Jak dbacie o ręce ?
-
- 1000p
- Od: 13 paź 2008, o 19:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jak dbacie o ręce ?
I to jest chyba najlepsze wyjście, chirurgiczne, lub te czarne do tatuażu (pracowałam rok w salonie tatuażu, to wiem, że są miłe dla dłoni, a przy tym czarne), bo w tych wełnianych nie zrobisz nic
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Esteci i łakomczuchy
- krzysztofkhn
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziewczyny !
A gdzie się kupuje " te czarne " ?
Pozdrawiam.
A gdzie się kupuje " te czarne " ?
Pozdrawiam.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
-
- 1000p
W necie, w sklepach z akcesoriami dla salonów tatuażu. Mi się akurat podobają, są bardzo mocne, 100 sztuk ok 25 zł, bezpudrowe, więc na 1 raz, nie spadają, "siedzą" na ręce jak druga skóra, więc dobrze mi się w nich pieli. Adresów sklepów pewnie nie można podawać, ale dla chcącego... Pozdrawiam również
Jeszcze, Krzysztofie, nawiążę do postu o tłumaczeniu się - należę do osób, które "nie boją się ubrudzić", na działce oprócz grzebania w ziemi zdarza się kontakt i z farbą i ze smarami przeróżnymi, no i mimo szacunku dla tradycji denerwuje mnie opinia, że dłonie są wizytówką, CHYBA LENI!!!!!
Jeszcze, Krzysztofie, nawiążę do postu o tłumaczeniu się - należę do osób, które "nie boją się ubrudzić", na działce oprócz grzebania w ziemi zdarza się kontakt i z farbą i ze smarami przeróżnymi, no i mimo szacunku dla tradycji denerwuje mnie opinia, że dłonie są wizytówką, CHYBA LENI!!!!!
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
- krzysztofkhn
Mamba !
Po przeczytaniu Twojego listu, chciałem z zachwytem wykrzyknąć, że masz 100 % racji, ale myślę, że uświntuszone palce od farby, czy smaru to przejdą, ale nie "domyte"ręce z cement i podobnych świństw to już nie.
Pozdrawiam.
Po przeczytaniu Twojego listu, chciałem z zachwytem wykrzyknąć, że masz 100 % racji, ale myślę, że uświntuszone palce od farby, czy smaru to przejdą, ale nie "domyte"ręce z cement i podobnych świństw to już nie.
Pozdrawiam.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
-
- 1000p
No rzecz jasna, że dłonie powinny być w miarę zadbane i przede wszystkim czyste (jak cały człowiek zresztą ). Teraz mi się przypomniała gliceryna, kupuje się w aptece czystą glicerynę (grosze), na noc ją na ręce, a na to pare kropel soku z cytryny, wcieramy, ambitni zakładają jeszcze na to bawełniane rękawiczki. To są sposoby rodem ze starych romansów, lecz skuteczne. W ogóle cytryna jest super na dłonie, można sobie przy mydle w łazience położyć Są jeszcze jakieś parafiny, ale nie stosowałam i nie wiem dokładnie, co to.
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
- krzysztofkhn
Mamba !
Kupuje, też w aptece wazelinę kosmetyczną- apteczną i na noc wcieram.
Pozdrawiam.
Kupuje, też w aptece wazelinę kosmetyczną- apteczną i na noc wcieram.
Pozdrawiam.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
- Hellann
- 10p - Początkujący
- Od: 14 wrz 2010, o 16:15
O, to może ja dorzucę swoje trzy grosze. Na działce często pracowałam w zwykłych rękawicach, które się przecierały i generalnie ochrona w nich była mizerna. Latem szczególnie niewygodnie było, bo wiadomo - upał, a ręce dodatkowo się kiszą.
Spraktykowałam pomysł ze zwykłymi gumowymi rękawiczkami. Zanim wsadzę rękę, to smaruję obficie kremem (jakiś super tłusty), potem wkładam rękawice, fajnie się krem wchłania. Taki patent przydatny też przy myciu naczyń ;)
A na noc mam mnóstwo tłustych kremów (głównie nietrafione prezenty.. :P).
Spraktykowałam pomysł ze zwykłymi gumowymi rękawiczkami. Zanim wsadzę rękę, to smaruję obficie kremem (jakiś super tłusty), potem wkładam rękawice, fajnie się krem wchłania. Taki patent przydatny też przy myciu naczyń ;)
A na noc mam mnóstwo tłustych kremów (głównie nietrafione prezenty.. :P).
- Katarzyna1969
- 500p
- Od: 26 sie 2010, o 21:12
Wszystkie podane przez Was sposoby są rewelacyjne,ale jestem zwolenniczką rękawiczek,takich zwykłych,gospodarczych. Ale oczywiście zdarza mi się pobrudzić. Wiem, czym tanio i bez uszczerbku dla skóry i paznokci umyć utytłane łapki. W Lidlu jest pasta do mycia rąk,kosztuje parę zł. Jest super skuteczna i rzeczywiście nie niszczy nic oprócz brudu.
Kaśka
- Hellann
- 10p - Początkujący
- Od: 14 wrz 2010, o 16:15
A pamiętasz może nazwę? Przydatna rzecz, bo działkowa ziemia lubi się w łapki wbić i zwykłym mydłem niet.W Lidlu jest pasta do mycia rąk,kosztuje parę zł. Jest super skuteczna i rzeczywiście nie niszczy nic oprócz brudu.
- Katarzyna1969
- 500p
To było okrągłe pudełko,dość duże,chyba biało-niebieskie, a o ile dobrze pamiętam nazywało się po prostu pasta do mycia rąk. Na pewno miało narysowane 2 myjące się łapki. Kosztowało ok.7zł i wystarczyło na cały sezon.Polecam!
Kaśka
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To zapewne to?
Pasta do czyszczenia rąk
źródło: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl ... _13067.htm
Pasta do czyszczenia rąk
źródło: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl ... _13067.htm
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Katarzyna1969
- 500p
- LilaRose
- 200p
- Od: 22 paź 2009, o 23:02
I na pewniaka będzie w przyszłym tygodniu, bo ją gazetka promocyjna od 20- stego przewiduje.
Pozdrawiam- Liliana