No właśnie coś mi się to wydawało zbyt piękne. Znaczy mam 3 suberosymely pisze:phantom no racemosa to to nie jest, ma trochę inne liście i nie kwitnie tak łatwo.
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
No właśnie coś mi się to wydawało zbyt piękne. Znaczy mam 3 suberosymely pisze:phantom no racemosa to to nie jest, ma trochę inne liście i nie kwitnie tak łatwo.
A możesz zdradzić jaki to nawóz?Jest jakiś specjalny?mely pisze:FIGA specjalnie dla Ciebie tegoroczne
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
grazka2211 nie dziękuję
czarny zaczęło się od paczki nasion z marketu a potem do dzieła wkroczył mój "szalony" narzeczony, który co chwila podrzuca mi jakiś nowy gatunek albo sprowadza nasiona z zagranicy - uwielbiam go za to!!
Wanda quadranqularis to ta mniejsza ale goni alatę. Co tydzień nawóz i słońce... i rosną
Własnie w takiej "okienno-akwariowej" szklarence rośnie quadrangularis, bo kompletnie sobie nie radziła na parapecie (dwie siewki niestety straciłem). Vitifolie stopniowo przyzwyczajałem przez miesiąc i sie oswoiła, ale teraz widzę że to trochę sztuka dla sztuki ;-) Wraca do szklarenki. Świetnie za to sobie radzą na zewnątrz herbertiana i edulis - ta druga ma bardzo ładne liscie - jak nabłyszczane.pEtr vitifolie niedawno wysiałam ale za wcześnie żeby wzeszła no niestety to wymagająca passi musisz zapewnić jej bardzo wysoką wilgotność powietrza, najlepiej wstaw ją z podstawką do małego akwarium/dużego słoja i nalej wody ale tak żeby nie moczyć doniczki, postaw na jasnym i ciepłym parapecie ale ściankę akwarium osłoń od zewnątrz od strony szyby okiennej np. 1 warstwą chusteczki żeby słońce jej nie poparzyło i zraszaj. Na początku zgubi wszystkie stare liście ale powinna zacząć odbijać Powodzenia