Lilie - uprawa Cz.1
Re: Lilie - uprawa
Nie kończą wegetację,tylko część nadziemna jest niszczona przez szarą pleśń.Wzrasta wilgoć
powietrza i wyłażą choroby.Pryskać trzeba.
powietrza i wyłażą choroby.Pryskać trzeba.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 25 lis 2009, o 19:43
W tym roku kupiłam Lilie Azjatyckie,ślicznie zakwitły.Kupiłam dwa kręgi 30x120 cm tzw. rabatowe i mam zamiar w nich posadzić lilie i wszystkie cebulowe wiosenne-szafirki,tulipany,krokusiki. Czy dobrze zrobię?
pozdrawiam Bożena
pozdrawiam Bożena
- Zibi_41
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2010, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bożenko , to naprawdę dobry pomysł , podniesienie cebul powyżej poziomu gruntu zabezpieczy je przed podtopieniem , dodatkowo ułatwiając podlewanie . Brawo za pomysłowość
Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 24 sie 2009, o 08:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Adamianprzedwczoraj wysłałam cebulki lilii świętego antoniego do Ciebie, wcześniej wykąpałam je w Kaptanie , napisz czy przesyłka doszła, i czy z cebulkami wszystko w porządku. Monika
Monika
Nie spodziewałem się, że tak szybko. Bardzo się cieszę i postaam jutro przygotować paczkę dla Ciebie. Nie wiem czy możesz, jeśli tak prześlij proszę swój adres na PW albo adamian@op.pl. Pozdrawiam
Nie spodziewałem się, że tak szybko. Bardzo się cieszę i postaam jutro przygotować paczkę dla Ciebie. Nie wiem czy możesz, jeśli tak prześlij proszę swój adres na PW albo adamian@op.pl. Pozdrawiam
- Anna29
- 500p
- Od: 4 maja 2008, o 11:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jejciu chyba coś moje lilie zmarnowałam.
Mam 3 lilie św. Józefa, dziś wykopałam je widłami amerykańskimi, bo chciałam je przesadzić na inne miejsce, a one mi się rozpadły na części pierwsze. To nie są takie cebule jak u tulipana, tylko takie składające się z kilkudziesięciu łusek.
No i co ja mam z tym zrobić?
Mam 3 lilie św. Józefa, dziś wykopałam je widłami amerykańskimi, bo chciałam je przesadzić na inne miejsce, a one mi się rozpadły na części pierwsze. To nie są takie cebule jak u tulipana, tylko takie składające się z kilkudziesięciu łusek.
No i co ja mam z tym zrobić?
Zdrowe części do ziemi,nadgniłe do ogniska.
- ursulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, a każdej pojedynczej łuski wyrośnie nowa roślina. Zdarzyła mi sie identyczna historia - posadziłam łuski do ziemi i w następnym roku miałam stado lilijek. Nie zakwtną co prawda w następnym roku, ale za dwa lata już powinny.
Pozdrawiam - Ula
Pozdrawiam - Ula
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Przyszła mi dzisiaj paczuszka z cebulami lilii od pewnej forumowiczki...Kupiłem 5 cebul lilii 'Solfarino' i 3 cebule lilii 'Brunello'...
Jedna cebula 1zł I jak tu nie kupić?
Jedna cebula 1zł I jak tu nie kupić?
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Kto jeszcze ma lilie na sprzedaż?
Poszukuję lilii Gizmo, Eudoxia, Siberia, Six Sense, choćby małe cebulki. Kupię, lub proszę o namiary, gdzie można zdobyć.
Pozdrawiam. Jola.
Mam nowy katalog p.Pajdy i tam nie ma tych odmian, może będą wiosną, bo ma być rozszerzona oferta.
W jesiennej ofercie zainteresowały mnie trzy białe OT: Hacienda, Ovatie, Rexona. Czy ktoś je uprawia i mógłby powiedzieć, która jest najbardziej interesująca, zapach, wielkość kwiatów, może jakieś zdjęcia z ogrodów. Będę wdzięczna za rady. Szukam też lilii czerwonej. Czy 'Kiss off Fire" jest ogniście czerwona, czy nie wpada czasem w róż?
W jesiennej ofercie zainteresowały mnie trzy białe OT: Hacienda, Ovatie, Rexona. Czy ktoś je uprawia i mógłby powiedzieć, która jest najbardziej interesująca, zapach, wielkość kwiatów, może jakieś zdjęcia z ogrodów. Będę wdzięczna za rady. Szukam też lilii czerwonej. Czy 'Kiss off Fire" jest ogniście czerwona, czy nie wpada czasem w róż?
Pozdrawiam. Jola.