Ranczo rusza

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p
Od: 18 cze 2007, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziekuje Andrzeju za pochwale moich chryzantem. Ryszard
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Dzięki serdeczne, za wyczerpującą wypowiedź. No cóż wiedziałam, że piękne okazy wymagają pracy i pamięci. Myślę, że skuszę się w przyszłym roku na chryzantemy bo jak widzę je w ogrodach forumowiczów to trochę mi żal, że nie mam ich u siebie. A może jednak są jakieś odmiany, które zimują :D .
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Są Ewuniu, są! Ja mam takie :D

Ryszardzie, a może te Twoje też mogą zimować w gruncie? Próbowałeś kiedyś?
Śliczne masz te chryzantemy :D
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p

Post »

Właśnie na tą zimę zostawiam dwie chryzantemy jako myszki doświadczalne oczywiście zetnę gałązki i mocno zaściułkuję..Co do chryzantem zimujących w gruncie to słyszałem ale jako kupić nie spotkałem.Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Piękne masz te iglaki, Ryszardzie, bardzo mi się podoba jak jest taka różnorodność kształtów i odcieni zieleni.
Chryzantemy też godne podziwu! :D
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Świetne zdjęcia robisz Ryszardzie swoim roślinką. I chyba dlatego z wdzięczności są takie dorodne i piękne. Czekam na wiosenny szał cebulowych. Pozdrawiam Magda :D
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

jak wykopujesz te chryzantemy i przechowujesz w pomieszczeniu to na wiosne te same sadzisz w ziemie czy nowe sadzonki z pędów które puszczą?

ja skubałam i ukorzeniałam ale nie kwitły jak przychodził przymrozek to dopiero zaczynały otwierać pąki
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p

Chryzantemy

Post »

Witam Agnieszko co roku robiłem w ten sam sposób ze po zmarznięciu kwiatków i łodyg wykopywałem je z całą karpą i przechowywałem w chłodnej piwnicy aż do wiosny lekko podlewając je.Wypuszczały takie dzikie jasne pędy ale tym się nie przejmowałem.Na wiosnę w końcu kwietnia wkopywałem całe karpy nie dzieląc je,początek pażdziernika dostają pąki i piękne kwiatki.W tym roku wsadziłem w odległości 1,5m ale to za mało i wiosną wsadzę w odległości 2,5m. Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

dzięki - w takim razie już wiem co zrobić żeby moje zdążyły zakwitnąć
żadne sadzonki wierzchołkowe tylko buch w grunt i nie przejmować się resztą

;o))
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22

Post »

Witaj Ryszardzie !Spacer po Twoim ogrodzie sprawił mi dużą przyjemność . Widać ,że kochasz swoje roślinki ,bo one mówią za Ciebie . Podoba mi się bardzo . Interesuje mnie krzewinka na 14 str. o różowych owocach . Ja też mam taką ,ale w tym roku nie ma owoców . nie wiem nawet jak ona się nazywa .W zeszłym roku jak ją kupowałam to miała owoce. Może ona potrzebuje szczególnych warunków glebowych . Czy w 2-m roku mieczyki zmieniły Ci kolor, bo ja nie miałam tych ciemnych a też mam . Dużo mam krzewów takich jak Ty masz ,tylko że jeszcze małe.
Pozdrawiam Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p

Post »

Witaj Zosiu witaj Jędrzeju te kwiatuszki na 14-str. to wrzosy a wyglądają jak kuleczki .Moja karagana po naciąganiu gałązek od młodu stała się kulą a też była szczepiona na jedną stronę Obrazek Obrazek dziękuję za spacer po moim ranczo. Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p

Post »

Witam serdecznie na ranczo w jesienny dzionek.Oto kilka już ostatnich fotek bez białego puchu bo w powietrzu już widać snieżne chmury. Pąki rododendrona czekają bidulki na wiosenne słoneczkoObrazek Magnolia też nie chce być w tyle i też szuka słoneczka Obrazek wierzba Hakuro czeka na podstrzyżyny Obrazek Wierzba mandzurska i Iwa mają szczęście bo strzyżenie będzie dopiero wiosną Obrazek Obrazek to już chyba ostatnie fotki bez białego puchu. Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p

Post »

A oto i wykrakałem zimę dwa dni ciągle pada a ranczo posmutniało. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Pozdrawiam Ryszard
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”