Ogródeczek Ewy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródeczek Ewy

Post »

Ewuś a na jaką wysokość Ci rosną galtonie?
Awatar użytkownika
nitka55
500p
500p
Od: 26 sty 2010, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Matemax pisze:Ewuś a na jaką wysokość Ci rosną galtonie?
Właściwie to zależy od cebulki ale są nawet do 1,50 m ale są i małe tak około50cm
Awatar użytkownika
nitka55
500p
500p

Post »

Witam :wit Dawno nie było mnie na forum ,byłam wyjechana ;:71 .Na działce również robię demolkę ;:87 ,w głowie mam za dużo pomysłów i stwierdziłam że czas coś zmienic zobaczymy co z tego wyjdzie .Tylko zastanawiam sie kiedy posadzę wszystkie moje cebulki a mam prawie wszystkie tulipany do wsadzenia a jest ich chyba z 200.Byłam na działce i stwierdziłam ,że chyba idzie wiosna zaczynają kwitnąc sasanki Obrazek
i znowu zacznę nudzic nowo kwitnącymi mieczykami
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
tak mi zakwitł tulipanowiec :;230
Obrazek
i eukomis Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Eukomis bije na głowę inne roślinki oprócz oczywiście mieczyków.
Bo te są poza wszelkimi ocenami - po prostu cudne. ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

I ja tu trafiłam. I mogłam się tego spodziewać, że Ewa jest z Pomorza (czytaj Szczecin i okolice) bo tam mieszkają fantastyczne dziewczyny.
Przyznam, że zawsze podziwiam Ogródki Działkowe. Zazwyczaj na tak małych powierzchniach ludzie mają wszystko dopracowane do ostatniego skrawka ziemi. Wszystko dopieszczone i skrupulatnie zaplanowane. Ewo, do takich należy twój ogród. A w dodatku ileż tam rarytasów i cudowności? :shock: Moje marzenie, kwitnące i pachnące piwonie, podwójny pachnący jaśmin, wspaniały parasolowaty czosnek, krzew Mojrzesza (też pachnie),hortensje bukietowe, no i taki WSPANIAŁY eukomis (gdzie można taki dostać? Widzę że i Kogrusia tu przy nim była :;230 )
Ewo, cóż tu się rozwodzić, szkoda, że tak późno do ciebie trafiłam. Ale będę zaglądać.
Awatar użytkownika
nitka55
500p
500p

Post »

Lucynko Dziękuje za pochwały ;:180 ,kocham kwiaty,eukomisa kupiłam gdzieś na giełdzie jeszcze mam jednego ale nie kwitnie tak obficie .Jadąc czasami na giełdę to muszę czasami z wielkim bólem powiedziec stop ;:223 ,bo gdzie ja to posadzę .Teraz jeszcze mi się marzy ta brzoskwinia płaska ale z mężem już nie wiemy gdzie ją posadzic.Krzew Mojrzesza musiałam oddac ,w tym roku całą ręke i nogi miałam poparzone a blizny do tej pory mam ale wiem że będzie w tych ogrodach jemu dobrze ;:108
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu często spotykam się z tulipanowcem w trakcie przeglądu a nawet w programach nawet mi się marzy, przeraża mnie jednak ze długo czeka się na efekty, czy możesz co więcej napisać, pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też będę imeć krzew Mojrzesza- ciekawe czy mnie nie poparzy? Jeśli tak to go nie bedę dotykać w ogóle i odgrodzę. ;:224
Awatar użytkownika
nitka55
500p
500p

Post »

tara pisze:Ewuniu często spotykam się z tulipanowcem w trakcie przeglądu a nawet w programach nawet mi się marzy, przeraża mnie jednak ze długo czeka się na efekty, czy możesz co więcej napisać, pozdrawiam
Mój tulipanowiec ma już 6 lat i na pewno będę czekac jeszcze raz tyle na kwiaty.Widziałam kwiaty na drzewie 9 letnim i stwierdziłam ,że warto są duze i piękne jak tulipany :heja .Tulipanowiec nawet bez kwiatów jest piękny jego liście przycinane na końcach i jesienią jego przebarwienie na kolor żółto-pomarańczowy jest piękne
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Witaj Ewo :wit
Pospacerowałem sobie po Twoim ogrodzie i jestem pszeszczęśliwy , że tu zajrzałem. Twój ogród robi niesamowite
wrażenie . Masz ogromną ilość pięknych bylin i niejednokrotnie mało spotykanych. Bardzo mi się podoba w Twoim ogrodzie ,
Zachwyciły mnie Twoje mieczyki , są przepiękne :shock: :shock: , ja jestem ich wielkim miłośnikiem ;:108
nitka55 pisze:Zakwitają nowe mieczyki Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekTen mieczyk jest jeszcze w pąku ale ma barweprawie czarną,zobaczymy jak się rozwinie jaką bedzie miał
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Ewo zerknij proszę na PW
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Imponujące te mieczyki. Ale czy ty je czymś zasilasz? U mnie raczej mieczyki się nie udają, ciekawe co takiego mam w tej ziemi?
Awatar użytkownika
nitka55
500p
500p

Post »

lucy09 pisze:Imponujące te mieczyki. Ale czy ty je czymś zasilasz? U mnie raczej mieczyki się nie udają, ciekawe co takiego mam w tej ziemi?
Lucynko W na moich ppiaskach muszę trochę zasilic ,jak tylko zaczną rosnąc to podsypuję azofoską i właściwie koniec nawożenia ,bo nie lubię za dużo na swojej działce sztucznych nawozów
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”