Lilie - uprawa Cz.1
- riane
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 lut 2008, o 12:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lilie - uprawa
O tak, OT zaczynają. I robią furorę. Pochwalę się moją lilią OT Jameson. Pachnie na kilka metrów. I te jej pylniki....
Agata
- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
OT On Stage też pachnie na kilka metrów , a kwiaty jak talerze:
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rozwiną się kolejny kwiat African Quinn.Zapach obłędny!!!!
- ultraviolet
- 200p
- Od: 1 kwie 2010, o 22:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- zanna
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
Mirko, czy On Stage kupowałaś u Pana Pajdy? Bo moja pachniała obłędnie, ale obok On Stage to nawet nie stała. Doprawdy pecha mammirdem pisze:OT On Stage też pachnie na kilka metrów , a kwiaty jak talerze:
Niestety mam ten sam problem Z moich dwóch Scheharazade wyszły dzisiaj Silk on the Road. Jestem bardzo zawiedziony
Pozdrawiam Marcin
- mirdem
Aniu tak moje zamówienie z Lilypolu do tej pory zgodziło się odmianowo ale jeszcze nie wszystkie kwitną. Czekam
LO TRIUMFATOR
LO TRIUMFATOR
Pozdrawiam Mirka
Sheheresade nie grzeszy urodą,płatki zwijają się w kulkę. Silk jest wartościową i ładną lilią,a jej pyłek zapyla inne lilie-trąbkowe i orienpety niektóre.Plumbum pisze:Niestety mam ten sam problem Z moich dwóch Scheharazade wyszły dzisiaj Silk on the Road. Jestem bardzo zawiedziony
Przynajmniej jakiś plus tej pomyłki Chociaż wydawało mi się, że Scheharazade to atrakcyjna lilia. Na żywo nigdy nie widziałem, ale na zdjęciach prezentuje się wspaniale taki olbrzym obwieszony kwiatami. Podobno są wstanie osiągnąć 2,5 metra więc robi wrażenie.
Zobaczymy co będzie z Anastazją, czy tutaj będzie się zgadzać odmiana - na niej też mi bardzo zależało.
Zobaczymy co będzie z Anastazją, czy tutaj będzie się zgadzać odmiana - na niej też mi bardzo zależało.
Pozdrawiam Marcin
- mirdem
Następna śliczności LO FLANSHPOINT
Pozdrawiam Mirka
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
Ależ ona śliczna, u mnie w tym roku niestety te najpiękniejsze nie kwitną, powód - moje dziecię masę lilii wyłamało i to już takie 40cm robiąc sobie co jakiś czas spacerek po rabacie, nie wiem czy to nie zaszkodzi cebulom.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
- Zibi_41
- Od: 11 maja 2010, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na pewno to odczują , ale wszystko zależy jaka część łodygi została przy cebulce . Przy cięciu lilii trzymam się zasady pozostawiania co najmniej 1 / 3 wysokości łodygi , wtedy mogę liczyć jeszcze na dobry przyrost . Zwróć uwagę , czy u nasady liści nie tworzą się cebulki powietrzne , bo możesz przypadkiem skorzystać kilka dodatkowych egzemplarzy
Powodzenia
Powodzenia
Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
Zibi, otóż niektóre wyłamane są tuż przy ziemi, dzisiaj zauważyłam że jedna taka wybija, ale chyba już nie ma szansy by zakwitła,najważniejsze że żyje a co z pozostałymi cebulami okaże się na następny sezon bo chyba nie ma sensu wykopywać je teraz.I faktycznie na tych ułamanych na pewnej wysokości są cebulki powietrzne i teraz proszę o radę co dalej mam z nimi począć, jakiej muszą być wielkości by posadzić je do ziemi. Czy tą łodygę podlewać by była dłużej zielona i to wpłynie na wzrost cebulek powietrznych?
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności