Ogródeczek Ewy
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródeczek Ewy
Ewuś a na jaką wysokość Ci rosną galtonie?
- nitka55
- 500p
- Od: 26 sty 2010, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Właściwie to zależy od cebulki ale są nawet do 1,50 m ale są i małe tak około50cmMatemax pisze:Ewuś a na jaką wysokość Ci rosną galtonie?
- nitka55
- 500p
Witam Dawno nie było mnie na forum ,byłam wyjechana .Na działce również robię demolkę ,w głowie mam za dużo pomysłów i stwierdziłam że czas coś zmienic zobaczymy co z tego wyjdzie .Tylko zastanawiam sie kiedy posadzę wszystkie moje cebulki a mam prawie wszystkie tulipany do wsadzenia a jest ich chyba z 200.Byłam na działce i stwierdziłam ,że chyba idzie wiosna zaczynają kwitnąc sasanki
i znowu zacznę nudzic nowo kwitnącymi mieczykami
tak mi zakwitł tulipanowiec
i eukomis
i znowu zacznę nudzic nowo kwitnącymi mieczykami
tak mi zakwitł tulipanowiec
i eukomis
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Eukomis bije na głowę inne roślinki oprócz oczywiście mieczyków.
Bo te są poza wszelkimi ocenami - po prostu cudne.
Bo te są poza wszelkimi ocenami - po prostu cudne.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
I ja tu trafiłam. I mogłam się tego spodziewać, że Ewa jest z Pomorza (czytaj Szczecin i okolice) bo tam mieszkają fantastyczne dziewczyny.
Przyznam, że zawsze podziwiam Ogródki Działkowe. Zazwyczaj na tak małych powierzchniach ludzie mają wszystko dopracowane do ostatniego skrawka ziemi. Wszystko dopieszczone i skrupulatnie zaplanowane. Ewo, do takich należy twój ogród. A w dodatku ileż tam rarytasów i cudowności? Moje marzenie, kwitnące i pachnące piwonie, podwójny pachnący jaśmin, wspaniały parasolowaty czosnek, krzew Mojrzesza (też pachnie),hortensje bukietowe, no i taki WSPANIAŁY eukomis (gdzie można taki dostać? Widzę że i Kogrusia tu przy nim była )
Ewo, cóż tu się rozwodzić, szkoda, że tak późno do ciebie trafiłam. Ale będę zaglądać.
Przyznam, że zawsze podziwiam Ogródki Działkowe. Zazwyczaj na tak małych powierzchniach ludzie mają wszystko dopracowane do ostatniego skrawka ziemi. Wszystko dopieszczone i skrupulatnie zaplanowane. Ewo, do takich należy twój ogród. A w dodatku ileż tam rarytasów i cudowności? Moje marzenie, kwitnące i pachnące piwonie, podwójny pachnący jaśmin, wspaniały parasolowaty czosnek, krzew Mojrzesza (też pachnie),hortensje bukietowe, no i taki WSPANIAŁY eukomis (gdzie można taki dostać? Widzę że i Kogrusia tu przy nim była )
Ewo, cóż tu się rozwodzić, szkoda, że tak późno do ciebie trafiłam. Ale będę zaglądać.
- nitka55
- 500p
Lucynko Dziękuje za pochwały ,kocham kwiaty,eukomisa kupiłam gdzieś na giełdzie jeszcze mam jednego ale nie kwitnie tak obficie .Jadąc czasami na giełdę to muszę czasami z wielkim bólem powiedziec stop ,bo gdzie ja to posadzę .Teraz jeszcze mi się marzy ta brzoskwinia płaska ale z mężem już nie wiemy gdzie ją posadzic.Krzew Mojrzesza musiałam oddac ,w tym roku całą ręke i nogi miałam poparzone a blizny do tej pory mam ale wiem że będzie w tych ogrodach jemu dobrze
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu często spotykam się z tulipanowcem w trakcie przeglądu a nawet w programach nawet mi się marzy, przeraża mnie jednak ze długo czeka się na efekty, czy możesz co więcej napisać, pozdrawiam
Ja też będę imeć krzew Mojrzesza- ciekawe czy mnie nie poparzy? Jeśli tak to go nie bedę dotykać w ogóle i odgrodzę.
- nitka55
- 500p
Mój tulipanowiec ma już 6 lat i na pewno będę czekac jeszcze raz tyle na kwiaty.Widziałam kwiaty na drzewie 9 letnim i stwierdziłam ,że warto są duze i piękne jak tulipany .Tulipanowiec nawet bez kwiatów jest piękny jego liście przycinane na końcach i jesienią jego przebarwienie na kolor żółto-pomarańczowy jest pięknetara pisze:Ewuniu często spotykam się z tulipanowcem w trakcie przeglądu a nawet w programach nawet mi się marzy, przeraża mnie jednak ze długo czeka się na efekty, czy możesz co więcej napisać, pozdrawiam
Witaj Ewo
Pospacerowałem sobie po Twoim ogrodzie i jestem pszeszczęśliwy , że tu zajrzałem. Twój ogród robi niesamowite
wrażenie . Masz ogromną ilość pięknych bylin i niejednokrotnie mało spotykanych. Bardzo mi się podoba w Twoim ogrodzie ,
Zachwyciły mnie Twoje mieczyki , są przepiękne , ja jestem ich wielkim miłośnikiem
Pospacerowałem sobie po Twoim ogrodzie i jestem pszeszczęśliwy , że tu zajrzałem. Twój ogród robi niesamowite
wrażenie . Masz ogromną ilość pięknych bylin i niejednokrotnie mało spotykanych. Bardzo mi się podoba w Twoim ogrodzie ,
Zachwyciły mnie Twoje mieczyki , są przepiękne , ja jestem ich wielkim miłośnikiem
Ewo zerknij proszę na PW
Imponujące te mieczyki. Ale czy ty je czymś zasilasz? U mnie raczej mieczyki się nie udają, ciekawe co takiego mam w tej ziemi?
- nitka55
- 500p
Lucynko W na moich ppiaskach muszę trochę zasilic ,jak tylko zaczną rosnąc to podsypuję azofoską i właściwie koniec nawożenia ,bo nie lubię za dużo na swojej działce sztucznych nawozówlucy09 pisze:Imponujące te mieczyki. Ale czy ty je czymś zasilasz? U mnie raczej mieczyki się nie udają, ciekawe co takiego mam w tej ziemi?