Hosta, funkia - IDENTYFIKACJA - cz.3
Re: Hosta, funkia - IDENTYFIKACJA - cz.3
Lucy, nie mamy pojęcia Podobna troszkę do Bobie Sue, ale jakby za jasna... wątpię jednak,ze byłaby to ona, bo jest niepopularna).
Mnie to wygląda na Fortunei Aureomarginate , a fotki nie oddają rzeczywistego koloru
A wiesz Aneto,że możesz mieć rację. Zapytamy tylko Lucy, czy wiosną margines był jaskrawszy i żółty ? Jakie ma kwiaty( powinna już przekwitać) i będziemy w domu.
Tak, margines był żółty i jasny a kwiaty lekko lawendowe (niestety ja je wycięłam, bo to młoda sadzonka ale jej ''matka'' tak kwitnie)
- zanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jaką hostę kupiłam?
Tak mi jakoś pycnophylla chodzi po głowie..., albo longipes jakaś
Porównywałam ze swoją Chopstick, liście podobne, ale ogonki mniej czerwono wybarwione...
Pomóżcie!
Tak mi jakoś pycnophylla chodzi po głowie..., albo longipes jakaś
Porównywałam ze swoją Chopstick, liście podobne, ale ogonki mniej czerwono wybarwione...
Pomóżcie!
-
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
Czy to normalny kwiat u Katherine Lewis? Na wszystkich zdjęciach wygląda zupełnie inaczej. A może to nie ta hosta?
Tak czasem u nich jest, często taką kiśc tworzy Tea and Crumpets- nie jest to powód do obaw
Aniu, takich host jest setki - nie jestem w stanie stwierdzić co to za jedna.
Aniu, Tomku, a nie podobna czasem do Phantoma? Dla porównania na 52 stronie tego wątku mój Phantom.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
-
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
Dzięki Tomaszu! Taka kiść podoba mi się duuuużo bardziej!Tomasz II pisze:Tak czasem u nich jest, często taką kiśc tworzy Tea and Crumpets- nie jest to powód do obaw
Romku, oczywiście, że podobna bo to nurt host z czerwonymi nóżkami, które u Fransena po cholerze drogie...by tylko czerwone nóżki i cyk 15 euro!
Nie sadzę, że to Phantom, bo ówen potężniejszym jest. Tu widzimy dość dużą, praktycznie dorosłą hostę..
To może być:
Red October, pycnophylla...i setki innych tego typu. Po prostu się nie podejmuję.
Nie sadzę, że to Phantom, bo ówen potężniejszym jest. Tu widzimy dość dużą, praktycznie dorosłą hostę..
To może być:
Red October, pycnophylla...i setki innych tego typu. Po prostu się nie podejmuję.
- zanna
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
Red October widziałam na żywo i on jest znacznie mniejszy. Ta hosta jest duża, wysokość (na oko) 30-40 cm. Grube mięsiste, błyszczące liście, od spodu białawy nalot. W pierwszej chwili jak ją zobaczyłam, to myślałam, że to Invicible, ale potem dostrzegłam jedną z kwiatem.
Ten Phantom, o którym mówił Romek - chyba ma bardziej czerwone nóżki. Ale Romku nie znalazłam tego zdjęcia, o którym pisałeś
Już pisałam, ona jest bardzo podobna do mojej Chopstick, ale Chopstick też ma bardziej czerwone nóżki, a ta tylko rajstopki w rzucik czerwony... ;) Chopstick mi jeszcze nie kwitła, więc kwiatów porównać nie mogę.
To na pewno nie masówa z in vitro, tylko jakiś kolekcjoner wstawia do sprzedaży i takie różne ciekawe można trafić. Szkoda tylko, że z podpisem 'hosta w odmianach'
Ten Phantom, o którym mówił Romek - chyba ma bardziej czerwone nóżki. Ale Romku nie znalazłam tego zdjęcia, o którym pisałeś
Już pisałam, ona jest bardzo podobna do mojej Chopstick, ale Chopstick też ma bardziej czerwone nóżki, a ta tylko rajstopki w rzucik czerwony... ;) Chopstick mi jeszcze nie kwitła, więc kwiatów porównać nie mogę.
To na pewno nie masówa z in vitro, tylko jakiś kolekcjoner wstawia do sprzedaży i takie różne ciekawe można trafić. Szkoda tylko, że z podpisem 'hosta w odmianach'
Red October wcale nie jest taki mały, może widziałaś młode?
A może to Grand Slam?
Aniu, ja już się do tej Twojej nie odzywam - w czerwononóżkach jestem bardzo kiepski Nazywam ten nurt host "japonkami" i dla mnie połowa z nich jest taka sama.
A może to Grand Slam?
Aniu, ja już się do tej Twojej nie odzywam - w czerwononóżkach jestem bardzo kiepski Nazywam ten nurt host "japonkami" i dla mnie połowa z nich jest taka sama.
Aniu pomyliłem wątki. 52 strona Hosta foto 2009/2010.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze