Zielone zakątki u Martyny /doniczkowe/
Re: Zielone zakątki u Martyny /doniczkowe/
Ta hoja to prawdziwe hoysko Ale ma jednego wielkiego liścia szkoda, że chorobą Cie nie dopadła
Pzdr
Pzdr
Witam niedzielnie wszystkich miłych Gości
Miło, że tu zaglądacie Ja trochę zabiegana ostatnio jestem; dzieciaki z koloni powróciły, trzeba było to wszystko ogarnąć i wysłuchać milion opowieści :P
Arletko dziękuję
Aniu /kubusiowa mama/ to jednoroczna roślinka Uwierzysz? :P
Aniu - /chan-dzia/- Ciągle się opieram , choć nie wiem jak długo jeszcze będzie mi się to udawało
Celinko
Damianie Dziękuje , Że bywasz i w moim ogródku
Mireczku hm.. jakby tak inne chciały rosnąć? / te których nie mam
Aniu/ kubusiowa mama/- witaj słonecznie
Adamie Moja hojka to młodzież jeszcze.. cierpliwie na nią czekam
Asiu witaj, na prawdę dawno Cię nie było Już miałam próbować Cię jakoś wywołać na forum
Kasiu.. poczekamy, zobaczymy- na razie jakby szczepiona jestem przeciw temu wirusowi
Mam tu takiego jednego, do mu się rosnąć nie chce.. ostatnio zgubił całe dwie gałązki, za ciemno raczej nie ma, nie przelewam- raczej odwrotnie.. Sama już nie wiem.
I jeszcze jedną rzecz dzisiaj odkryłam.. mój wielkanocnik zrzuca liście.. Czyżby z przelania? Normalnie szok !
Miło, że tu zaglądacie Ja trochę zabiegana ostatnio jestem; dzieciaki z koloni powróciły, trzeba było to wszystko ogarnąć i wysłuchać milion opowieści :P
Arletko dziękuję
Aniu /kubusiowa mama/ to jednoroczna roślinka Uwierzysz? :P
Aniu - /chan-dzia/- Ciągle się opieram , choć nie wiem jak długo jeszcze będzie mi się to udawało
Celinko
Damianie Dziękuje , Że bywasz i w moim ogródku
Mireczku hm.. jakby tak inne chciały rosnąć? / te których nie mam
Aniu/ kubusiowa mama/- witaj słonecznie
Adamie Moja hojka to młodzież jeszcze.. cierpliwie na nią czekam
Asiu witaj, na prawdę dawno Cię nie było Już miałam próbować Cię jakoś wywołać na forum
Kasiu.. poczekamy, zobaczymy- na razie jakby szczepiona jestem przeciw temu wirusowi
Mam tu takiego jednego, do mu się rosnąć nie chce.. ostatnio zgubił całe dwie gałązki, za ciemno raczej nie ma, nie przelewam- raczej odwrotnie.. Sama już nie wiem.
I jeszcze jedną rzecz dzisiaj odkryłam.. mój wielkanocnik zrzuca liście.. Czyżby z przelania? Normalnie szok !
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
Martynko tego delikwenta z fotki to i ja zagubiłem , nie wiedziałem jak ma z nim już postępować .
Nie umiałem mu dogodzić , w końcu zasilił kompost , ale z twoim może tak nie będzie
Wielkanocnika nie przestawiałaś ? a może na gorąco kwiaty też tak reagują
Nie umiałem mu dogodzić , w końcu zasilił kompost , ale z twoim może tak nie będzie
Wielkanocnika nie przestawiałaś ? a może na gorąco kwiaty też tak reagują
Wielkanocnik stał niezmiennie w jednym miejscu, może faktycznie ciepełko mu zaszkodziło? Wyjęłam rano z doniczki, osuszyłam bryłękorzeniową i do ziemi. Przy okazji sam oddał kilka szczepek Ale stoją tam też dwa grudniki.. Oby ich nie wzięło. Hm..
A tego cisusa to miałam kiedyś wielkiego, ale coś mu się nie chciało
A tego cisusa to miałam kiedyś wielkiego, ale coś mu się nie chciało
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- myszkas21
- 500p
- Od: 12 mar 2010, o 19:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratuluję kwitnącej begonki. Jest cudna
-
- 1000p
- Od: 6 lip 2008, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martynko witam u Ciebie, a jak tam kalatejka? chętnie bym pooglądała ta ciapatkę lecę na meczyk:) potem jeszcze nadrobię
- miluck
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
Martynko hoja to dość chimeryczna roślina i aby zakwitła musi mieć dość jasno.
