Żaby - co zrobić żeby nie przychodziły na działkę ?
-
- 1000p
- Od: 7 lip 2006, o 22:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Erazm i żabki.
Erazm napisał:
Pozdrowienia.
Gdybyś był zainteresowany w kwietniu przyszłego roku to z pięćdziesiąt ropuszek dałoby się załatwić.Ja bardzo lubię żabki i ropuchy. Niestety jest ich u mnie bardzo mało. Zrobiłem im nawet z miski bajorko. Przyjmę każdą ilość.
Pozdrowienia.
Mietek.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zabki
A ja nie wiem jak przyciągnąć do mojego ogrodu żaby.Przez 3 lata z rzędu kupowaliśmy po 10-15 szt.zielonych żab i jeden raz 18 ropuch /fajnych brrr/.Ropuchy są slychać wieczorem ich charakterystyczny "gwizd".,a po deszczu wieczorem spacerują po ogrodzie.Natomiast żabek mam tylko 6 w tym chyba same samce bo rechoczą ,nie kumkają i się nie rozmnażają.Ale i ten rechot jest przyjemny do słuchania.Szczególnie w maju.
Pamietam z odległego dziecinstwa pobyt na wsi ,ogromny staw i kumkanie,które niosło sie daleko,aż do domu.O czymś takim myślałam kupując żaby.I nadal tęsknie do tych koncertów a tu znowu słychać rechoty moich tylko 6 żabeczek.
Co zrobić,żeby mieć ich więcej i kumkających
Pamietam z odległego dziecinstwa pobyt na wsi ,ogromny staw i kumkanie,które niosło sie daleko,aż do domu.O czymś takim myślałam kupując żaby.I nadal tęsknie do tych koncertów a tu znowu słychać rechoty moich tylko 6 żabeczek.
Co zrobić,żeby mieć ich więcej i kumkających
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Żaby, ropuchy, jest ich u mnie dużo. Niestety część wpada do zbiornika na wodę przed garażem a ja je musze potem ratować. Moje kotki kilka razy chwyciły ropuchę. Ale spienione były. Od tej pory jakoś omijają żaby i ropuchy.
Ale nie mam nic przeciwko tym płazom .
A rzekotki są prześliczne.
Ale nie mam nic przeciwko tym płazom .
A rzekotki są prześliczne.
Być wolnym to móc nie kłamać
(Albert Camus)
(Albert Camus)