Mój ogród od początku...
-
- 200p
- Od: 23 wrz 2009, o 09:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ogród od początku...
Witaj Marku,
Mój Teść też walczył z temperaturą w szklarni. Okazało się, że najlepiej zdały egzamin stare parawany. Dokładnie stare kolorowe parawany. Spadek temp. natychmiastowy. prawie.
Mój Teść też walczył z temperaturą w szklarni. Okazało się, że najlepiej zdały egzamin stare parawany. Dokładnie stare kolorowe parawany. Spadek temp. natychmiastowy. prawie.
Pozdrawiam
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marku, ja moją wzniesioną rabatę obłożyłam kamieniami i bardzo dobrze trzyma wodę. Zdecydowanie lepiej niz pozioma plaża Bardziej martwię się zimą, jak ochronic od mrozów Może coś wymóżdżęmarkonix pisze:Oj drogie Panie , nie chwalcie tak bo wpadnę w samozachwyt , a nie ma nad czym , zaledwie jedna rabata , powstała z szybkiego sadzenia roślin jesienią ...największą wpadką byla próba stworzenia górki kwiatowej , pseudo skalniaka , pogoda zweryfikowała niestety moje zapędy , słońce w szczególności teraz myślę jak wybrnąć z sytuacji , w sobotę muszę ratować co się da , dodatkowo pojawiła się nie wiadomo skąd dziwna trawa , której nie mogę wyplenić .
A co to takie ogniście czerwone na tej rabacie? Bo jakoś mój wzrok nie identyfikuje...
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzisiaj szybciutko , bo czasu mało , to część z moich ostatnich zakupów :
malutki ,ale cudowny rozwar , niech się rozmnaża ...
....
kolejna hortensja
trawa carex buchanannii , wygląda jak zeschnięta , ale jest super
malutki ,ale cudowny rozwar , niech się rozmnaża ...
....
kolejna hortensja
trawa carex buchanannii , wygląda jak zeschnięta , ale jest super
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Miałam kiedyś tę turzycę ale padła po pierwszej zimie. Może złe stanowisko miała.
Hortensja super.
Hortensja super.
Też mi padła Ale chyba była już uschła jak ją kupiłam.Ładny ten rozwar, nawet nie wiedziałam, ze jest taka roślina.
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Witaj Mareczku Wpadłem podziwiać Twoje ostatnie poczynania w ogrodzie a przy okazji chcę zapytać czy zakwitła u Ciebie kanna "Pinc Sumbrit. U mnie zakwitła tylko niestety to nie to co było w ofercie. Jednym słowem jeszcze jedna ściema a wydawało się ,że firma solidna.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
rozwary piękne ja mam niebieski
ale podobno zapylają się kolory...czy to prawda?-orientujesz się może?
czy daleko sadzić od siebie?
pokaż jak ty Mareczku je wyeksponowałeś?!?!
ale podobno zapylają się kolory...czy to prawda?-orientujesz się może?
czy daleko sadzić od siebie?
pokaż jak ty Mareczku je wyeksponowałeś?!?!
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- markonix
Witaj Janusz fajnie że do mnie zawitałeś , niestety u mnie podobnie z tą canną , ja wiedziałem już wcześniej , bo miała liście inne niż być powinny , ponadto to właśnie ta jest tak poskręca jak pokazałem w wątku o cannach . Zastanawiam się nad Twoją odpowiedzią i domysłami odnośnie wyższej zawartości azotu , ja podczas sadzenia dodawałem do gleby azofoskę , podawałem jednak po wszystkie sadzone.
Sklep nawalił najbardziej mnie wnerwiło to że mam wiele dalii białych i tych samych , a miały być kolorowe - ciekawe co będzie jak do nich napiszę ?
patkaza o rany tyle pytań na raz ja mam trzy kolory , ale są piękne póki co posadzone aby rosły i rozmnażały się , jestem do tego zmuszony ponieważ muszę zmienić lokalizację wielu roślin , jutro wkleję fotkę jak nie będzie padał deszcz .
Sklep nawalił najbardziej mnie wnerwiło to że mam wiele dalii białych i tych samych , a miały być kolorowe - ciekawe co będzie jak do nich napiszę ?
patkaza o rany tyle pytań na raz ja mam trzy kolory , ale są piękne póki co posadzone aby rosły i rozmnażały się , jestem do tego zmuszony ponieważ muszę zmienić lokalizację wielu roślin , jutro wkleję fotkę jak nie będzie padał deszcz .
- markonix
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Ale datury. Czy u Ciebie nie ma wiatrów,że takie porosły. Zrezygnowałem z nich wiele lat temu, bo zanim zakwitły to tak wiatr potargał liście, że wyglądały jak miotły. Niby u mnie zacisze ale nie mogłem znaleźć odpowiedniego dla nich miejsca i z pasowałem a szkoda.
Rozwary które kupiłeś ciekawy jestem jak wysoko urosną. Też kupiłem, już dawno piękne, niziutkie z mnóstwem kwiatów ale potraktowane były środkami skarlającymi. Na drugi rok urosły na wysokość metra. Teraz nasiało się i są różnej wysokości ale przeważnie wysokie.
Rozwary które kupiłeś ciekawy jestem jak wysoko urosną. Też kupiłem, już dawno piękne, niziutkie z mnóstwem kwiatów ale potraktowane były środkami skarlającymi. Na drugi rok urosły na wysokość metra. Teraz nasiało się i są różnej wysokości ale przeważnie wysokie.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- markonix
Rozwar malutki i ładny , ale potraktowany środkiem skarlającym ? o matko !!!!! to co będzie potem
Datury to jedne z pierwszych roślin jakie sobie zafundowałem , teraz próbuję coś z nich wykrzesać ...
Datury to jedne z pierwszych roślin jakie sobie zafundowałem , teraz próbuję coś z nich wykrzesać ...
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
O matko, ale drzewa daturowe pięknoty, a zefirant uroczy