Witaj Kasiu! Przyszedłem stęskniony Twoich hortensji. Co prawda zdjęć tychże jeszcze nie wstawiłaś ale za to popodziwiałem cudowne róże i szałwie, które masz pięknie wyeksponowane
Dzięki Tobie jest już u mnie 'Iceberg'
Kasiu, ja z pytaniem - czy suszysz kwiatostany HORTENSJI "Annabelle"? Widziałam zasuszone gdzieś w bukiecie - wyglądały przepięknie. Nie wiem tylko , czy już ściąć , czy jeszcze poczekać ?
Cieszę się, że się odezwałaś. To znak, że nas nie opuściłaś. A to byłoby straszne, bo nie moglibysmy podziwiać Twojego pięknego ogrodu. Róże i ich połączenia z innymi roślinami masz jak zwykle cudne.
Czekam z niecierpliwością na odsłonę hortensji.
Kochani dziękuje za przemiłe słowa! Zaraz odpiszę każdeu z Was i nadrobię letnich Foto zaległości.
Od kilku dni króluje przepiękna "złota jesień" a ja leżę przeziębiona w łóżku od tygodnia:( Ogród zaś czeka w połowie rozgrzebany na swoją "Panią"...bo zmian na rabatach dokonac musi i znów prac nie ma końca...ale to sama przyjemnośc Mam wór cebulowych i bulwiastych do wysadzenia, zakupiłam też przepiękne Czosnki olbrzymie Gladiator i muszę to wszystko gdzieś upchnąc. Powoli myślę też o "kożuszkach" dla roślin, wszelakich zabezpieczeniach....tego roku okryje hortensje ogrodowe i róże po czubek głowy!
Kochani dziś w końcu wrzucę troszkę hortensji - mam nadzieje że nie zawiodę:) Margo - nie, nie zamierzam opuścic forum - po prostu będę na nim rzadziej i tak często jak będzie to możliwe. dziękuje Tobie za regularne odwiedziny i i przemiłe komplementy. Sylweste - dzięki! Po prostu rozumiesz Ave - dzięki, będę się stara. Koniecznie muszę cię odwiedzic Snowflake - dziekuje! Tak własnie marzyłam żeby mój ogród był cho troszkę romantyczny. JackuP - Jacku dziękuje Niezwykle mi miło, robię wszystko naprawdę spontanicznie i rzadko coś do końca jest przemyślane. Chyba lubię doświadczenia A co do róży to jestem w lekkim szoku! Ty i róże???! Muszę Cię dziś nawiedzic i poczytac