Ogrody dwa

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrody dwa

Post »

Cześć dziewczyny, często kupuję przez allegro, i zawsze wszystko jest oki, a można znaleźć naprawdę fajne roślinki :D
Jak obiecałam wklejam zdjęcia z nowymi roślinkami w ich miejscach docelowych. Piękna pogoda sprzyjała pracom ogrodowym ale niewiele zrobiłam bo przecież grzyby. Wysyp jest niesamowity, aż żal wychodzić z lasu, tylko wizja czyszczenia i przetwarzania ostudziła nasze zapędy.

To co udało mi się posadzić
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Sukcesywnie, wyrywam rabaty z trawnika, nie wygląda to na razie porządnie, ale jak się roślinki rozrosną to będzie pięknie.
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Paulinko :wit to kalina bodnanteńska "Dawn", zawsze chciałam ją mieć bo pięknie się przebarwia jesienią i kwitnie zimą, widziałam zdjęcie w internecie różowe kwiaty w śniegowych czapach, cudo
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak przeczytałam 'Paulinko' i od razu sobie pomyślałam skąd znasz moje imię, a to nie do mnie było :;230
Mnie też na wiosnę czeka przekopanie trawnika, tylko że yy.. całego ;:224
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Steasi czy może w takim razie Paulinko :D , to nie fajnie, ja mam dość jak wyoram kawałek rabaty, a cały :shock: a dużo masz tego trawnika ?
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie no dużo to nie z 70m2, ale u mnie jest ten plus :roll: że cały jest mchem poprzerastany- no i jest młody bo jednoroczny.Jak teraz wykopywałam kawałki darni dal hosty i budleji to chwila i po robocie :wink:
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Ja mam dosyć bujny i nieźle zakorzeniony, więc walka jest nierówna :evil: , ale czego się nie robi dla ładnych rabatek
Obrazek

Trawnik :;230
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ło nie obraź się ale to jak łąką wygląda.Szkoda byłoby mi ruszać takiego pięknego trawnika.Mój taki nie udany- no sam się prosi, ale Twój? Woła 'ja chce żyć, nie wyrywaj mnie! :cry: ' Zostaw choć trochę
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

To jest łąka, myślę, że będzie z 1000m2 po odjęciu zabudowań i rabat, które powstają, siłą rzeczy musi ulec ograniczeniu bo koszenie zajmuje sporo czasu :;230 , ale większość zostanie bo ja też ją lubię, wypracujemy kompromis :D
Awatar użytkownika
paulinka09
500p
500p
Od: 18 sie 2008, o 13:39

Post »

Popieram,trawnik cudny i aż żal go niszczyć,ale rozumiem że brakuje ci miejsca na nowe roślinki :wit
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

E jak taki kawał to możesz trochę uczknąć :wink: Ja robię cały- i tak mech i koniczyna w nim a miejsca na kwiaty nie mam.Więc pożyteczne i praktyczne.Dużo zamierzasz uszczuplić tego trawniczka?
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16

Post »

Jesteś pewna, że nie pstryknęłaś mojego trawnika? ;)
Jakoś znajomo wygląda ... :;230
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Steasi jak zaczynałam ogródek w Wawie to był tam prawie sam trawnik, ale kiepsko rósł bo ogródek malutki i deptało się ciągle ale walczyliśmy ostro. Z biegiem lat rośliny zaczęły rosnąć i trawnika sukcesywnie ubywało, teraz znów jest miejsce bo sporo roślin wyjechało na wieś, ale nie wiem czy jeszcze będę zakładała trawnik, nie ma co walczyć z wiatrakami. Na wsi wszystko rośnie jak szalone, trawa też, lubię trawnik ale sporo z nim roboty wbrew ogólnemu przekonaniu, no i zobaczymy co czas pokaże ;:108
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Wiolu owszem Twój też jest niezły :;230
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p

Post »

Róża ze śmietnika jeszcze pięknie kwitnie i pięknie pachnie, czego to ludzie nie wyrzucają
Obrazek

Moje pampasy :D
Obrazek

I na koniec coś miłego dla oka
Obrazek

Nacykałabym więcej bo słońce rano było przepiękne ale bateria mi padła w aparacie i już nie było czasu naładować. W Warszawie też dziś było słonecznie, aż szkoda było siedzieć w pracy, dopiero po południu się zachmurzyło. Mogłaby się utrzymać taka ładna pogoda bo jeszcze mnie czeka sporo pracy w maluszku, a jak słoneczko świeci to i wstawać się chce wcześniej.
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16

Post »

Miesiące ciężkiej (nie)pracy nad nim ;)
Fajne zdjątka.... szczególnie ostatnie :)
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”