Ogród Magdy zwanej Karolcią.
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zosiu,nie wiem czy to dużo czy nie. Kupiłam ją bo wyglądała tak piękne. Przytargałam do domu i o dziwo mój M był zachwycony. Nie wierzył że 30 zł kosztuje, myślał że go wkręcam. A co do trytomy, to ja już dawno o niej myślałam. Tylko jak to wszystko upchać. Od ulicy to ja mam tyle tego kwiecia. Mało mam zdjęć z różnych etapów sezonu. Jakoś o to nie dbałam, by robić tym moim roślinką zdjęcia. To raczej M coś tam czasem pstrykną. Gdyby nie on to nawet zdjęcia róży by nie było. Ale od przyszłego roku będę robić więcej zdjęć. Pozdraiam Magda.andriu53 pisze:Magdo to takie drogie u Was róże ? Sztamki są o różnych wysokościach kija . Kup sobie rabatówki , bo w zestawach ładnie wyglądają .Ja mam takie kompozycje i ładnie to wygląda . W tych kamieniach ładnie by wyglądała trytoma .

Pozdrawiam Magda 

- Karolcia
- Przyjaciel Forum
Józefie, jeśli przemarznie to będzie wielka szkoda. Ale drugą to na pewno kupię i wtedy dopiero posadzę do donicy. Jednak co w gruncie to w gruncie, nie trzeba z tymi donicami latać. Jednak jeśli mus to mus. Pozdrawiam Magda.Józef pisze:a ja muszę ostudzić Twój enuzjazm...róża pienna ma raczej marne szanse na przezimowanie (obym się mylił).Małopolska to nie zachodniopomorskie...jak już chcesz je mieć to posadź do donicy i na zimę wnoś do piwnicy.

Pozdrawiam Magda 

- Karolcia
- Przyjaciel Forum
Cześć Wiolu, moja miła ty z samego rana do mnie z kawusią a ja dopiero teraz tyłeczek z wyra podniosłam. Bo to przecież dziś jest dzień mojego lenistwa. Duża ta twoja córcia, zrobiłaś nas w bambuko. Serdeczne dzięki za
. Teraz muszę szybko ogarnąć dom i pichcić obiad. Jak przyjdzie wena to wkleję parę zdjątek. Z tego dziadostwa od tyłu ogrodu. Pozdrowionka.

Pozdrawiam Magda 

- Fleur 78
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 lip 2007, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Magdusiu, Karolcią zwana
, dopiero dzisiaj odkryłam Twój ogródek i bardzo się cieszę, że tu trafiłam! Masz piękne roślinki, zdrowe, zadbane i ładnie skomponowane. Szkoda tylko, ze tak mało wkleiłaś zdjęć... Może masz jeszcze trochę "historycznych"?
bo teraz to już coraz mniej ciekawie się robi w ogrodach...
Mnie tez bardzo się podobają te różowe kwiatki od mamy!
Szkoda, ze nie znasz nazwy... Ale może jeszcze uda się je zidentyfikować...
Będę tu wracać. 

- Karolcia
- Przyjaciel Forum
Alu, serdecznie dziękuję za miłe słowa i za odwiedzinki oczywiście. Problem cały czas z tymi zdjęciami, bo jak już wcześniej pisałam, mam ich bardzo mało. Jest to wynik mojego niedbalstwa. Nigdy nie przypuszczałam, że ktoś będzie chciał kiedykolwiek oglądać to co dopiero zaczynam tworzyć. Teraz żałuje, że nie robiłam zdjęć od początku, wtedy kiedy rosły metrowe chwasty, a w około roztaczał się cały ten bajzel. Pamięć ludzka jest dobra, ale krótka. Szybko przyzwyczaja się do lepszego, więc cały czas jestem z siebie niezadowolona. Myślę sobie, Magda mogłaś zrobić więcej, lepiej. Te zdjęcia które wam pokazałam to wynik mojej pracy i czasu oczywiście. Z tyłu ogrodu wszystko dopiero powstaje jest małe i takie nieopierzone. Pozdrawiam z całego serca Magda.

Pozdrawiam Magda 

- Karolcia
- Przyjaciel Forum
Goniu,serdecznie dziękuję za odwiedzinki. Ten trik z Zebrinusem i Matroną był bardzo dobrze przemyślany, miała tam wylądować jeszcze Perowskia. Jednak z powodu jej przecudnej urody, postanowiłam umieścić ją w towarzystwie seledynowej Hakuro i to też był dobry pomysł połączenia niebieskiego z seledynowym kolorem. Pozdrawiam Magda. 

Pozdrawiam Magda 

- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Madziu pierwszy raz odwiedziłam Twój ogród bardzo mi się podoba. Cieszę się, że nie tylko ja lubię wiśnióweczkę, mój M robi naleweczki od dawna i muszę przyznać-to mu wychodzi wyśmienicie. Sliczne są te czerwone kwiatki u Ciebie na pierwszej stronie, róża też piękna,jak dobrze zabezpieczysz to na pewno zimę przetrzyma. POzdrawiam Dorota
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
Dorotko,dziękuję za odwiedziny. My to jesteśmy sąsiadkami z za miedzy,a te kwiatuszki o których piszesz to pewnie pięciornik nepalski. Nalewki są super, do tego jeszcze adwokat swojej roboty lub dobre piwko. Usiąść sobie wieczorkiem na tarasie, letnią porą jak pachnie Maciejka i nic więcej do szczęścia mi nie trzeba. No może jeszcze niech śpiewa w tle Rysiu Riedel z Dżemem. Często z moim M tak sobie siadamy. Jak ja już teraz za tym naszym latem tęsknie. Pozdrawiam Magda 

Pozdrawiam Magda