Mój ogród w cieniu sosen - Ewelina - cz.4
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród w cieniu sosen - Ewelina - cz.4
O dzięki za takie foty... nie znoszę dalekich podróży... a dzięki Tobie byłam ... we Włoszech
Te żywopłoty z lawendy i pola słoneczników - bezcenne
Te żywopłoty z lawendy i pola słoneczników - bezcenne
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Ewelinko, pięknie!!!! I jakoś tak mi serduszko piknęło, bo niektóre fotki prawie dokładnie takie same jak moje sprzed troszkę więcej jak roku :P Te cyprysiki wzdłuż drogi, te sklepy z ceramiką, te urocze kamienne ogródki, te widoczki z Sieny...
Toskania jest taka urokliwa, że chciałoby się tam wracać ciągle i ciągle....
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Co prawda , to prawda Toteż ja co jakiś czas wracam...dala pisze:Ewelinko, pięknie!!!! I jakoś tak mi serduszko piknęło, bo niektóre fotki prawie dokładnie takie same jak moje sprzed troszkę więcej jak roku :P Te cyprysiki wzdłuż drogi, te sklepy z ceramiką, te urocze kamienne ogródki, te widoczki z Sieny...
A teraz ...
To PILNE !!!
----------------
ORLIKI (Aquilegia ), śliczne i niezawodnie kwitnące wiosną i wczesnym latem - kwitły dość długo, a potem wydały wiele nasionek,które skwapliwie zebrała córka .Chętnie podeślę je do zainteresowanych osób . Proszę o adresy na pw. wraz z podaniem , o które odmiany chodzi(nr)
1.ORLIK biały, niski(30cm.)wczesny
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2.ORLIK ciemnoniebieski , wysoki (60cm)
3.ORLIK bladoróżowy (40cm.)
Tu widać , jaki wysoki jest orlik różowy w stosunku do niebieskiego - niskiego i żółtego
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4.ORLIK żółty , niski (30cm)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5. ORLIK niebieski, pełny, niski (30cm.)
6.ORLIK pełny, różowo-biały, późny, wysoki (60cm.)
7. ORLIK ciemno fioletowy z białym brzegiem ( 40cm)
Proszę szybciutko napiszcie , kto chce , bo orliki trzeba jeszcze teraz wysiać , by wzeszły w tym sezonie. Wtedy następnego lata zakwitną
- moniczek
- 1000p
- Od: 19 sie 2010, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Echh...cóż za widoki, można się w nich zakochać.
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika
Pozdrawiam Monika
-
- ZBANOWANY
- Od: 4 lip 2010, o 10:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudowne miałaś chyba wakacje nie?;) byłaś w naprawdę pięknych miejscach ale Witaj z powrotem
- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak dobrze było się ogrzać Twoimi zdjęciami w tę już prawie jesienną pogodę... Dziękuję.
- sosna1
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 22:03
Piękne zdjęcia, piękne orliki.
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Witam serdecznie ...
Ja również w sprawie orlików jeżeli jeszcze się załapie chętnie przyjmę cudne kwiatki posiadasz ...
jak to możliwe proszę o odp w tej sprawie ...
z góry dziękuję...
pozrawiam Michał
ps. super ogród tak fajnie to wszystko ze sobą pasuję (a zdjęcia z wakacji napawają inspiracjami )
Ja również w sprawie orlików jeżeli jeszcze się załapie chętnie przyjmę cudne kwiatki posiadasz ...
jak to możliwe proszę o odp w tej sprawie ...
z góry dziękuję...
pozrawiam Michał
ps. super ogród tak fajnie to wszystko ze sobą pasuję (a zdjęcia z wakacji napawają inspiracjami )
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
Co jakiś czas cichutko zaglądałam do twojego wątku, żeby sprawdzić czy jesteś.. no i wreszcie wróciłaś i jesteś z nami Bardzo nam cię tu na forum brakowało. Ach! ale nas uraczyłaś pięknymi zdjęciami. Wspaniałe widoki! Wspaniałe miejsca! Widać, że wakacje miałaś udane Zdjęcia mogą zainspirować, choć o takich efektach możemy tylko pomarzyć. Największe wrażenie zrobiła na mnie lawenda i cytrynowe drzewko.
Ewelino, wyobraź sobie że datura od ciebie będzie kwitła Ma sporo dużych pąków. Z niecierpliwością czekam na to, jakim kolorem mnie zaskoczy. W przyszłym roku muszę ją przesadzić do większej donicy, bo urosła bardzo i zdarzyło się kilka razy, że przewrócił ją wiatr. Tak się cieszę! Ale fajno! Nie liczyłam, że zakwitnie w tym roku
Ewelino, wyobraź sobie że datura od ciebie będzie kwitła Ma sporo dużych pąków. Z niecierpliwością czekam na to, jakim kolorem mnie zaskoczy. W przyszłym roku muszę ją przesadzić do większej donicy, bo urosła bardzo i zdarzyło się kilka razy, że przewrócił ją wiatr. Tak się cieszę! Ale fajno! Nie liczyłam, że zakwitnie w tym roku
Ja też zauważyłam, że w tym roku jest mniej motyli. Zauważyłam kilka na mojej hortensji bukietowej. Może będzie ich więcej, kiedy rozkwitną rozchodniki olbrzymie. Co roku odwiedzają je u mnie motyle.
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Witam serdecznie
I od razu dołączam do grona zachwyconych Twoim ogrodem Ewelino
Po prostu piękny ! Przyjazny, relaksujący, dający wytchnienie.... Taki ogród to moje marzenie Może, kiedyś.... jakoś...
Póki co pozwól zaglądać do swojego ogrodu i podziwiać
Pozdrawiam
I od razu dołączam do grona zachwyconych Twoim ogrodem Ewelino
Po prostu piękny ! Przyjazny, relaksujący, dający wytchnienie.... Taki ogród to moje marzenie Może, kiedyś.... jakoś...
Póki co pozwól zaglądać do swojego ogrodu i podziwiać
Pozdrawiam