Moja nie chciała za nic zakwitnąć , choć liście miała piękne, bujnie i mocno zielone.
Po przestawieniu na okno w prawdzie liście zrobiły się jasne , ale za to hoja zakwitła.
No cóż, zapach powodował alergię u syn i musiałam ją przenieść do innego pomieszczenia, teraz stoi na balkonie
i na razie nie kwitnie.
Co zaś się tyczy Ripsalidopsisa ,tu znajdziesz ciekawe informacje
http://cyklamen.blox.pl/2008/12/Swiatec ... nocny.html .
Może Ci się przydadzą
Co do Cisusa to lubi półcień i zraszanie.
Moja nie chciała za nic zakwitnąć , choć liście miała piękne, bujnie i mocno zielone.
Po przestawieniu na okno w prawdzie liście zrobiły się jasne , ale za to hoja zakwitła.
No cóż, zapach powodował alergię u syn i musiałam ją przenieść do innego pomieszczenia, teraz stoi na balkonie
i na razie nie kwitnie.
Co zaś się tyczy Ripsalidopsisa ,tu znajdziesz ciekawe informacje
http://cyklamen.blox.pl/2008/12/Swiatec ... nocny.html .
Może Ci się przydadzą
Co do Cisusa to lubi półcień i zraszanie.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
No to Ci powiem że akurat ten cisus to dla mnie najbardziej uparte stworzenie ..nie chce też u mnie rosnąć...
- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A to uparciuch jeden,zbuntował się i koniec może jeszcze jest szansa że jednak ruszy
Dziękuję Wszystkim razem i każdemu z osobna za wpisy
Jagódko moja hojka stoi przed firanka przy zachodnim oknie, czyżby to za mało? Dać jej więcej słonka? :P
Dzięki za podrzucenie stronki,poczytam- bo nie chciałabym przegapić czegokolwiek.
Celinko miałam taki spory okaz na północnym oknie, kilka razy go zakręcałam wokół wysokich bambusów- potem jakieś robactwo mi się na niego rzuciło. Gubił i zrzucał liście- przegrałam niestety. Ten to młody jeszcze, a już mu coś nie odpowiada.
Asiu smutno było bez Ciebie O kalatejce cały czas pamiętam - na razie skubanica powoli przyrasta, ale jakby pierwsze dzielenie- to dla Ciebie
A ja kwitnąć nie przestanę...
Słońce na niebie i słoneczka na ziemi..
Wczoraj ścigaliśmy sie z tym tu oto
Był zdecydowanie szybszy, w końcu przecież jemu nie przeszkadzają pola pszeniczne ani rowy
Jagódko moja hojka stoi przed firanka przy zachodnim oknie, czyżby to za mało? Dać jej więcej słonka? :P
Dzięki za podrzucenie stronki,poczytam- bo nie chciałabym przegapić czegokolwiek.
Celinko miałam taki spory okaz na północnym oknie, kilka razy go zakręcałam wokół wysokich bambusów- potem jakieś robactwo mi się na niego rzuciło. Gubił i zrzucał liście- przegrałam niestety. Ten to młody jeszcze, a już mu coś nie odpowiada.
Asiu smutno było bez Ciebie O kalatejce cały czas pamiętam - na razie skubanica powoli przyrasta, ale jakby pierwsze dzielenie- to dla Ciebie
A ja kwitnąć nie przestanę...
Słońce na niebie i słoneczka na ziemi..
Wczoraj ścigaliśmy sie z tym tu oto
Był zdecydowanie szybszy, w końcu przecież jemu nie przeszkadzają pola pszeniczne ani rowy
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
Cissusa trzeba często zraszać,grudnik mógł mieć zamokro,wreszcie to kaktus
Calatea śliczniutka a storczyk pięknie kwitnie
Calatea śliczniutka a storczyk pięknie kwitnie
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Marto ja też miałam problemy z tym cissusem Trudno mu dogodzić
Zgadzam się z Mirkiem jeśli chodzi o grudnika....zdecydowanie miał za mokro
Kalatea pięknie się prezentuje a storczyk ile ma kwiatów
Zgadzam się z Mirkiem jeśli chodzi o grudnika....zdecydowanie miał za mokro
Kalatea pięknie się prezentuje a storczyk ile ma kwiatów
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Martynko dawno mnie nie było u Ciebie śliczna kalatejka, cudownie kwitnący storczyk i te urocze a i balon się znalazł na fotce ślicznie