Zamienniki
Re: Zamienniki
Niestety Sum w handlu jest porażona wieloma wirusami, w ubiegłym roku kupiłem prawie siewkę przebadaną na ...12 wirusów (((
Może więc się uda... wcześniejsze przypadki - podobnie jak u Ciebie:(((
Myślę,ze świetnym zamiennikiem byłaby Piedmont Gold. Z tą odmianąna razie wirusologii nie ma.
To moim zdaniem najpiękniejsza forma z żółtych. W Anglii widziałem stare egzemplarze, miały wprawdzie nieco drobniejsze liście od Sum, ale były wyższe i szersze.
Może więc się uda... wcześniejsze przypadki - podobnie jak u Ciebie:(((
Myślę,ze świetnym zamiennikiem byłaby Piedmont Gold. Z tą odmianąna razie wirusologii nie ma.
To moim zdaniem najpiękniejsza forma z żółtych. W Anglii widziałem stare egzemplarze, miały wprawdzie nieco drobniejsze liście od Sum, ale były wyższe i szersze.
Tomaszu... masz fotkę, bo nie wyobrażę sobie tego.Tomasz II pisze: W Anglii widziałem stare egzemplarze, miały wprawdzie nieco drobniejsze liście od Sum, ale były wyższe i szersze.
Gdzieś miałem, ale nie mogę znaleźć. Zdjęcie Piedmont robiłem z siostrzeńcem dla skali porównawczej- chłop ma 185 wzrostu a ta małpa sięgała mu do pasa - serio. To było w Park Green Nurseries.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dream Queen, Thunderbolt i Dream Weaver - niewiele się różnią (z wątku o tempie wzrostu )
Bardzo, bardzo chciałabym zobaczyć je wszystkie trzy rosnące obok siebie ... takie 6-8 letnie.
-
Kolejne hosty podawane jako identyczne:
'Fire and Ice', 'Loyalist', 'Paul Revere', 'Flash of Light'
'Fire and Ice', 'Loyalist', 'Paul Revere', 'Flash of Light'
Temat się zestarzał, a nowych, chwytliwych nazw przybywa ( ale doświadczenia też ;) ) dodaję :
Hanky Panky = Yellow Polka Dot Bikini
tokudama Aureonebulosa = Blue Shadows
Już nie wspomnę o : UFO, Lady Isobel, Bottom Line, Beauty Substance... Titanic, Sum of All...
Vim and Vigor a'la Domaine de Courson... jest jeszcze wcielenie Frand Goodfrey, jakieś nowe i drogie, ale nazwy zapomniałem.
Hanky Panky = Yellow Polka Dot Bikini
tokudama Aureonebulosa = Blue Shadows
Już nie wspomnę o : UFO, Lady Isobel, Bottom Line, Beauty Substance... Titanic, Sum of All...
Vim and Vigor a'la Domaine de Courson... jest jeszcze wcielenie Frand Goodfrey, jakieś nowe i drogie, ale nazwy zapomniałem.
-
Twoje Ufo jest jeszcze młode, moje, które wyrosło z Gunther's Prize więksiejsze i zaprawdę powiadam- kolejna wersja Lady Isobel, no może ciut szerszy margines, ale Lady Isobel też się to zdarza.
- Hostarus
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 maja 2011, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
this year my Enterprise (with yellow strikes in the center) looks identical to Color Festival
(Remember me and High Society totally different.
Paradigm i Dick Ward - never the same. Dick Ward was bluish margin)
(Remember me and High Society totally different.
Paradigm i Dick Ward - never the same. Dick Ward was bluish margin)
Dick Ward and Paradigm - very similar, but Pardigm more quickly grows than Dick - that's all.
Remeber me and Hight Society - very similar too.
- Hostarus
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 maja 2011, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I agree about Dick Ward... I think my Paradigm is still young and has not so wide leaves and more green than Dick Ward.Tomasz II pisze:Dick Ward and Paradigm - very similar, but Pardigm more quickly grows than Dick - that's all.
But my Remember me grow so bad and leaves so thin