Mój ogródek - Dorota T. cz.1 - 2007r
Ja uwielbiam kwiaty i zabawę kolorami. W moim ogródku, nawet kwitnące chwasty są pod ochroną.
Czasem jakiś nieciekawy kolor, czy całkiem pospolity kwiatuszek wystarczy posadzić w odpowiedniem towarzystwie i wydobyć piekny kształt lub podkreślić kolor.
Można korzystać z przypadku lub świadomie eksperymentować. Wykorzystuję obie formy.
To tylko część moich kompozycji, ale zima jest długa więc z pewnością wrócimy do tego tematu.
Czasem jakiś nieciekawy kolor, czy całkiem pospolity kwiatuszek wystarczy posadzić w odpowiedniem towarzystwie i wydobyć piekny kształt lub podkreślić kolor.
Można korzystać z przypadku lub świadomie eksperymentować. Wykorzystuję obie formy.
To tylko część moich kompozycji, ale zima jest długa więc z pewnością wrócimy do tego tematu.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mam tę sama przypadłość ,wszystko mam obmyślone po czym wracam ze sklepu z zupełnie innymi roslinam Zmiana koncepcji pod wpływem impulsu to u mnie normalkaDorota T. pisze:Przez zimę obmyślam, a teraz podpatrzę jeszcze na forum, ale i tak w większości decyduje spontaniczność, zakupów.
Przy okazji chciałam dopytać czy pisząc o związaniu juki miałaś na myślę tę karolińską ? Ja mam sztywnolistną i nie wiedziałam ,że należy ją zabezpieczyć na zimę
- aanula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu jukę trzeba obwiązać od dołu do góry, żeby zabezpieczyć środek przed przemarznięciem. Zawsze robiłam to rajstopą / kiedyś w sklepie ogrodniczym tak mi poradzono/ bo jest elastyczna i nie niszczy liści, sznurek może pociapać liście ... Dół juki dodatkowo obkładam stroiszem, żeby korzonkom było przytulniej
U mnie klimat wiadomo jaki jest i zimy bywają naprawdę koszmarne, więc juka musi być opatulona W innych regionach nie ma takiej potrzeby ...
U mnie klimat wiadomo jaki jest i zimy bywają naprawdę koszmarne, więc juka musi być opatulona W innych regionach nie ma takiej potrzeby ...
Ach... ! Jak ja uwielbiam czytać Wasze posty ,po prostu miodzio. ;:91
W ogródku nuuudddyyyy, nie licząc słoneczka, które dzisiaj nam umilało dzień, a skoro słoneczko wyjrzało zza chmurki, to ja za aparat i do ogródka, a tu nuuudddyyy
jedna niezmordowama Aksamitka,
ostatni krzew Róży
Gazania ma jeszcze wiele pąków,
a Wwrzosy mienią się kolorami
W ogródku nuuudddyyyy, nie licząc słoneczka, które dzisiaj nam umilało dzień, a skoro słoneczko wyjrzało zza chmurki, to ja za aparat i do ogródka, a tu nuuudddyyy
jedna niezmordowama Aksamitka,
ostatni krzew Róży
Gazania ma jeszcze wiele pąków,
a Wwrzosy mienią się kolorami