Mój ogródek - cilla77
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 maja 2009, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogródek - cilla77
Jak patrzę na Twoje róże, to aż mi monitor pachnie ;)
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Kasiu ! Jak to dobrze, że znów pokazujesz swój ogród ! W Twoim ogrodzie jest tyle cudownych kompozycji...Np. ostatnie zdjęcie z orlikami, albo wcześniejsze z floksami, szałwią i różami.
znów napasłam oczy pięknymi kompozycjami, szałwie u Ciebi wspaniała, a ja kupiłam sobie jedną , czy one szybko się rozrastają?, pięknie komponują sie z różami, ach i te różyce.... cudne!
- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
Piękne róże! A teraz Będziemy czekać na twoje hortensje.
-
- 200p
- Od: 23 wrz 2009, o 09:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ja w sprawie tych szałwii, czy one Ci nie wymarzają? Czy ja dobrze widzę, że Masz u siebie białe?
Proszę o porady w sprawie zimowania. I czy były siane, czy sadzonki kupowałaś??
Proszę o porady w sprawie zimowania. I czy były siane, czy sadzonki kupowałaś??
Pozdrawiam
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
Witaj Kasiu po długiej nieobecności. Pokazuj nam swój ogród często, bo to piękne miejsce. Dziękuję Ci za jesienne porady w sprawie Anabelki. Jest wprawdzie młodziutka, ale rośnie dzielnie i wydała w tym roku kilka sporych kwiatowych kulek. Wypatrzyłam zdjęcie i opis Twojego ogrodu w przedostatnim chyba MPO-gratuluję wyróżnienia przez redakcję gazety .
Pozdrawiam serdecznie, Patrycja.
Pozdrawiam serdecznie, Patrycja.
-
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
snowflake, iwciach, Agapa, Tamaryszku - pozwólcie że napiszę do Was razem. Bardzo Wam serdecznie dziękuje za przemiłe słowa i cieszę się że nie zapomniałyście mojego ogrodu i mnie!:) Mam sporo zaległości i nie jestem juz w stanie opisac moich prac od wiosny. Powiem Wam tylko że, róże i hortensje bardzo mi wymarzły tej zimy. A wiele moich kompozycji powstało jak zwykle przypadkowo. Wkrótce zaprezentuje. Chciałabym też każda z Was odwiedzic! Serdecznie pozdrawiam!
onka37 - witaj serdecznie! Pamiętam jak w zeszłym sezonie pisałam do Ciebie na temat szałwi. Fajnie że kupiłas - mam nadzieje że omszoną - tę fioletową! Ta biała to prawdopodobnie szałwia łąkowa. Mam też w kolorze jasnego różu, ale niestety nie wiem jaki to gatunek. Wszystkie są piękne i bardzo szybko tworzą się z nich olbrzymie kępy. Po kwitnieniu ścinam i zakwitają powtórnie. Po zimie kęp wcale nie widc, ale potem ładnie wychodzą. Nigdy mi nie zmarzły - nie okrywam!
Igielka78 - witaj! Wkrótce będą i hortensje!
Agnieszka W. - witam Cie w moim ogrodzie! Sadzonki kupowałam i sama rozmnożyłam przez podział kęp wczesną wiosną. Są to szałwie omszone, wspaniałe a biała o którą ptasz to p[rawdopodobnie łąkowa. Niestety różowej nie mogę znaleź nazwy. Żadnej z tych szałwi nie okrywam na zimę, nawet nie kopczykuję. Pięknie mi zimują w różnych miejscach ogrodu. Naprawdę polecam!
PATI - witaj serdecznie! Napisałam do Ciebie na pw. Jestem zaskoczona Twoim gratulacjami, ponieważ nic mi na ten temat nie wiadomo. Rezczywiście wysyłałam do redakcji zdjęcia i opis , ale to było na jesieni!
Winchester Catedral
NN
NN
Louise Odier
Coral Down
Abraham Darby
Kronenbourg
onka37 - witaj serdecznie! Pamiętam jak w zeszłym sezonie pisałam do Ciebie na temat szałwi. Fajnie że kupiłas - mam nadzieje że omszoną - tę fioletową! Ta biała to prawdopodobnie szałwia łąkowa. Mam też w kolorze jasnego różu, ale niestety nie wiem jaki to gatunek. Wszystkie są piękne i bardzo szybko tworzą się z nich olbrzymie kępy. Po kwitnieniu ścinam i zakwitają powtórnie. Po zimie kęp wcale nie widc, ale potem ładnie wychodzą. Nigdy mi nie zmarzły - nie okrywam!
Igielka78 - witaj! Wkrótce będą i hortensje!
Agnieszka W. - witam Cie w moim ogrodzie! Sadzonki kupowałam i sama rozmnożyłam przez podział kęp wczesną wiosną. Są to szałwie omszone, wspaniałe a biała o którą ptasz to p[rawdopodobnie łąkowa. Niestety różowej nie mogę znaleź nazwy. Żadnej z tych szałwi nie okrywam na zimę, nawet nie kopczykuję. Pięknie mi zimują w różnych miejscach ogrodu. Naprawdę polecam!
