Filmy?

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

A ja strasznie lubię wszystkie trzy części "Władcy Pierścieni" :oops: , za bajkową atmosferę, przepiękne krajobrazy i muzykę, brak cynizmu i proste, pozytywne przesłanie.
Poza tym "Piękny umysł", "Apollo 13", "Cast away", "Moje wielkie greckie wesele" (kiedyś w ogóle lubiłam komedie romantyczne, ostatnio jakoś mniej :? ), obie części "Vabanku" Machulskiego.
Awatar użytkownika
agasta
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 18 kwie 2007, o 14:04

Post »

Oj długo mogłabym wymieniać. Sporo filmów już oglądnęłam. Tak na szybko przychodzą mi do głowy: Transporter, 13 dzielnica, Instinct (Anthony Hopkins, Cuba Gooding Jr.).
Filmy do oglądnięcia we dwoje: Szkoła uczuć, Taniec zmysłów, Honey, Wygraj randkę, Z ust do ust.
Na sobotnie jesienne wieczory pierwsza klasa :)
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

A ja Agatko tak sie dzisiaj zastanawiałam do jakiego filmu chętnie bym wróciła - to na pewno Moulin Rouge z Nicole Kidman. Widziałam już ten film wielokrotnie, ale zawsze na zakończeniu płaczę, mimo, że dokładnie znam jego przebieg. Dzisiaj właśnie posłuchałam sobie soundtrack tego filmu i taki naszedł mnie sentyment.
Polecam wszystkim Paniom - taka historia o miłości opowiedziana w dosyć oryginalny sposób.

Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Lucyna
Moje storczyki ...
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

zuzulec pisze:...
chętnie bym wróciła - to na pewno Moulin Rouge z Nicole Kidman.
....

Polecam wszystkim Paniom - taka historia o miłości opowiedziana w dosyć oryginalny sposób.
Zuzuluku, nie uwierzysz ale za nic nie mogę się przebić przez ten film :?
Już kilka razy z ciężkim postanowieniem przetrwania do końca próbowałam i po 15 max 20 minutach rezygnowałam z taką miną :evil:
:lol: hihi
(jakoś jestem strasznie cięta na większość filmów o takiej tematyce :oops: )

Dziś na polsacie o 20:55 jest "Łzy słońca" w sumie już zaliczyłam ten film (;-)) jakiś czas temu ale i tak mam zamiar jeszcze raz go zobaczyć :D

Miałam ochotę iść na "Katyń" ale "M" mi zakazał :?
Faktycznie jest to aż tak drastyczny film?
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorko,
ja po raz pierwszy jak obejrzałam Moulin Rouge to pomyśłałam sobie, że durniejszego filmu nie widziałam. Dopiero po drugim razie, gdy wsłuchałam się we wszystkie znane piosenki w nowych aranżacjach, jak piosenka Eltona Johna, czy Roxanne zespołu The Police to dopiero mnie urzekło. I do tego taka bajkowa sceneria - czasami kamera jest taka "rozbiegana", ale dzięki temu ten film jest oryginalniejszy od innych. Naprawdę, teraz znam każdą scenę z tego filmu. Nie wiem ile razy go widziałam. Pierwsze 15 - 20 minut możesz ominąć - spróbuj przebrnąć dalej - a może odkryjesz to co ja.
Katynia jeszcze nie widziałam - ale wydaje mi się, że częśc scen będzie drastyczna, więc obejrzysz sobie, jak już będzie dostępne na DVD, po co Ci dodatkowy stres. Ja wybieram się w najbliższych dniach wraz z mężem - bo już dzisiaj po południu będzie w domku ;:54 Dam znać co i jak.

Lucyna
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorotko,
dopiero dzisiaj przysiadłam tak na dobre na forum i nadrabiam zaległości, bo za kilka tygodni znowu mnie tutaj nie będzie - tyle nauki się szykuje, zjazdy co weekend - juz zastanawiam sie jak sobie z tym wszystkim poradzę... ale zaglądać tutaj będę - w ramach relaksu - chociaż nie tak często jak dawniej. Trzeba się wstrzymać do wakacji ;)
Chciałam Ci tylko powiedzieć, że faktycznie Katyń to nie jest film dla kobiet w Twoim stanie. Obejrzysz go, jak juz maluszek będzie na świecie - bo wg mnie naprawdę warto.
Lucyna
Moje storczyki ...
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

A czy ktoś z Was widział może film "Straż nocna" (Nightwatching) Petera Greenawaya? Jeśli tak, to jak Wam się podobał?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”