Rabatki Konstantego część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 3

Post »

Ewuniu ja widziałam na wystawie taka samą suszarkę jaką ja mam, ale nie powiem ile kosztuje, bo ceny nie było, a sklep był zamknięty. Jak w tym roku sobie nie kupisz to w przyszłym ;:108
U mnie też jest strasznie zimno i włączamy ogrzewanie, bo wysiedzieć się nie da, a mnie strasznie bolą kolana i całe nogi. Mam nadzieje, że to tylko na zmianę pogody. Muszę się po kąpieli nasmarować i gorące mleko do łóżka zabrać, nie ema :;230
Widzę, że w tym roku to troszkę sobie mieszkanko odświeżyłaś. :heja
Tulipanki i krokusy też już posadziłam.
Ewuniu ja tez mrożę sobie zieleninkę i jestem zadowolona, bo mam pod ręką jak potrzebuję. ;:108
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Ewo :wit

Bardzo spodobały mi się u Ciebie lilia "casablanca" :shock: , koniecznie sobie ją kupie w przyszłym roku , kanna "Gucio" , jest cudna :) No i rozwary , ta długo u mnie wyłaziły z ziemii , że aż je przez przypadek z wrażenia wyplewiłem na wiosnęi się nie kapłem... :evil: .

A co do grzybów to ja mam takie szczęście , że mi dziadek przynosi , w tym roku jest jakiś wysyp samych kurek.... W zeszłym roku podobno prawie wcale nie było.. , to nie to co pamiętam jak dziadek przynosił pare lat temu reklamówkami codziennie... , aż niemożna było tego przejeść...

Zupę kurkową jadłem kilka razy w tym roku , bardzo dobra i makaron świderki z kurkami też lubię :P .
Poza tym u mnie zapowiada się szkolnie bardziej cięzko niż myślałem , ale jakoś to będzie :wink: .

Pozdrawiam :wink: .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

kogra pisze:[...]
Nie było wiosny, nie było lata, no to może chociaż jesień ?
[...]
Nie było lata??? A ja mam wspomnienie uciążliwych upałów w tym roku...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Biszopciu u mnie lato i upał to zaledwie tydzień pogody z temp powyżej 30 stopni.
Czy to można nazwać latem ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Witam,pogoda na jutro ma się nieco poprawić,ocieplenie jest prognozowane.Oby bo to ostatni przed Pasterką Dzień Otwartej Furty u Kamedułów,a tam w kościele jest zwykle zimno.
Elsi bardzo się cieszę z planowanego niebawem spotkania!Mogę Cię odebrać ze środka komunikacji zbiorowej.
Grażyno Kogro i Krzyśku modzie Bishopie-Na tegoroczne lato nie narzekam,na praktykach było nawet za ciepło,bo z racji miejsca(klasztory) musieliśmy być ubrani więcej niż chcielibyśmy.
Zyto-to świetnie,że długa fasolka ma same zalety!Osobiście lubię z kawałkiem surowego masła lub z tartą bułką.Kostek woli masło z niewielkim dodatkiem fasolki czy to szparagówki czy to jaśka. :;230 Pytałam o ten półkolisty koszyk z chlebem.Ma ładny kształt.I właściwą pojemność.Pozwalam sobie zamieścić go poniżej.
Takie jest polskie kiwi(akinidia),w sprzedaży było to zielone i takie z krwistym rumieńczykiem wyglądające na mniej dojrzałe,ponoć inna odmiana.
Bogusiu-tylko część,bo okna wymieniałam,a po tzw.obróbkach i mocowaniu parapetów to była konieczność.
Grzyby i jabłka można przecież ususzyć i w piekarniku na razie.Zieleninę zamrażam w porcjach zawiniętych w srebrną folię i pokrojoną w słoiczkach z malutką ilością wody zamrożoną,tak robiła zawsze moja ś.p.sąsiadka.Naturalnie pietruszkę późną jesienią zasadzę do doniczki by mieć świeżą.
Arturze Tulipanie-każdą praktykę da się jakoś odbyć,życzę Ci by pożytecznie i bez zgrzytów ;:196 Obie Casablanki jak wiesz trafiłam absolutnie przypadkiem,nabyłam je bowiem jako lilie azjatyckie fioletowe(ale obie z jednego worka tak opisanego w odstępie dwu tygodni u tego samego sprzedawcy na placu i w przyjaznej nader cenie 2 zł za sztukę),kanna Gucio sfotografowana u producenta folii,bo moją coś dużego staranowało gdy kiełkiem była,ale za rok też Gucia kupię w "Polanie".Rozwary nabyłam w ogrodnictwie tegoż "Polanu "już kwitnące,dlatego mogłam wybrać po jednej kępce z każdego koloru,dałam w miejscu dość jasnym i nie zaminowywanym,może przetrwają do kolejnego roku?Chciałabym.Michałki sfotografowałam u znajomego,moje nie zniosły pewnych mokrych czynności fizjologicznych a raczej ich częstotliwości w tym samym miejscu i nowych już nie kupowałam.Szkoda,że nie hodują królika,ten produkuje nawóz sprzyjający roślinom.
Co do kurek to znalazłam osobiście tylko troszkę,resztę przynosił z grzybobrań kolega,który ich nie jada.Za to je chętnie takie gołąbki,za którymi ja bym się nawet nie schyliła.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zaprezentuję moją jedyną dalię z której jestem bardzo dumna.
Obrazek
Przechodziłam przez Stary Kleparz i naturalnie uległam pewnym szafirkom:fioletowym Valerie Finnis i White Magic,bo Album mam sporo.Mam nadzieję,że mam,wiosną były.
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Pewno też bym się skusiła.
Takie ładne na tych obrazkach...... :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Od: 1 kwie 2009, o 22:46
Kontakt:

