Wężowy ogród FRAGOLI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wężowy ogród FRAGOLI

Post »

Fajnie że blisko mieszkacie i możecie poplotkować o roślinkach i się powymieniać, stół i ławeczki skończone to i można przysiąść w ogrodzie przy kawce :tan
Grażynko koleuski ślicznie wyglądają nad oczkiem, nowe roślinki również ładne ;:63 a lilijka marzenie... ;:25
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

To dziewczyny poplotkowały poszabrowały u siebie i bardzo bardzoo dobrze bo odrobina przyjemności jak najbardziej się należy
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też im zazdraszczam takiej bliskości też bym się chętnie przyłączyła do pogaduch i wymian roślinkowychObrazek
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Wiesz....no...popadało....2 minuty może...ale nasz proboszcz to kropidłem mocniej kropi..... :;230
ma się ochłodzić...ale w niedzielę.....a potem zobaczymy....pasowało by,no bo te moje żurawki nie bedą zimować w doniczkach ;:223
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj . Dziękuję za zaproszenie na ławeczkę ,ale za daleko może tylko wirtualnie.Widać że wąż puchnie ,przybywają nowe roślinki.Musi ma pojemne brzuszysko . Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko wyczytałam że masz sadzonki budlei wysiane w tym roku ja też mam kilka są w tej chwili wysokości 20 cm powiedz czy Ty będziesz je sadzić teraz na jesień czy przetrzymasz do wiosny w chłodnym pomieszczeniu doradź proszę bo nie wiem co zrobić ;:196 ;:167
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Lobelia czerwonaObrazek
:?: :?: :?: Obrazek
Lobelia różowaObrazek
Kupiłam jako Arum italikumObrazekczyli obrazki włoskie,a jest co?....calla
Trójkaty z jednorocznymi....Obrazek i takie tam... Obrazek

ogólne widoczki...Obrazek

Beatko stolik przeszedł jeszcze drobną przemianę i teraz można śmiało przy nium usiąśc i wypic kawkę :D Koleusom chyba się spodobało nad oczkiem bo ładnie rosną :uszy
Iwonko my z Grażynką już poznałyśmy swoje ogródeczki,teraz zapraszam Ciebie,do ogródeczka na ławeczkę i kaweczkę :D
Grażynko u nas padało 5 min.ale ostro,tak że wczoraj podlewanko miałam z głowy,a dziś znów się na upał zanosi.Do zimy jeszcze daleko,zdążysz wsadzic żurawki i na pewno jeszcze nie jedną roślinkę :uszy
Aleksandrze miło Cię gościc chociażby tylko wirtualnie :D Taaaa wąż już przeszedł drobne poszerzenie i pochłonoł kilka nowych nabytków,liliowce,akanta,szałwie,melisę,floksy,trzykrotki(róż i blado-błękit),lawendę i jeszcze kilka innych(ciągle coś przybywa) :D
Stasiu to i Ciebie zapraszam na pogaduchy i na wymianę,kiedy tylko zechcesz ;:108 Jeśli chodzi o budleję to moje sadzonki mają jakieś 10cm i ja w tym roku nie będę ich wysadzac do gruntu.Duże krzewy przemarzają ale odbijają(nie zawsze)a z tych to myślę że nic by nie zostało na następny rok.Czytałam gdzieś że najlepszy czas na wszelkie zabiegi dotyczące budlei to kwiecień(sadzenie,przycinanie,przesadzanie itd.)I że najlepiej przyjmują się roczne,max 2letnie sadzonki,ze starszymi już gorzej bo żle znoszą uszkodzenia korzeni.Więc ja swoje przechowam w chlodnym pomieszczeniu,tak żeby przeszły okres spoczynku a wiosną przesadzę do gruntu.Wiem że w innych krajach z bezśnieżnymi zimami budleja rośnie bez przechodzenia w spoczynek,nie zrzuca liści,więc gdy nadejdzie zima może można by było spróbowac ją potraktowac jak roślinkę domową i dac jej rosnąc aż do wiosny,a póżniej do gruntu :?: Tylko nie wiem czy jej się póżniej z kwitnieniem nie poprzestawia :? Ja jednak spróbuję,częśc do chłodku na spoczynek,a częśc eksperymentalnie do pokoiku i niech sobie rośnie aż do kwietnia :uszy
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo wielkie dzięki Grażynko zrobię tak samo bo nie mam doświadczenia w tym względzie i też myślę że za młode do wysadzenia w gruncie na zimowanie. ;:196 Ale te rabaty piękne z jednorocznymi. ;:108
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj .Nareszcie wiem jak zakwitnie moja lobelia czerwona ,którą niedawno nabyłem.Bardzo ładne zdjęcia "takie tam" ;:138 bo widać jak się prezentuje ogród . Szczególnie fajne trójkąty jednorocznych, podziwiam Ciebie ,bo dla mnie za dużo zachodu i nie mam gdzie trzymać młodych roślinek ,koty moje bardzo łase na takie świeże zieloności. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Dziś byliśmy na wycieczce w niesamowicie pięknym ogrodzie w Młodzawach.Jest to trzy poziomowy ogród prywatny z kilkoma oczkami wodnymi i wodospadami,jaskinią,drewnianymi rzeżbami.....Dla mnie rewelacja....marzenie :roll: ;:108

A to kilka fotek
Obrazek

oczka.....Obrazek

a ten domek....prawda że piękny?Obrazek

i widok z pierwszego tarasuObrazek

STASIU,ALEKSANDRZE cieszę się że do mnie zaglądacie,dziękuję ;:196
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

To znaczy...warto pojechać?
piękny dom,piękny ogród.....chyba pojadę :uszy
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Oj byłam tam w ubiegłym roku, a 2 tygodnie temu byli moi rodzice. Również jestem zachwycona tym ogrodem, niektóre rzeczy podpatrzyłam ( rojniki posadziłam w trzewikach i na skalniak :lol: ),mogłabym tam jeździć co miesiąc
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko myślałam że to u Ciebie bo nie poczytałam najpierw pięknie tam warto się wybrać na takie zwiedzanie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”