PATI - witaj serdecznie! Napisałam do Ciebie na pw. Jestem zaskoczona Twoim gratulacjami, ponieważ nic mi na ten temat nie wiadomo. Rezczywiście wysyłałam do redakcji zdjęcia i opis , ale to było na jesieni!
Winchester Catedral
NN
NN
Louise Odier
Coral Down
Abraham Darby
Kronenbourg
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Podziwiam Twoje kompozycje.
Mimo, że piszesz, że są przypadkowe, to są naprawdę prześliczne. Masz do tego talent. Twój ogród tchnie lekkością. A to jak dobierasz byliny do róż jest niesamowite.
Mimo, że piszesz, że są przypadkowe, to są naprawdę prześliczne. Masz do tego talent. Twój ogród tchnie lekkością. A to jak dobierasz byliny do róż jest niesamowite.
- iwciach
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Kontakt:
Róże przepiękne! A teraz czekam na zdjęcie Anabell ( to dzięki Tobie, tzn. Twojej Anabell, mam ją w swoim ogródku. Już w pierwszym roku po posadzeniu powaliła mnie swoimi kwiatami). Twoja- to moim zdaniem królowa tego forum!
cilla77 cudownie u ciebie.Róże,szałwie,mnóstwo kolorów...
Winchester Catedral zachwycająca jak cała reszta
Winchester Catedral zachwycająca jak cała reszta
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Kasiu, co to za kwiaty o białych, wydłużonych kwiatostanach na rabacie z szałwią i chyba floksami różowymi ?
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Cudne róże i w ogóle wszelakie kompozycje rabatowe z
W tle zauważyłam ogromna anabellę Czekam z niecierpliwością aż ją pokażesz.
Moja niestety mocno została połamana podczas wichury i nie wygląda ładnie .... szkoda
W tle zauważyłam ogromna anabellę Czekam z niecierpliwością aż ją pokażesz.
Moja niestety mocno została połamana podczas wichury i nie wygląda ładnie .... szkoda
-
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
Margo2 witam serdecznie i dziękuje! Tyle miłych słów a ja naprawde niewiele robiłam w tmy rokuw ogrodzie, wręcz mam wyrzuty!
iwciach, tulipanka - jeszcze chwilkę przytrzymam Was...chcę wrzucic zaległe foteczki i pojutrze obiecuje Anabelle
mme33 - dziękuje!
Tamaryszku - te różowe to goździki a ta biała roślinka to szławia najprawdopodobniej łąkowa - kupiłam na bazarku i staram się ją rozmnoży. W zeszłym roku już pięknie ją podzieliłam i przezimowała bez problemu.
A dziś do snu troszkę zaległych różyczek, które obecnie są w stanie chwilowego spoczynku (mam nadzieję:)
Blue River - piękna róża wielkokwiatowa o niezwykłym zapachu, barwie i właściwie można ją pochwalic za trwałośc kwiatu! Właściwie myślałam że pójdzie na ognisko bo tak zmarzła, ale udało się! Warto dac różom szansę, warto byc cierpliwym!
Oto Ona o różnych porach dnia:
WIECZOREM
SPIECZONA SŁOŃCEM
Róża Berlebourg
Róża Fredensborg
Graham Thomas
Alchymist - mało kwiatów w tym roku, bardzo wytrzymała na mróz, ale nimułka różana wlazła prawie we wszystkie pędy i chyba ze 3 kwiaty widziałam:(
NN
Polecam Wam jak spotkacie nasionka takich zwisających bratków 9tu na zdjęciu jeszcze młodziutkie.
NN
iwciach, tulipanka - jeszcze chwilkę przytrzymam Was...chcę wrzucic zaległe foteczki i pojutrze obiecuje Anabelle
mme33 - dziękuje!
Tamaryszku - te różowe to goździki a ta biała roślinka to szławia najprawdopodobniej łąkowa - kupiłam na bazarku i staram się ją rozmnoży. W zeszłym roku już pięknie ją podzieliłam i przezimowała bez problemu.
A dziś do snu troszkę zaległych różyczek, które obecnie są w stanie chwilowego spoczynku (mam nadzieję:)
Blue River - piękna róża wielkokwiatowa o niezwykłym zapachu, barwie i właściwie można ją pochwalic za trwałośc kwiatu! Właściwie myślałam że pójdzie na ognisko bo tak zmarzła, ale udało się! Warto dac różom szansę, warto byc cierpliwym!
Oto Ona o różnych porach dnia:
WIECZOREM
SPIECZONA SŁOŃCEM
Róża Berlebourg
Róża Fredensborg
Graham Thomas
Alchymist - mało kwiatów w tym roku, bardzo wytrzymała na mróz, ale nimułka różana wlazła prawie we wszystkie pędy i chyba ze 3 kwiaty widziałam:(
NN
Polecam Wam jak spotkacie nasionka takich zwisających bratków 9tu na zdjęciu jeszcze młodziutkie.
NN
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli