędrówkę po twoim ogrodzie. Jest tak jak myślałam - masz tyle roślin, że i jesień u ciebie cudnie wygląda. Na dodatek, zauważyłam, że jesteś świetną kucharką. Mój m ciągle narzeka, że jak ma ochotę na ciasto to musi sobie kupić w piekarni. Ja takiego zamiłowania di kuchni to nie mam. Oczywiście upichcę coś od czasu do czasu i wtedy to mój m jest dopiero szczęśliwy i dopiero się dzieje.....
Od siedzenia w kuchni wolę grzebać w ziemi.
A tej figurki to trochę ci zazdroszczę. ;:106 ;:215
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izo - dzięki za gratulacje. Jak to się szybko stało, jak okiem mrugnąć. A jeszcze nie tak dawno gratulowałam Tobie.

Tulipanko - może nie jestem aż tak dobra w kuchni , ale rutyna robi swoje. Też często nie piekę, bo u mnie nie bardzo ma kto jeść słodycze i potem sama muszę dojadać. Jak Ty wolę grzebać w ziemi kiedy pogoda dopisuje.Zapraszam wiosną na spacer wśród narcyzów i tulipanów.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”