Hoye moja obsesja :-)
-
- 1000p
- Od: 6 lip 2008, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: HOYE moja obsesja :-)
Basiu śliczne hojki u Ciebie:) Moje od Ciebie ślicznie rosną:) musze się pochwalić bella veregiata puszcza się w 8 miejscach i ma 3 pączki:) chociaż myślę że one mogą odpaść:( Hojka australis lisa wypuściła 10 listków w wodzie:) a kerri 2 listki też w wodzie a korzonki ma marniutkie więc czekam widzę że do brze jej w wodzie, i innym hojkom zresztą też, zastanawiam się nad uprawą w hydroponice.
Grażyna Widera pisze:Piękna Hasselti.Na jakim stanowisku ją trzymasz?
Kochana ona wisi na oknie gdzie słońce nie dociera bo inne budynki go zasłaniają .
Za to napiszę coś ważnego , mianowice nie pozwalam przeschnąć podłożu .
Kołkowała u mnie prawie rok zanim zrozumiałam że lubi podlewanie małą iloscią wody ale bardzo często
Andziax007 pisze:Basiu na widok tylu hoj oniemiałam
Co jedna to piękniejsza aż zapierają dech w piersiach
Ja to nie zahojowana ale muszę przyznać niektóre odmiany spodobały mi się i to bardzo
Słodziutkie masz zwierzaczki
To że Ci się podobają poniektore odmiany już oznacza że zaczynasz hojować i nie broń sie przed tym , to piękna hojoba
Hodowla hydro jest super i roślinki szybciej rosną mam 2 hoye w hydro i one mi rosną najlepiej , mam też w hydro kilka filkow i zaobserwowałam to samo czyli szybszy wzrost .kwiato_maniaczka pisze:Basiu śliczne hojki u Ciebie:) Moje od Ciebie ślicznie rosną:) musze się pochwalić bella veregiata puszcza się w 8 miejscach i ma 3 pączki:) chociaż myślę że one mogą odpaść:( Hojka australis lisa wypuściła 10 listków w wodzie:) a kerri 2 listki też w wodzie a korzonki ma marniutkie więc czekam widzę że do brze jej w wodzie, i innym hojkom zresztą też, zastanawiam się nad uprawą w hydroponice.
Nie rozpieszczam ich nawozami do hydro tylko podaje zwykly biohmus
Jestem hoyomaniaczką
Witam,
to będzie mój początek - nie mam więc pojecia o hojach. Dostałam fragment łodyżki a na nim wezeł z trzema liści. Jak mam to ukorzenić? Wsadziłam do wody tę łodyżkę. Czy węzeł też powinien siegać do dody? Gdzie powstają korzonki - na łodyżce czy na węźle?
Możesz mi wytłumaczyć co słożyłaś do tych plastikowych pojemników - czy są całowisie zamkniete, gdzie postawić pojemnik....
Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
to będzie mój początek - nie mam więc pojecia o hojach. Dostałam fragment łodyżki a na nim wezeł z trzema liści. Jak mam to ukorzenić? Wsadziłam do wody tę łodyżkę. Czy węzeł też powinien siegać do dody? Gdzie powstają korzonki - na łodyżce czy na węźle?
Możesz mi wytłumaczyć co słożyłaś do tych plastikowych pojemników - czy są całowisie zamkniete, gdzie postawić pojemnik....
Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
Sonia ja w tych pojemnikach ukorzeniam tylko bardzo trudne hoye . Większość ukorzeniam w wodzie
Korzonki rosną i na łodydze i na węźle . Wsadź ją do wody ale nie na słoncu i niech sobie stoi .
Pytanie jest też takie jaką odmianę hoy dostałaś ?
Korzonki rosną i na łodydze i na węźle . Wsadź ją do wody ale nie na słoncu i niech sobie stoi .
Pytanie jest też takie jaką odmianę hoy dostałaś ?
Jestem hoyomaniaczką
Dziękuję za informacje.
Nie wiem jaką mam hoje. Do wczoraj myślałam, że hoja to hoja - a tu na forum dowiedziałam się, że są najrózniejsze. Ta moja to taka pospolita, ma ciemne grube liście i na nich takie jaśniejsze cętki. Nie wiem czy te jasne cętki to taka jej uroda, czy to jakaś skaza.
