Zielony zakątek - Katki
Katko,cudowny ten Twój zielony zakątek!
Zazdroszczę Ci własnych grzybów,zwierzątek,które Cię odwiedzają,tych pięknie obsadzonych starych kamieni....i wielu innych rzeczy.Masz szczęście,że posiadasz tak piękną leśną działkę i śliczny domek.Chętnie Cię będę odwiedzać.
Zazdroszczę Ci własnych grzybów,zwierzątek,które Cię odwiedzają,tych pięknie obsadzonych starych kamieni....i wielu innych rzeczy.Masz szczęście,że posiadasz tak piękną leśną działkę i śliczny domek.Chętnie Cię będę odwiedzać.
Pozdrawiam. Sonia.
Moje chwastowisko
Moje chwastowisko
Witaj Katka
Rzeczywiście piękna jesień u Ciebie. Widoczki z taką nutką melancholii ...no cóż jesień oprócz niezwykłych barw ma coś ze smutku...i przypomina nam o przemijaniu. Ale, aby nie było tak bardzo smutno...to przecież wiosna ....tuż....tuż. A za m-c będziemy już rozmyślać o świętach. Jeśli spędzisz je u siebie w domku leśnym, to będą jeszcze bardziej urokliwe.
Serdecznie Cię Katko pozdrawiam
Rzeczywiście piękna jesień u Ciebie. Widoczki z taką nutką melancholii ...no cóż jesień oprócz niezwykłych barw ma coś ze smutku...i przypomina nam o przemijaniu. Ale, aby nie było tak bardzo smutno...to przecież wiosna ....tuż....tuż. A za m-c będziemy już rozmyślać o świętach. Jeśli spędzisz je u siebie w domku leśnym, to będą jeszcze bardziej urokliwe.
Maria
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7504
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7504
Witaj Soniu, cieszę się, że zajrzałaś do mnie i zapraszam częściej.SoniaJ pisze:Katko,cudowny ten Twój zielony zakątek!
Bardzo mi miło, za wszystkie pochwalne słowa dziękuje .
Marysiu witam serdecznie .Maria_F pisze:Witaj Katka
Oj nie wiem ciężko będzie dotrwać do wiosny, coraz gorzej jest na zewnątrz, mam nadzieje, że to chwilowa depresja po prostu nie lubię listopada . Masz racje trzeba myśleć już o świętach a spędzam je troszkę u siebie na działce a troszkę u rodziny.
Katka jak przyjemnie znowu przechadzać sobie po Twoich urokliwych zakątkach, które są tak odległe od codzienności i roztaczają niesamowitą aurę, takiej oazy spokoju w której można naprawdę odnaleźć siebie a nasze myśli przestają być na "usługach bezwzględnej pogoni" i wreszcie odnajdują ukojenie wśród ozłoconych pejzaży, liściennych dywanów, przepięknych roślin, szelestu liści połączonego z unoszącym się aromatem czystej, niczym nieskrępowanej natury, która potrafi się odwdzięczyć za troskę jaką jej ofiarujemy.
U Ciebie się odwdzięczyła podwójnie, wystarczy zerknąć a już widać niezwykłą harmonię jaka się wytworzyła między Tobą a ogrodem. Gratuluję to jest naprawdę piękne i pouczające ...
PS. Katka roślina którą pomyliłem ze skimią , to ta zaprezentowana m.in na stronie 12 z tymi czerwonymi koralikami. Wydawało mi się, że właśnie taką roślinkę widziałem w ogrodniczym pod nazwą skimia
U Ciebie się odwdzięczyła podwójnie, wystarczy zerknąć a już widać niezwykłą harmonię jaka się wytworzyła między Tobą a ogrodem. Gratuluję to jest naprawdę piękne i pouczające ...
PS. Katka roślina którą pomyliłem ze skimią , to ta zaprezentowana m.in na stronie 12 z tymi czerwonymi koralikami. Wydawało mi się, że właśnie taką roślinkę widziałem w ogrodniczym pod nazwą skimia
Grzegorzu jak miło, że znowu odwiedziłeś mój zielony zakątek .
Zawsze z podziwem czytam Twoje wypowiedzi są takie... no właśnie mnie czasem brakuje słów a Tobie nigdy. Pięknie piszesz i bardzo miło się to czyta.
A co do roślinki, którą pomyliłeś ze Skimią to pewnie chodzi o Gaultheria procumbens (Golteria rozesłana).
Zawsze z podziwem czytam Twoje wypowiedzi są takie... no właśnie mnie czasem brakuje słów a Tobie nigdy. Pięknie piszesz i bardzo miło się to czyta.
A co do roślinki, którą pomyliłeś ze Skimią to pewnie chodzi o Gaultheria procumbens (Golteria rozesłana).
Witam Cię serdecznie .inag1 pisze:Katko, pięknie ,ale jak może być inaczej w takim cudnym terenie.Najbardziej zazdroszczę Ci(naturalnie pozytywnie)starych drzew . One same już stwarzają nastrój a do tego jeszcze Twoje pomysły . Wrzosowisko i skalniak wyszły super.
Fakt, działkę jak kupowałam była lekko zaniedbana, ale urzekły mnie te stare drzewa.
Zapraszam ponownie.