Pomidory z nasion od Kozuli
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nasiona pomidorów od kozuli
Mloda1 słodycz dla oczu!!!
Moje kozulki:
Numer 48. Rewelacja!!!! Ma smak słonych pomidorków, nie trzeba solić, zjedzone 4 sztuki i żaden owoc nie pękł na krzaku, a w zeszłym roku czarne lubiły to robić. Skórka ładnie schodzi, w miarę mięsisty. Nieco, ale tylko nieco miękki, jak większość czarnych. Wzrost umiarkowany. Jak do tej pory - ale u mnie mało pomidorków na razie dojrzewa - numer 1 w rankingu popularności.
Kolejne zdjęcia to numer 36, pomidor mięsisty, w miarę duże owoce ale pękają jeszcze na krzaku. Skonsumowany na razie jeden więc ciężko wypowiedzieć się o smaku, tzn ten pierwszy smakiem nie powalił mojej rodzinki. Mam 4 krzaki i lubią "gubić" wierzchołek wzrostu. ale za to roślina nie ma kupy zielska, rośnie wolno, krzaki nie są wysokie, przez co zyskuje.
Numer 48. Rewelacja!!!! Ma smak słonych pomidorków, nie trzeba solić, zjedzone 4 sztuki i żaden owoc nie pękł na krzaku, a w zeszłym roku czarne lubiły to robić. Skórka ładnie schodzi, w miarę mięsisty. Nieco, ale tylko nieco miękki, jak większość czarnych. Wzrost umiarkowany. Jak do tej pory - ale u mnie mało pomidorków na razie dojrzewa - numer 1 w rankingu popularności.
Kolejne zdjęcia to numer 36, pomidor mięsisty, w miarę duże owoce ale pękają jeszcze na krzaku. Skonsumowany na razie jeden więc ciężko wypowiedzieć się o smaku, tzn ten pierwszy smakiem nie powalił mojej rodzinki. Mam 4 krzaki i lubią "gubić" wierzchołek wzrostu. ale za to roślina nie ma kupy zielska, rośnie wolno, krzaki nie są wysokie, przez co zyskuje.
- smonika
- 500p
- Od: 29 gru 2008, o 18:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pierwsze zbiory czarne i w paski
Mam tylko maleńki problem z zielonymi zebrami, nie wiem czy już są dojrzałe... Chyba zasugeruję się miękkością, bo po kolorze nie da rady a doświadczenia z pasiakami nie mam...
Mam tylko maleńki problem z zielonymi zebrami, nie wiem czy już są dojrzałe... Chyba zasugeruję się miękkością, bo po kolorze nie da rady a doświadczenia z pasiakami nie mam...
Pozdrawiam, Monika
-
- 200p
- Od: 12 kwie 2009, o 18:31
- Kontakt:
Normalnie robią wrażenie
Ciekawe kiedy moje nabiorą kolorków.
Ciekawe kiedy moje nabiorą kolorków.
Wspaniałe Kozulo te Twoje pomidory. Wielkie brawa. Jeśli kolejka jeszcze nie zamknięta też się ustawiam po nasiona. Mam ochotę na megagroniastego i jakąś zeberkę. Jeszcze pytanie laika. Czy te zebry zostaną już zebrami w następnych pokoleniach?
Pozdrawiam serdecznie,
- kozula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Będą pomidorki w galarecie , oj będą Całe wypracowanie na temat tego pomidora mi zeżarło . W każdym razie już zdegustowany , bardzo słodki , skórka nie za gruba , bez mdławych posmaków . Na pierwszym gronie ze dwa kilo owoców . Trzmiel pracował na nim wytrwale , więc nasiona będą .
Pozdrowienia , kozula .
super a gdzie zapisywac sie po nasionka ( przepraszam za brak polskich znakow ale nie jestem u siebie i mam taka klawiature)
- Rybka
- Od: 30 lip 2008, o 14:22
Kozula jak Ty to robisz???? 11 lipca pokazalas megagroniastego w kwiatkach a 25 lipca juz konsumpcja
A tak a propos, czym zasilic pomidorki zeby szybciej dojrzewaly?
A tak a propos, czym zasilic pomidorki zeby szybciej dojrzewaly?
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
- kozula
- Od: 21 sie 2008, o 20:42
- Kontakt:
Początek grona zakwitł wcześniej , oprócz tego u tej ( jeszcze nie odmiany ) długo czeka się na kwitnienie , za to dojrzewanie jest szybkie . Na przyspieszenie dojrzewania oczywiście potas , trzeba jednak pamiętać żeby nie dawać go zbyt wcześnie , ponieważ nadmiar może spowodować suchą zgniliznę wierzchołkową . Częś rzecz jasna idzie przed sadzeniem .
Pozdrawiam , kozula .
Pozdrawiam , kozula .
- Rybka
- Od: 30 lip 2008, o 14:22
Czyli kiedy?
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
- aśka2006
- 500p
- Od: 18 gru 2007, o 13:23
Czy Wasze pomidorki mają nasionka? Normalnie moje nie mają...jeśli już to jedno, dwa. Mam 36 i 56 przepyszne, wielkie, miąższu cała masa, zero galaretki...no i uparłam się wybierać nasionka i dalej je wysiewać a tu nie ma co. Po jednym będę dłubać może w końcu uzbieram.
Aśka