Ot... chwastowisko marcyjanny.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ot... chwastowisko marcyjanny.

Post »

No Małgorzato przy szalałaś tyle iglaków ;:138
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu, nareszcie się pojawiłaś :wit i to jakie wejście :shock:
Zakupy imponujące. Zebriny lubią przemarznać, więc w zaciszne miejsce dawaj ;:108
A gdzie to nabyłaś sośnicę, jeśli można zapytać? i gdzie wyprzedają ościste?
Oścista padła po pierwszej zimie, więc mam dziurkę. Generalnie one są dosyć trudne w uprawie
Zaś sosnica padła w donicy, bo chroniłam, żeby nie ukradli ;:108 A to coś przypomina picea orientalis , tylko który ;:224
No ... i proszę podać termin obsadzania, wpadnę z zaległą wizytą :lol: jeśli tylko terminy pozwolą ;:108
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p
Od: 23 cze 2009, o 17:52

Post »

Gosiu, kupować jest fajnie, tym bardziej gdy ma się męża, który brałby wszystko ;:14 Tylko kto ma teraz to posadzić? oczywiście ja. A nie mam pojęcia, gdzie i jak to powsadzać, bo one w większości niepozorne i wolnorosnące. No a przecież sezon sadzenia róż się zaczyna, więc znowu dojdzie mi jakieś 50 dołów do rycia ;:223
Tak patrzę po Twoich różach, że chyba jeszcze nie masz Casanowy, a ja sie w nim zakochałam w tym roku na amen. Nie mogę sie napatrzeć na jego kwiaty.
Obrazek

Jolu, ja jestem w domu zawsze, bom wciąż niezmotoryzowana, więc zapraszam i zapraszam i nie mogę sie doczekać.
Zebrę już jedną mamy, ale jak nie skorzystac z takiej okazji cenowej :oops: Sośnicę kupiliśmy w Żyrzynie. Wiem, że może zmarznąć, al to mój kaprys nieliczny i wyjątek potwierdzający regułę, że nie sadzę problematycznych roslin.
pozdrawiam
Małgorzata
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu zakupy niesamowite :shock: ogrom pięknych roślin, ależ czeka Cię teraz pracy 8-) a czytam, że jeszcze zakup róż w planie :D No ale jaki później efekt, kiedy te wszystkie cudeńka już na rabatach, rozrastają sie,a te kwitnące czarują kwiatami :D Zapomina się wtedy o bolących plecach i rękach 8-) :lol:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Małgoś sosnica wyjątkowo dobrze radzi sobie w naszych rejonach. Zajrzyj do Tadeusza48, on ma imponujący okaz.
A jak coś u niego rośnie, u nas też powinno ;:108
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Małgosiu, oj zaszalałaś, i mnie jest bardzo przykro ,że cię minęłam. :(
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Małgosiu witaj.
Wspaniałe zakupy zrobiłaś. Wierzbę palmowa widziałam pierwszy raz u Pamelki i się nią zachwyciłam,
nie rozdrabiasz się i kupujesz od razu hurtem.
Wspaniałe iglaki, jak zakładałam ogród, to nie było takich pięknych roślin, a teraz już nie mam miejsca, jak zdobyłam upragnionego kielichowca, to musiałam wierzbę wykopać, ale taką zwykłą Iwę. Pozdrawiam serdecznie. :)
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Witaj Małgoś - wśród Twoich zakupów wpadła mi w oko Czeremcha wirgijska taki kolorek świetnie się wyróżnia wśród zieleni.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu czy ja dobrze zrozumiałam 50 krzaków róż chcesz kupić :shock: Ale ja Ci zazdroszczę ja tak bardzo chcę jeszcze a nie mam bardzo miejsca żeby upchnąć z 5.A najgorsze że przy tylu pięknościach ciężko się na coś zdecydować bo by się wszystkie chciało :roll:
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

W przyszłym roku musisz zmienić tytuł wątku bo chwastowiska Twój ogród zupełnie nie przypomina!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p
Od: 23 cze 2009, o 17:52

Post »

Goście wpadają z wizytą, a gospodyni od połowy sierpnia szykuje sie do snu zimowego :oops: Musze wziąć jakieś pobudzacze, dopalacze czy coś w tym rodzaju, bo tyle roboty, a mnie siły całkiem opuściły.
Róż to chciałbym chociaż z 50 dosadzić, bo mam ok. 70 i wcale ich nie widać:-( Tylko jak pomyslę o ryciu dołów pod nie i uzupełnianiu dobrą ziemią, to mnie jakiś marazm dopada ;:224 ;:224
Agnieszko, czeremcha tez mi sie spodobała, ale zdania co do niej sa podzielone - będzie albo albo :lol: Albo krzak albo drzewo i skąd mam wiedzieć ile jej miejsca zapewnić?
Priam, ja już straciłam nadzieje, że mój ogród przestanie kiedyś przypominać chwastowisko :roll: Plewię naokrągło, randapuję w okresach bezsilności, a perz i inne paskudztwa nie odpuszczają.
Nic się nie dzieje w ogrodzie, ale może cyknę jakieś fotki.
pozdrawiam
Małgorzata
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak często ja mam dosyć wszystkiego. Czasami zastanawiam się czy moje upodobanie do ogrodnictwa ma jakieś podstawy - ale gdy przychodzi wiosna jakoś znowu nabieram ochoty! Nie poddawaj się!
Awatar użytkownika
paulinka09
500p
500p
Od: 18 sie 2008, o 13:39

Post »

Witaj marcyjanno pierwszy raz u ciebie goszczę i muszę powiedzieć że bardzo mi się u ciebie podoba.Zakupy bardzo ładne ale kociaki to najpiękniejsza ozdoba ogrodu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”