Zrobię jak powiedzialas i będę z moją hoją rozmawiać, cierpliwie czekać na korzonki.
Nie wiem jaką mam hoje. Do wczoraj myślałam, że hoja to hoja - a tu na forum dowiedziałam się, że są najrózniejsze. Ta moja to taka pospolita, ma ciemne grube liście i na nich takie jaśniejsze cętki. Nie wiem czy te jasne cętki to taka jej uroda, czy to jakaś skaza.
Zrobię jak powiedzialas i będę z moją hoją rozmawiać, cierpliwie czekać na korzonki.
Z opisu mogę wywnioskować że masz carnosę , ona chętnie ukorzenia się w wodzie
Jak już sie ukorzeni to zaszaleje tak ze wzrostem że w szoku będziesz ona bardzo szybko rośnie i czasami już roczna roślinka kwitnie .
Coraz większe więc rozkwit coraz blirzej
Jak już sie ukorzeni to zaszaleje tak ze wzrostem że w szoku będziesz ona bardzo szybko rośnie i czasami już roczna roślinka kwitnie .
Coraz większe więc rozkwit coraz blirzej
Jestem hoyomaniaczką
No i druga linearis bo chyba się w niej zakochałam
Wczoraj dostadzałam 8 szczepek by było bardzo gęsto teraz razem jest w doniczce 13 sztuk
Maleńka polineura broget , rośnie powoli ale rosnie i to jest najważniejsze
No i moja sliczna tricolorka uprawiana w hydro , rośnie jak dzika
Wczoraj dostadzałam 8 szczepek by było bardzo gęsto teraz razem jest w doniczce 13 sztuk
Maleńka polineura broget , rośnie powoli ale rosnie i to jest najważniejsze
No i moja sliczna tricolorka uprawiana w hydro , rośnie jak dzika
Jestem hoyomaniaczką
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Basiu i kolejne wspaniałości pokazujesz
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Basiu i znów przylazłam do Ciebie zarażasz że aż strach cudeńka pokazujesz
Dziewczyny toż ja swoje maleństwa pokazuje tylko po to by Was pozarażać . Jak Was ogarnie taka hojoba jak mnie to bedziecie tak jak ja kupować przeżywać że rosną i będziemy się wymieniać
Ja bardzo lubię wymiany
Ja bardzo lubię wymiany
Jestem hoyomaniaczką
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lo matko jedyna, tyś chyba wszystkie hurtownie z Hojek powykaszała?!! Są wspaniałe.
Linearis piękna A ja mam dwie gałązki ale rosną już i niedługo też będę miała nieco gęściej
A Tricolor wiadomo śliczności
A Tricolor wiadomo śliczności
Elinko niestety z linearis jest tak że ona sie sama nie za chętnie zagęszcza i by mieć gęstą roślinkę trzeba dosadzać
W tej malej doniczce mam 13 sztuk , bylo 5 ale dzięki bogu mialam z czego przyciąć bo moja rośnie jak wariatka wiec ją skrociłam do 1 metra długości aby bylo rowniej
Krysiu czasami też mam wrażenie że mnie ponosi ale na szczęście to wrażenie szybko mi mija
Zastanawiam sie też czy mąż ma rację jak każe leczyć mi sie na nogi bo podobno na głowę już za poźno
Wiecie co by nie bylo wszystkie te hoye mieszcze na 4 parapetach , do tego mam cos ponad 30 pnączy na kwietnikach i półkach
W tej malej doniczce mam 13 sztuk , bylo 5 ale dzięki bogu mialam z czego przyciąć bo moja rośnie jak wariatka wiec ją skrociłam do 1 metra długości aby bylo rowniej
Krysiu czasami też mam wrażenie że mnie ponosi ale na szczęście to wrażenie szybko mi mija
Zastanawiam sie też czy mąż ma rację jak każe leczyć mi sie na nogi bo podobno na głowę już za poźno
Wiecie co by nie bylo wszystkie te hoye mieszcze na 4 parapetach , do tego mam cos ponad 30 pnączy na kwietnikach i półkach
Jestem hoyomaniaczką