Mój ogród - Józef cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Basia
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 28 maja 2006, o 15:43

Post »

Mam do ciebie prośbę jeśli masz możliwość zrobienia zdjęcia swojej budleii tak by nic jej nie przysłaniało i podarowanie mi tego zdjęcia byłabym wdzięczna. Moja małpa wytworzyła 10 ogromniastych kwiatostanów i 2,5 metra bieżącego liści więc nie wygląda zbyt frapująco.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Basiu..niestety moja budleja rośnie w tak nieciekawym miejscu ze trudno o lepszą fotkę ..spróbowałem z innej strony..
Obrazek
z tego co zdążyłem zauważyć one chyba lubią "nieciekawe" miejsca..w Niemczech rosły przy torach kolejowych..
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

to jeszcze trzy fotki
miskant osiągnął w tym roku rekordową wysokość..ma już ponad trzy metry wysokości..
Obrazek
lobelie..
Obrazek Obrazek
"dredy"..czyli szarłat zwisły...
Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Józefie Dzięki za rady,chyba skorzystam,odnosnie chorych cyprysików,a meżowi w to graj!

Ale ja chciałam zapytać o miskanta,czy Ty go podwiązujesz,czy on sam tak strzeliście,prosto i w pionie... :wink:
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

nie..nie jest niczym podwiązany..ja mówię że to bambus bo co roku mam z niego tyczki do podpierania roślin o średnicy nawet centymetra..tegoroczne upały chyba dobrze mu zrobiły a dodatkowo pod nim jest złączka z nawadniania szklarni..przeciekająca..zwykle takie rozmiary miał w jesieni a teraz dopiero sierpień więc chyba jeszcze urośnie..a może wreszcie doczekam się ze"zakwitnie".....
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Jest piękny,Twoje "zaniedbanie" z naprawą złączki,bardzo mu się przysłużyło,ciekawam jego wglądu jesienią....pozdrawiam
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

biała buedleja i trawki
Obrazek Obrazek
Timka

Post »

Super pomysł z tą trawkową rabatką ;:63
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

uściski dla Timki.....
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06

Post »

Jozefie oglądnęłam sobie Twoją działeczkę i przyznaję jest śliczna.Wszystko jest na "swoim miejscu", tak ładnie się to komponuje. Rośliny chyba wiedzą, że je lubisz, bo odpłacają Ci pięknym wyglądem. Naprawdę przyjemnie popatrzeć.
Mam do Ciebie pytanie, na zdjęciu nie mogę się dokładnie dopatrzeć, czy ten miskant ma poprzeczne jaśniejsze jakby paseczki ? Jeżeli tak, to proszę powiedz mi na ile on jest "rośliną agresywną". Mój miskant w poprzeczne paski dopiero się u mnie zadomowił i na razie sprawuje się dobrze. Mam też miskant z paskami wzdłóż liści, ten zadomowił się tak dobrze, że musiałam go potraktować chemią. Wcześniej zrobiłam rozsadę w doniczce, którą teraz wsadzę do wiaderka z odciętym dnem, żeby się tak nie panoszył. Zastanawiam się czy ten drugi też będę musiała przenosić do wiaderka, jeżeli tak to wolę to zrobić dopóki jeszcze nie jest mocno rozrośnięty.
Pozdrowienia Lila.
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

Jest na co popatrzeć Jozefie. ;:63 ;:113
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

przypuszczam że wszystkie miskanty są roślinami ekspansywnymi..ten w żółte poprzeczne paski też.ale jest wciśnięty między krawężniki otaczające oczko,podmurówkę pod zameczkiem i też krawężnikami w granicy działki.Gdyby nie to pewnie byłby już wszędzie.Jutro postaram się zrobić fotki pięknie kwitnącej rozplenicy.
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06

Post »

Widzę Józefie, że też lubisz trawy.
Jetem ciekawa ładnie kwitnącej rozplenicy, moja posadzona jesienią, w tym roku jeszcze nie kwitła tylko się rozrosła.
Bardzo podoba mi się ostnica, ale wyrzuciłam ją z ogrodu, rosła mi wszędzie. Do tej pory jej żałuję. Jeszcze w zakamarkach ogrodu znajduję jej siewki. Mogłabym ją ponownie posadzić, ale plewienie z roślin ozdobnych, to przesada. A może masz taką trawę i znalazłeś na nią sposób :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”