Post »

Witaj Ewo,rewelacyjne zakupy porobiłaś.Nie mogę doczekać się przyszłego lata żeby popodziwiać nowe cesarskie korony :)
Oj narobiłaś smaku grzybkami...ech...
W tym roku początek roku szkolnego dał mi tak w kość że omijam szerokim łukiem sklepy...po co wystawiać się na pokuszenie? :evil: Szczególnie że wybór cebulek jest oszałamiający...i miejsce dla nich jest...Białego floksa upoluję wiosną.
Lecę udusić swoją cukienię...targową...
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Ewa Janina Sadowska pisze: Zyto Pytałam o ten półkolisty koszyk z chlebem.Ma ładny kształt.I właściwą pojemność.Pozwalam sobie zamieścić go poniżej.
Takie jest polskie kiwi(akinidia),w sprzedaży było to zielone i takie z krwistym rumieńczykiem wyglądające na mniej dojrzałe,ponoć inna odmiana.

Ewuś Witaj...
Nie wiem skąd w samorządzie wzięto koszyki w których rozdawany jest chleb Dożynkowy...
ta tradycja dzielenia chleba jest u nas od czasów wolności demokratycznej.
Przyznam że miła.
Ja nie miałam szczęścia do Kiwi, moje kiwi kwitnie i zawiązki owoców opadają... okazało się ze to odmiana nie nadająca się do naszego klimatu. Kazio chce ten krzak zlikwidować, ja go bronię... a co z tego wyjdzie? :wit
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewa

tak sobie popatrzyłam - kup czosnek bułgarski piękny jest....a swoja drogą ceny :shock: :shock: u mnie jedna cebulka kosztuje 45 groszy a u Cie 1 zł :shock: :shock:
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02

Post »

Ale kolorowy zawrót głowy, nie dziwię się, że mu uległaś :)
Mój m się śmieje ze mnie, kiedy odmawiam wejścia do sklepu, bo wiem, że z niczym nie wyjdę :roll:
Dalia śliczna, do niej będziesz miała w przyszłym roku czerwoną ode mnie, ale teraz jeszcze siedzą sobie w gruncie i kwitną.
A Twoja nie jest całkiem biała? Widzę jakieś liliowe znaczenia na listkach.
Mam też ukorzenione badylki czarnej porzeczki, które wsadziłam do foremek po jogurcie (udają doniczki) i sobie rosną. Jakoś muszę Ci je dostarczyć :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu, bardzo dziękuję za życzenia ;:196
Drogie u Ciebie szafirki, swoje kupowałam po 0,50 zł. Dalia bardzo mi się podoba- nie dziwię się, że jesteś z niej dumna :D
Pozdrawiam Cię serdecznie :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam przedopadowo.Byłam u Kamedułów-dzień kiedy wpuszczają za furtę niewiasty a to z racji święta Narodzenia Matki Boskiej,Srebrna Góra jest złota od kwitnącej nawłoci,zza krat widać winnicę,Wisłę i wieże romańskiego kościoła pw.Piotra i Pawła w opactwie tynieckim.
Bogusiu-jeżyny w Lasku Wolskim są,wprawdzie wyzbierane bliżej ZOO i przy szlaku,ale są,soczyste,słodkie, dojrzałe.
Zasadziłam właśnie biała bergenię od Priama(która kluczyła,bo Przemek pomylił ulicę,ale doszła w stanie dobrym) w Podwórkowym,uprzątnęłam produkty po psie(3) i po kocie(1),gałęzie co naniosło i ponownie podwiązałam moją dalię.Ma drugi rozwinięty kwiat.
Teresat-dalia nazywa się Ewelina i końce płatków ma różowo-fioletowe. Na pewno będzie jej raźniej z czerwoną koleżanką z Orawy.Już się cieszę na czarne w kubeczkach jogurtowych.Na pewno jakoś uda się spotkać czy podać.
Moniu i Tess-ceny takie na Kleparzu,w Myślenicach było taniej mniej więcej o połowę.Za czosnkiem bułgarskim popatrzę w OBI i w ogrodnictwie.
Obrazek Obrazek
Eury-cieszę się,że Kostek odbiera wychowanie i szkolenie domowe!Znam ceny podręczników,a w papierniczym sama ulegam pokusom do dziś.Szczęśliwie także w Podwórkowym nie ma za dużo miejsca i kupuję cebulki po 5 szt.Zeszłoroczne szafirki wyłażą ,sprawdzałam.
Zyto-Kogra pisze,że kiwi zlikwidowała,bo owocowało marnie i po długim oczekiwaniu.Ja nie miałabym dość odwagi sprzeciwić się wójtowej woli....Z drugiej strony miejsce masz,może jeszcze zaczekaj?Słabo owocującym drzewkom braciszkowie w noc wigilijną siekierką grożą,podobno pomaga.
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”