Jestem i od razu się usprawiedliwiam całego wątku nie nadrobię ,ale o sandewilli przeczytałam .Ja mam drugi rok pierwsza padła przez zimę ,druga kupiona wiosną rośnie pięknie a wiosną się okaże czy będzie drugą czy kupię trzecią .Kocur uroczy
Ewo,jeżeli ta gazania Ci się nie podoba, to jaka cudna musiała być ta z zeszłego roku.Mnie sie ta bardzo podoba.Moje z wysiewu mają maciupkie pączki.Ale ja czekam cierpliwie.
Marzanko sandewilla cała w pączkach rośnie bardzo ładnie i mam nadzieję ,że na wiosnę nie będę musiała kupowac następnej Skorpionku, Grażynko gazania mi się podoba,ale ta z której zbierałam nasionka była naprawdę o wiele ładniejsza .Płatek zaczynał się od koloru zielonego,potem przechodził w brąz,ciemne bordo ,róż i dopiero żółc .Naprawdę była ciekawa
Witam poobiednią porą Właśnie wróciłam z pracy i po prostu padłam oczywiście przy komputerze ,ale za chwilkę idę kosic,więc odpoczynek wskazany
Zakwitła następna gazania z siewek i ta troszkę bardziej mi się podoba
Ta kanna jest niewysoka i ładnie kwitnie,natomiast innym rosną tylko liście
Bąk podczas obiadku cały oblepiony pyłkiem
Gazanie to piękne rośliny, szkoda, że jednoroczne, ale warte zachodu. Dwa lata temu też miałem je w ogrodzie, też z zebranych nasion, bo z kupnych to ani jednej nie było
Już wiem to ślaz maurytański
Lucillo dziękuję za odwiedziny
Grzesiu gazanie to piękne kwiaty,ale niestety możemy je podziwiac tylko w słoneczne dni Swoje siałam z zebranych nasion,a i tak niewiele wzeszło