Dlaczego więc nie przełozysz tych nasadzeń na wiosnę?zdzislaw pisze:.... boję się tylko żeby mi w zimie nie
zmarzły
To zdecydowanie lepszy okres dla iglaków.
Dlaczego więc nie przełozysz tych nasadzeń na wiosnę?zdzislaw pisze:.... boję się tylko żeby mi w zimie nie
zmarzły
zdzislaw pisze:Mam prawie gołą działkę, chciałbym jak najszybciej ją zagospodarować i chociaż
trochę się osłonić, czekanie do wiosny to prawie pół roku.
Pozdrawiam Zdzisław
Jeśli posadzisz sobie strzeliste iglaki wzdłuż tej wąskiej działki, wyda się jeszcze węższa Przemyśl dokładnie plan nasadzeń, nie spiesz się, łatwiej przecie przenosić rośliny na papierze, niż w naturze, prawda? Może lekko sfalujesz linię nasadzeń przy ogrodzeniu? Albo dołożysz jakieś mniej kolumnowe formy? A może dasz co jakiś czas jakieś krzewy liściaste?zdzislaw pisze:działka niewielka i wąska.
O zwalczaniu nornic piszemy trochę w temacie: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=193&start=0 (są 4 części)zdzislaw pisze:...Walka z nornicami to jak walka z wiatrakami, nie da się tego
wytępić, jestem zrozpaczony, bo z tym problemem nie mogę sobie poradzić...
E tam, jakim wymarciu To fakt, jest atakowana szczególnie w mojej okolicy doszło w ostatnich latach do masakry, zostały zaatakowane młode pędy, całe krzewy były brązowe, ludzie zaczęli masowo wycinać bo widok był naprawdę obrzydliwy ale ci którzy jednak wykazali pewną cierpliwość po jakichś dwóch latach mają z powrotem piękne skyrockety... jest życie, a więc i jest nadzieja!!!Siokens pisze:Jeśli miałbym polecać z jałowców to tylko i wyłącznie Blue Arrow gdyż odmiana Skyrocket jest powoli na wymarciu!!