Kury ozdobne

Nie wiesz gdzie rozpocząć przygodę z Naszym Forum ? Zacznij właśnie od tej sekcji !
ODPOWIEDZ
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kury ozdobne

Post »

Ano, jest wciagajace oj jest. Wieksze koncerty to na przyszly rok jak mi wyleg z jajek wyjdzie;) Tez mialam miec "na jajka" i ewentualnie na rosolki nadprogramowe koguciki, a pozniej stwierdzilam ze jak juz maja byc to niech beda i ladne no i tak jakos wyszlo.. teraz mam 4 rodzaje rasowych plus parke uroczych "kundelkow" i mam ochote na wiecej :D
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Oj widze ze watek sie rusza ! Witam wszystich wielbicieli pierzastych zwierzatek.

Alez wy to macie prawdziwa kurzana fermę ! :lol: :lol: Ja mam tylko 3 :cry: oj chciałabym mieć więcej.

Mario55 jaka masz brahme? To jest moja ulubiona kura. Chciałabym mieć ja w swoim kurniku ale jest za duza ! :;230

Aniu zielona , co to za kura którą pokazujesz może to ''padou" , w jakim kolorze znosi jajka ? bardzo lubię kolorowe jajka.

Przedstawiam wam moje kury

Sussex angielka ma 5 miesięcy

Obrazek

Marans francuska 4 miesiące , rasa cudem ocalona przed wyginięciem. Znosi jajka w kolorze czekoladowym ;:137 jak będzie dorosła upierzenie się zmieni i kark będzie brązowy. :tan

Obrazek

Charakterystyczna cecha jest to ze maja piórka na stopach

Obrazek
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu na zdjęciu jest moja araucana, znosi niebieskie jajka. Nieduże, ale z dużym żółtkiem - pyszna jajecznica z nich wychodzi.
Maransa chcę kupić w przyszłym roku.
A Sussex zawsze mi się kojarzył z biało-czarnym upierzeniem, Twoja kura jest bardzo oryginalna.
maria55
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 9 kwie 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Gosiu - brahm mam teraz dość dużo - sporo dzieciaczków mi się ulęgło :) Też je bardzo lubię - są takie spokojne, zrównoważone,łatwo się oswajają. Miałam zdecydować się tylko na hodowlę czarnych - no ale urodziło się kilka srebrnych - widocznie jakieś geny po dziadkach - są przepiękne, i jeszcze taki śliczny złoty kogut - Matylda ( cały czas miał być kurą ) - i chyba znowu plany ograniczenia hodowli do jednego kolorku się nie udadzą :lol:
Jednak najciekawsze chyba są araucanki - bardzo myślące - widać po nich jak "kombinują" w różnych sytuacjach - bardzo ciekawskie . Mam je od niedawna ale chyba sobie dokupię jeszcze kilka :)
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mario55 kliknęłam na twoje zdjęcia na pikasie, no i :shock: kurki masz genialne! ;:138 ;:138 Moje dzieci to aż piszczały z radości :) , tyle kurczaczków ! Brahmy są genialnie, kiedyś sobie sobie kupie nie odpuszczę ! Matylda jest imponujący a Hermana dzieci się wystraszyły hihi.
Nie masz problemów z ich łapkami , są takie pierzaste ? Podobno trzeba zaglądać od czasu do czasu miedzy pazurki czy nie ma jakiś grzybów.
maria55
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Kontakt:

Post »

Miło mi, że się podobają :D Szkoda, że za daleko mieszkasz - chętnie podzieliłabym się maluchami :lol: A Hermanek jest strasznym słodziaczkiem - taki misiulek wielki. Moim kurkom urządziłam "piaskownicę" do której dosypuję popiół drzewny z kominka - grzebią się w tym i kąpią - pomaga na różne problemy "dermatologiczne" - przynajmniej takie mam wrażenie.
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mario oj szkoda ze tak daleko mieszkam ! :cry: Gdzieś wyczytałam ze kury lubią się turlać w piachu, u mnie go nie ma ale zrobię im mały kącik a popiół z kominka dosypie.
Za kilka dni wypuszczę kury w ogród, na razie są ogrodzone. Musze tylko z mężem pozakładać tunele na salaty by nam wszystkiego nie wyjadły hihi. Mam za to nadzieje ze wyjedzą mi wszystkie ślimaki i inne zarazy w ogrodzie hihi.
maria55
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Kontakt:

Post »

Gosiu - na ślimaki - zwłaszcza te bezskorupkowe obrzydlistwa - to polecam Ci kaczki bieguski - nie ma chyba lepszych tępicieli. Ja co prawda nie mam ślimakowego problemu na swoim ranczo ( bardzo sucha i piaszczysta działka ) - ale "wypożyczałam" swoje kaczuchy do ogródka znajomych - są niezawodne :lol: Poza tym - chyba najśmieszniejsze ptaki jakie dotychczas hodowałam - widok maszerującego stadka kaczuch-pingwinków, gadającego głośno z wyraźną gawędziarską intonacją - przekomiczny.
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2010, o 21:44

Post »

To prawda, kaczki na ślimaki są niezawodne, i jeszcze z tego co wiem perliczki - te zjedzą wszystko co się rusza, pająki, kleszcze itp równiez.
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Brakuje mi trochę czasu na pisanie a i wstawianie zdjęć przez froga mnie zniechęca. Moje stado powiększyło się o 15 zielononóżeki i 3 czubatki - kundelki. Mam też trochę własnych lęgów, w tym bażanty złociste z czego jestem bardzo dumna i zadowolona.
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mario , niestety na kaczki nie mam miejsca hihi, mam nadzieje ze kury zrobią swoje.

Doroto, ty to masz prawdziwe ranczo ! :shock: I bażanty ! hodujesz do jedzenia czy do dekoracji ?
Awatar użytkownika
Powojnik
200p
200p
Od: 24 sie 2010, o 10:22

Post »

Moja kurka jedwabista ;)

Obrazek
"Tak jak kwiat potrzebuje słońca, by stać się kwiatem, tak człowiek potrzebuje miłości by stać się człowiekiem"
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

To jest już dorosła kurka??
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Powojnik
200p
200p
Od: 24 sie 2010, o 10:22

Post »

myrtille1986 pisze:To jest już dorosła kurka??
Tak :)

Tutaj zaraz po wykluciu ;)

Obrazek
"Tak jak kwiat potrzebuje słońca, by stać się kwiatem, tak człowiek potrzebuje miłości by stać się człowiekiem"
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

OJ aż się oplułam :roll: taki piękny pisklaczek!!! ;:152 ;:152 Cudne kureczki.Ile taka kosztuje??
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Supersekcja HOT. Wybrane, najciekawsze tematy Forum - START -”