Odrobine w ogrodzie - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Odrobine w ogrodzie - Beata T

Post »

Beatko piękne żurawkowe zakupy :D Tak to już jest z tymi zachciewankami, pojawiają się znienacka 8-) ale jak bardzo cieszą :lol:
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

agnieszka72 ;:108 ;:108 ;:108 ale nie dobra ale jakie mam ładne roślinki teraz tylko na nie dmucham i chucham aby się ładnie przyjęły ....oj to mnie zmartwiłaś bo ja je wszystkie na słoneczku posadziłam no nic będę obserwować ;:3
ewab123 Ja też zaczynałam od jednej , w tym roku powstała 2 rabatka hostowo - żurawkowa no i teraz kolejna rabatka w sumie 19 sztuk (1 to tiarella-1 żuraweczka ale liczę razem ) ceny są różne za te płaciłam 6,5 i 8,5
chatte Izo ja też chce żeby mnie kochały i ładnie rosły po prostu muszą no ale na efekty trzeba poczekać niestety ....pod domem mam cień i tam rosną wspaniale te teraz poszły na słoneczko ....za rok sprobuje rozmnażać to będę pamiętać o Tobie :D
AGNESS oj cieszą nowe nabytki a jak biją po kieszeni :;230 chociaż ja to uwielbiam coś wsadzić - rozmnożyć i wtedy to jest dopiero radość to jest mój wychów mogę dumnie się pochwalić ......eksperymentuje ale różyczki mnie nie kochają choć nie chce zapeszać bo nie wiem czy 2 nie będę miała no i jedną wyhodowaną mam tylko nie wiem sama czemu taka mała mi wyrosła :D Tuje też usiłuje rozmnożyć ale to jest tylko usiłuje ;:224

Metamorfoza rabatki na rabatkę żurawkową
była nemezja nawet śliczna potem susza i troszkę zielska mizerny widok sami zobaczcie no i teraz jest tak

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
te dwie mizerne to moje liczę na to że nowe miejsce im posłuży :wink: ta zielona łatka to tuja płożąca ładnie zaczyna rosnąć
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko przepięknie wyglądają żurawki w tych kamyczkach, świetny miałaś pomysł :D
Grzegorz B

Post »

Beatko cóż za zmiany :shock: Oczywistym jest, że nemezje z czasem tracą walory dekoracyjne, ale w okresie ich świetności są fantastyczne, zwłaszcza w dużych grupach.

Tak, taki widok trzeba było koniecznie zastąpić czym nowym, świeżym a żurawki to doskonały wybór. W tylu odmianach świetnie się będzie prezentować, jak się rozrośnie to będzie widok ;:138 ;:138 ;:138

Twoja prezentacja pozwoliła zidentyfikować mi moją żurawkę :wit
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko, za rok, to dopiero będziesz miała ładne kępy, których szkoda by ruszać. Będą tworzyć niezwykle malowniczy widok! A mnie, jak powiedziałam, nie kochają ;:199
No, chyba że ta jedna co u marła, została zaatakowana przes jakąś chorobę, ale nie wiem :roll:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Mnie jakoś też nie kochają.
Ale ja ich tak nie rozpieszczam jak Ty.
Chyba będę musiała nad moimi popracować - a mam aż 3 sztuki..... :;230
Może czas też powiększyć kolekcję ? ;:24
Bo twoja wygląda rewelacyjnie, zwłaszcza w otoczeniu tych kamyków. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

AGNESS a jaki fajny widok z okna :wink:
Grzegorz B jak miło słyszeć że udało Ci się zidentyfikować swoją , przy zakupie miły pan podpisał mi wszystkie roślinki więc tworze dla własnego użytku ściągę tego co mam ;:132 Jak na razie jeszcze napatrzeć się nie mogę na nową zmianę :D
chatte Izo u mnie też jedna coś kiepsko rosła rozsadziłam i przesadziłam i teraz tylko czekać ....to coś w kamieniach takie mizerne ale w kolorku jesieni bo tak nazwałam tą rabatkę .....żurawki w kolorze jesieni :lol: W przyszłym roku zobaczymy jak będą rosły bo z tego co już przesadzam to żurawki raczej nie powinny być trudne do rozsadzania :roll: Izo może faktycznie tę twoją coś podjadło .....
kogra Grażynko ja swoich też nie rozpieszczam no może troszeczkę teraz na nie będę chuchać i dmuchać bo to takie śliczne nowości i widoczek uroczy ;:224 No u Ciebie tak w pół cieniu powinny rosnąć fantastycznie u mnie pod domkiem - cień wyglądają wspaniale ....rabatka hostowo - żurawkowa czyli zieleń i bordo :;230 patrze na listki nie na kwiatki bo te to chyba już teraz to będą w różnych kolorkach za rok będę wyłapywać co jak zakwitnie :heja

To u mnie ciąg dalszy zakupów troszeczkę zaszalałam(na po prawe humoru najlepsze zakupy) no może M wkładał to i owo do skrzyneczki .....roślinki jeszcze nie mają docelowego miejsca tworzy się rabatka hmmm a jak to będzie jeszcze nie wiem brak konkretnej koncepcji :roll:
różne byliny w wersji roboczej -czyli w doniczce :wink:
o paseczkowym miskancie marzyłam ten mój od razu będzie wychodził z ziemi w paseczki bo jest i odmiana zielona która się przebarwia hmmm jeszcze chodzi za mną brązowa trawka ale nie było to będzie chciejstwo na przyszły rok...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
a tych to jestem bardzo ciekawa nie sposób było się oprzeć takim listkom
Obrazek Obrazek
a te dosadzone do innych
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj Widzę Beatko , że i Ciebie ogarnęła żurawkomania i szaleństwo zakupowe :;230 :;230

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Beatko, jeśli masz na myśli jakieś robactwo, to nie, mojej żurawki nic nie zeżarło. Próbowałam ją przesadzić, to oglądałam korzonki. Jakaś choroba ją chyba wyniszczyła :roll: A taka była śliczna :cry:
A Ty jak widzę, będziesz miała mnóstwo sadzenia! :lol: Piękne zakupy ;:215
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jola 1010 :;230 :;230 :;230 no i mnie dopadło oj nie sposób się oprzeć tak pięknym listkom :heja
chatte Izo ja też miałam na myśli jakąś chorobę bo moja jest też taka jakby przysychała - mam cichą nadzieje że odbije :wink: Towarzystwo-roślinkowe jeszcze w doniczkach no i nie mam kiedy zaplanować jak je rozmieścić i gdzie posadzić może w przyszłym tygodniu będę miała więcej siły do działania :tan

miałam sporo cebulek mieczyka część zmarzło a z reszty urósł jedynak ....i to u mnie koniec z takimi tam co trzeba wkopywać i wykopywać - bo nie mam gdzie zimować szkoda zachodu :roll: mieczyk był śliczny w moim kolorku :lol: i parę takich tam
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
bluszczyk co wchodzi i wejść nie może jeden na pień a drugi na ogrodzenie
Obrazek Obrazek
ślicznotka hortensja dla mnie mogła by być w takim odcieniu cały czas ...i urosły mi takie 2 drzewka przesadziłam i mają się dobrze

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

a co tam masz na ostatnim zdjęciu?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

lisko Izo zapatrzyłam się na Twoje drzewko i mi urosło takie same.... tz. mam nadzieje że jest to oliwnik wąskolistny :D
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Beatko, czy ta kamienna rabata jest na agrowłókninie? Pytam, bo właśnie robię nową rabatę i chcę zastosować czarną agrowłókninę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”