U Dawida =)
Re: U Dawida =)
Niby doniczkę powinno sie dobierać do wielkości rośliny,uwzględniając bryłę korzeniową.
Ogólnie niektóre rośliny w za dużych doniczkach marnieją.
Netzach Dzięki za info
daka Miło mi. Dziękuję za rozpoznanie, mój jest dopiero młodziutki.
daka Miło mi. Dziękuję za rozpoznanie, mój jest dopiero młodziutki.
no cóż, niech już tak zostanie, bo głupotą by było gdyby go teraz do mniejszej przesadzać.Miro78 pisze:Niby doniczkę powinno sie dobierać do wielkości rośliny,uwzględniając bryłę korzeniową.
Dzisiaj postanowiłem podzielić się z Wami moją małą kolekcją kaktusów (tylko nie znam ich nazw)
-
- 500p
- Od: 2 sty 2010, o 21:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dawidzie
Pierwszy raz jestem u Ciebie, widac,że kolekcje rozwijasz Spodobały mi się kaktusy-fajnie wyeksponowane w doniczkach z kamyczkami
Pierwszy raz jestem u Ciebie, widac,że kolekcje rozwijasz Spodobały mi się kaktusy-fajnie wyeksponowane w doniczkach z kamyczkami
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dawidzie, jeśli chodzi o ten storczyk, to przesadź go po skończeniu kwitnienia do kory, a na razie nie za dużo podlewaj, dopiero jak będzie ziemia przesychać.
wiolcia Bardzo mi miło, że Ci się podobają
wanda7 Dzięki za radę, chyba tak zrobię.
wanda7 Dzięki za radę, chyba tak zrobię.
-
- 500p
- Od: 2 sty 2010, o 21:11
Ekstra-te storczyki mają w sobie wiele uroku Mnie też się podobają,ale nie wiem czy jakbym nie kupila do domu, to czy by się nie zmarnowal, bo kompletnie się na nich nie znam..
- Nikitka
- 200p
- Od: 27 lip 2010, o 16:30
Witaj Dawidziedawid5911 pisze:Dzisiaj postanowiłem podzielić się z Wami moją małą kolekcją kaktusów (tylko nie znam ich nazw)
Mam pytanko, Po co tym kaktusom powsadzałeś słomki?
To taki prosty sposób podawania im wystarczającej ilości wody. W naturalnych warunkach dostarcza się im mało wody, a też jej za dużo nie potrzebują, mam wujka, który pracuje w Gliwickiej Palmiarni i on mi poradził, aby tak zrobił i wlał do tych słomek tylko tyle wody ile wejdzie, tym sposobem roślina pobiera tylko tyle wody ile potrzebuje- rzadko podlewam ok. 1raz na miesiąc, jak widać ten sposób działa, moje kaktusy świetnie sobie radzą, i nie chorują (bo najczęstszą przyczyną choroby kaktusów jest ich "przelewanie" czyli dawanie im za dużej ilości wody) no to tyle
Dawidzie
Roślinki bardzo urodziwe co do kaktusów ciekawy sposób podlewania muszę spróbować
Roślinki bardzo urodziwe co do kaktusów ciekawy sposób podlewania muszę spróbować
Moje roślinki
Pozdrawiam Staszek
Pozdrawiam Staszek