Cztery pory roku w moim ogrodzie cz.1
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cztery pory roku w moim ogrodzie - drozd
Januszku te białe różaneczniki powtarzają kwitnienie u mnie też, nawet byłam w ub.roku zdziwiona, a Twoje canny maja jeszcze liście coś z nich będzie, pochwalę się, 

- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Marku Faktycznie ona jak pachnie to szok. Nazywa się funkia babkolistna ( Hosta plantaginea. odm grandflora)
Aniu Co się stało,że kanny nie kwitną. Późno posadziłaś.
Aniu Co się stało,że kanny nie kwitną. Późno posadziłaś.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Januszu , hibiskus przepiękny !!!
Warto było poczekać na takie kwitnięcie!
Ile czasu już go masz u siebie?

Warto było poczekać na takie kwitnięcie!
Ile czasu już go masz u siebie?
"Czytałem kiedyś,że za Cleome zamknęli chłopa do wyjaśnienia,bo jakiś mądry policjant uznał, że to konopie indyjskie."

"Ogrodnik wspiął się - istny drozd w waciak odziany - na szczyt drzewa,
łącząc tym samym niby most to, co dwunogie, z tym, co śpiewa."
Josif Brodski "Ogrodnik"
łącząc tym samym niby most to, co dwunogie, z tym, co śpiewa."
Josif Brodski "Ogrodnik"
- drozd
Dorotko
Kupiłem w ubiegłym roku jesienią malutką sadzonkę. Zimowała w donicy i dalej rośnie w donicy. Stoi na balkonie ale wiatr szybko niszczy kwiaty. Chyba zabiorę pod folię albo do domu.
Kupiłem w ubiegłym roku jesienią malutką sadzonkę. Zimowała w donicy i dalej rośnie w donicy. Stoi na balkonie ale wiatr szybko niszczy kwiaty. Chyba zabiorę pod folię albo do domu.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janusz rewelacyjne trawy, jak wszystko w Twoim ogrodzie
A wiesz, ja dzisiaj cyknęłam dwie moje zebriny i miałam pomysł na dzień trawiasty
Intuicja jakaś
Jak się nazywają trawy z ciemnymi kłosami na czwartym, przedostatnim i ostanim zdjeciu?

Jak się nazywają trawy z ciemnymi kłosami na czwartym, przedostatnim i ostanim zdjeciu?
Pięknie Ci kwitną trawy, te otrzymane od Ciebie również i u mnie stają się coraz ładniejsze. A właśnie... powiedz, w jakim momencie poznać, że czas już zbierać nasiona z traw?
- drozd
Dziękuję Jolu za ocenę. Na razie mała to kolekcja może w przyszłości coś dosadzę.
Trawa o którą pytasz to jednoroczna Seteria Italica "Maxima" bardzo szybko rośnie wysiewa się wprost do gruntu.
Trawa o którą pytasz to jednoroczna Seteria Italica "Maxima" bardzo szybko rośnie wysiewa się wprost do gruntu.
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Januszu piękne są Twoje trawy w połączeniu z cannami
Trawy czerwone i z paskami są cudne 

Wspaniały hibiskus bylinowy, ja mam jakieś późne odmiany chyba bo jeszcze są u mnie w pąkach - mam nadzieję, że zdążą porządnie zakwiecić 

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janusz wracaj szybko do zdrowia
Brzydka wredna pogoda i zaczynają się choróbska 

Janusz przepiękne te twoje trawy. Jak byś miał troszkę nasionek tych traw to się chętnie piszę. 

Anka
Ogród Anki
Ogród Anki
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Janusz śliczny hibiskus bylinowy , ostatnio piękne widziałam u Stasi-mama Ani , ale one maja piękne duże kwiaty .
Muszę się też za nimi obejrzeć.
Genia
Muszę się też za nimi obejrzeć.
Genia

- drozd
Witam po małej przerwie. Byłem trochę niedysponowany ale już dochodzę do siebie.
Mateuszu
Dziękuję za ocenę. Biednie to wszystko wygląda w tym roku. Co trochę odżyją rośliny to wiatr, deszcz albo susza nie daje im spokoju. Teraz po tych ulewach wszystko takie zmęczone, że żal patrzeć.
Piotrze.
To ciepłolubna roślina i nie znosi takich kaprysów pogody jakie panują obecnie. Moje też przerwały kwitnienie jak zrobiło się zimno. Jestem w tej dobrej sytuacji,że posadzone mam w doniczkach i dziś wniosłem do domu. Przez tylko jeden dzień w domu zaczęły rozwijać się pąki. Czy są odmiany kwitnące wcześniej i później nic mi nie wiadomo gdyż mam je pierwszy rok.

Gosiu.
Dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia. Robię co mogę, by jak najszybciej stanąć na nogi ale jakoś na razie są 'waciane'
Geniu - Witaj
To prawda. Kwiaty ma urocze choć krótkotrwałe i bardzo delikatne. Nawet niewielki wiatr powoduje
otarcia i brązowienie kwiatu.
Mateuszu
Dziękuję za ocenę. Biednie to wszystko wygląda w tym roku. Co trochę odżyją rośliny to wiatr, deszcz albo susza nie daje im spokoju. Teraz po tych ulewach wszystko takie zmęczone, że żal patrzeć.
Piotrze.
To ciepłolubna roślina i nie znosi takich kaprysów pogody jakie panują obecnie. Moje też przerwały kwitnienie jak zrobiło się zimno. Jestem w tej dobrej sytuacji,że posadzone mam w doniczkach i dziś wniosłem do domu. Przez tylko jeden dzień w domu zaczęły rozwijać się pąki. Czy są odmiany kwitnące wcześniej i później nic mi nie wiadomo gdyż mam je pierwszy rok.

Gosiu.
Dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia. Robię co mogę, by jak najszybciej stanąć na nogi ale jakoś na razie są 'waciane'

Geniu - Witaj

To prawda. Kwiaty ma urocze choć krótkotrwałe i bardzo delikatne. Nawet niewielki wiatr powoduje
otarcia i brązowienie kwiatu.